Přímotop

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
92
19.11.16 19:36

přímotop

Ahoj, můžete i prosím někdo doporučit v hodný přímotop na vytopení přízemního bytu 40m2? Potřebovala bych něco pro mamku aby jí dobře topil. Naposledy jsem koupil olejový radiátor, ale ten jdeme vracet, jelikož v bytě byla pořád zima. Předtím jsme koupily přímotop s ventilátorem, ale ten taky hned odešel. Je něco co dobře topí a má delší životnost než 2 roky? Na trhu je hodně přímotopů tak čím se řídit při výběru? Máte zkušenosti s nějakým konkrétním typem? Doporučte. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23436
19.11.16 20:13

Přímotopy mají do 2kW (jinak nebude stačit jistič), jeden ti v mraze stačit nebude… Řiď se výkonem a pak alespoň relativní značkou, jinak se na tom nemá co rozbít. To, že jí je pořád zima znamená, že není dostatečný topný výkon na ztráty bytu… S ventilátorem nebo bez je jedno, tam je rozdíl jen v tom, jak rychle se teplo rozlije do místností…
A pozor na spotřebu, přímotop je nejdražší topení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
19.11.16 20:28

@Chauvinist No prave ze ty ventilatorove ji vytopi, ale vydrzi tak jednu zimu max.2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
19.11.16 20:31

Mám už asi deset let halogenový, má to tři trubice 4,8,1200w a je to asi nejlepší přímotop co jsem. Olejový ani s topnou spirálou nevytopil tak dobře.
Jinak já bych doporučil něco výkonnějšího s velkou plochou, protože 40m2 je na jeden přímotop prostě moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
19.11.16 20:32
@janulkaxxx píše:
@Chauvinist No prave ze ty ventilatorove ji vytopi, ale vydrzi tak jednu zimu max.2

To bych se podivil. Ale pocitově to možné je.
Ano, ventilátory holt nevydržej provoz 24/7…
Důležitý pro Tebe bude výkon toho topidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
19.11.16 20:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
19.11.16 20:36

@jakanas no prave neck vykoneho hledam ten ten olekovy co ed budu vracet mel vytopit 35m2 a vykon mel 2300 a nic (tech 40m2 ten byt ani ne ma tak tech 35m2 max) psala jsem aby nekdo dorucil co nejvykonejsi topeni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
19.11.16 20:38

A proč používat to nejblbější topení co je na trhu a nezainvestovat trochchu peněz a mít definitivni a na provoz mnohem levnější vytápění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
19.11.16 20:41
@janulkaxxx píše:
@jakanas no prave neck vykoneho hledam ten ten olekovy co ed budu vracet mel vytopit 35m2 a vykon mel 2300 a nic (tech 40m2 ten byt ani ne ma tak tech 35m2 max) psala jsem aby nekdo dorucil co nejvykonejsi topeni :)

No, pokud ti někdo píše, jaký prostor to má vytopit, je to kokot. Protože prostor je jen jedna z veličin, ale tepelný prostup je ta druhá část a plocha ta třetí…
Ještě můžeš zkusit infrapanely. Já tomu sice moc nefandím, ale pár kanarádů to má a pochvalují si to. Ale má to i svoje nevýhody:
 http://www.redwave.cz/…vytapeni.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
19.11.16 20:41

Topení s ventilátorem je dobré v tom že rychle promichají vzduch a mistnost se rychleji prohřeje, navíc se dá nasměrovat. Olejovej je dobrej v tom že je akumulační, takže i když nežere tak ještě 2 hodiny hřeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
19.11.16 20:44

Infrapanel má nevýhodu že hřeje jen před sebe, pokud si sedneš vedle tak ti bude zima.
Já mám v patře infra folie hearflow a je to super, pokrývá mi to 40% stropu ( je to pod sádrošem) a krásně a levně to vyhřeje celý patro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
19.11.16 20:47
@jakanas píše:
Infrapanel má nevýhodu že hřeje jen před sebe, pokud si sedneš vedle tak ti bude zima.
Já mám v patře infra folie hearflow a je to super, pokrývá mi to 40% stropu ( je to pod sádrošem) a krásně a levně to vyhřeje celý patro.

jo, má to svoje nevýhody.
Btw: Levně? 8o Ta cena tý elektriky je bohužel daná i při 100 procent účinnosti…
Jako ve srovnání s klasickým přímotopem asi jo :mrgreen:
Elektrika je jen pro malý a/nebo dobře izolovaný prostory, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
19.11.16 21:12
@Chauvinist píše:
jo, má to svoje nevýhody.
Btw: Levně? 8o Ta cena tý elektriky je bohužel daná i při 100 procent účinnosti…
Jako ve srovnání s klasickým přímotopem asi jo :mrgreen:
Elektrika je jen pro malý a/nebo dobře izolovaný prostory, no…

vytápím elektřinou nějakých 260M2, ale je fakt že to máme dobře zaizolovaný a cena celoroční spotřeby včetně ohřevu vody, vaření… byla necelých 25 000kč.
A cena elektřin jde posledních pár let každej rok o minimálně 5% dolů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
19.11.16 21:31
@jakanas píše:
vytápím elektřinou nějakých 260M2, ale je fakt že to máme dobře zaizolovaný a cena celoroční spotřeby včetně ohřevu vody, vaření… byla necelých 25 000kč.
A cena elektřin jde posledních pár let každej rok o minimálně 5% dolů

Na izolaci právě záleží. Já momentálně vytápím asi 400metrů a letos to bude ranec, protože zateplení se teprve připravuje. :roll:
Cena elektřiny jde dolů jen silově. „Okna“ na levnej proud se zmenšují a přibejvají paušály za cenu sítě. Kolem 30k/rok se to láme, kdy je to pro lidi výhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
19.11.16 22:34

Chtělo by to víc informací.
Kolik místností se má vytápět? Je to cihlová stavba nebo z něčeho jiného? Je to hlavní topení nebo jen místní přitápění? Je tam vedení pro přímotopy nebo budou tělesa připojená do zásuvek?
Kolik m3 má nějaké těleso vytopit, je jen orientační údaj. Rozhodující je tepelná ztráta místnosti. Pokud má těleso jmenovitý výkon a místnost nevytopí, není to jeho vada. Všechna elektrická topidla mají prakticky 100% účinnost. Perpetuum mobile neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný