Priority - volný čas s manželem, nebo peníze?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.1.13 11:15

Priority v práci - volný čas nebo peníze

Ahoj, zajímá mě váš názor, týká se to manželovo zaměstnání. Má dost pěknou pracovní dobu, domů chodí tak mezi 13.00 - 14.00, většinou ráno dává dítě do školky, někdy ho může i vyzvedávat (= může se na chvíli uvolnit z práce během pracovní doby), případně i něco menšího zařídit. Pro mě super, pomůže mi se starším i s miminem. Plat má lehce pod 20 tis. Což zas není v dnešní době moc, já na mateřské, takže peníze u nás nic moc. Ale dluhy nemáme, bydlení vyřešené. Čemu byste dali přednost - mít chlapa víc doma za menší peníze, nebo pořádnou výplatu, ale aby se vracel až večer? Díky za názory.
Omlouvám se za anonym, ale přece jenom jsou tu dost interní informace.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12870
30.1.13 11:19

Pokud nemáte duhy a bydlení vyřešené, byla bych ráda, za takovou výplatu a chlapa doma. Hodně malé děti drahé kroužky nepotřebují a až nastoupíš do práce, budete mít pár tisíc navíc a s trochou soudnosti se z toho dá i v pohodě šetřit, pokud nejsou dluhy a nemusí se řešit bydlení.
Kdyby měl partner deset hrubého, tak mluvím jinak, ale skoro dvacet hrubého už na uživení je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
30.1.13 11:20
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímá mě váš názor, týká se to manželovo zaměstnání. Má dost pěknou pracovní dobu, domů chodí tak mezi 13.00 - 14.00, většinou ráno dává dítě do školky, někdy ho může i vyzvedávat (= může se na chvíli uvolnit z práce během pracovní doby), případně i něco menšího zařídit. Pro mě super, pomůže mi se starším i s miminem. Plat má lehce pod 20 tis. Což zas není v dnešní době moc, já na mateřské, takže peníze u nás nic moc. Ale dluhy nemáme, bydlení vyřešené. Čemu byste dali přednost - mít chlapa víc doma za menší peníze, nebo pořádnou výplatu, ale aby se vracel až večer? Díky za názory.
Omlouvám se za anonym, ale přece jenom jsou tu dost interní informace.

Každý má ty priority jinde. Někdo dává přednost tomu, jiný tomuhle. Každé rozhodnutí má svoje + i -, ale to přece víš. :kytka:
Záleží na tom, co chceš ty?
Přece si podle zdejších názorů nezařídíte s mužem váš pracovní/soukromý život?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
30.1.13 11:20

Pokud nemate dluhy a bydleni je vyresene, tak za me bych dala prednost tomu, ze je doma
je to to nejlepsi pro deti a rodinu jako takovou co muze byt, v dnesni dobe veliky luxus :D

• Citovat
  • Upravit
172
30.1.13 11:21

Tak já rozhodně bych dala přednost mít chlapa doma, ať si ho děti užijí, pokud máte vyřešené bydlení tak neni co řešit:) Můj chodí domů nejdřív tak v sedum večer a výplatu nemá zase velkou, takže si užívejte rodiny, že ti pomůže a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
30.1.13 11:21

My jsme si vybrali společný čas a na úkor peněz. ;) Ale záleží na životním stylu každé rodiny, žejo. ;)

• Citovat
  • Upravit
4466
30.1.13 11:22

Vzhledem k tomu jak je to u nás, tak jednoznačně víc doma za méně peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
30.1.13 11:34

Vždy je to otázkou priorit, pokud vám tyto peníze stačí, tak buďte doma, pro rodinný život je to super :). Nám by nestačily, takže by byla priorita peníze. Je rozdíl brát pod dvacet a je rozdíl brát třeba pod čtyřicet a je zase rozdíl brát třeba pod šedesát.

• Citovat
  • Upravit
312
30.1.13 11:35

Stopro chlapa doma! Vím jak to vypadá opačně a není o co stát… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.13 11:45

@Naima Brát čtyřicet nebo šedesát :lol: To neznám. Tak ani nevím o co přicházíme. Nastává u nás totiž situace, zda tuto práci měnit nebo ne. Tak rozmýšlíme.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
22001
30.1.13 11:48
@Anonymní píše: Čemu byste dali přednost - mít chlapa víc doma za menší peníze, nebo pořádnou výplatu, ale aby se vracel až večer? Díky za názory.

Já bych dala přednost tomu, abych měla doma spokojeného chlapa - ne takového, který udělá, co mu nalinkuji.

Za předpokladu, že ho nebudou děti vídat dennodenně v osm večer ve dveřích a že nás zabezpečí tak, abychom nemuseli přemýšlet, jestli ten který měsíc vyjdeme, nechala bych to na něm. On musí vědět, co je pro něj prioritou - jestli náročnější práce, ve které se třeba určitým způsobem realizuje, a zároveň víc peněz… nebo volný čas, rodina a jiné aktivity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
30.1.13 11:51

Za ty prachy to máte dobrý.
Já bych uvítala, kdyby můj vydělával míň, ale byl s námi víc doma. Odjíždí dopoledne kolem deváté, kolem druhé přijede na oběd, v šest na večeři a pak ještě odjíždí tak do osmi nebo devíti. A to i o víkendech, dost často nemáme vůbec šajn, co je za den :-) Nevím, jak dlouho to může vydržet takhle praktikovat.

• Citovat
  • Upravit
30556
30.1.13 11:52

Jejda co bych dala za to, kdyby chlap chodil domů třeba i v 16:00 a za takhle pěkný peníze…
My taťku nevidíme skoro vůbec a ty prachy taky žádný zázrak, ale než budu zpět na 100% v práci, nic jiného nezbývá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
30.1.13 12:00

Uvitala bych chlapa doma ovsem jen jestli to i tak vyhovuje jemu.

Cas hrozne leti, deti vyrostou a az bude v puberte, tak nebudou stat o to, aby jim rodice staly doma za zadkem ve dve odpoledne

Ovsem pokud to muzovi z nejakeho duvodu nevyhovuje - chce se posunout, mit vic penez, zapracovat na kariere, tak by byla prvni, kdo ho podporuje ve zmene.

Zakladatelko, taky zalezi odkud jste a taky v jake profesi manzel pracuje, napr. v Pze pokud nedela na smeny nebo v nejaky vyssi pozici, tak je tato pracovni doba celkem nemyslitelna…

Napr. ja mam zkraceny uvazek do dvou az tri hodin (mame klouzavou prac dobu) :palec:

• Citovat
  • Upravit
7139
30.1.13 13:00

Jak už tu padlo, pokud jsou vyřešené dluhy a zajištěné bydlení, jednoznačně více doma za méně peněz, čas s blízkými nám nikdo a nic nenahradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat