Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych se zeptat, Priorix a Priorix tetra je jedno a to samé nebo jsou dva?
My máme v očkovacím průkazu Priorix tm ale tady jsem koukala, že maminky zmiňují Priorix tetra. V jedné diskuzi jsem tady četla, že je v něm i látka očkující proti neštovicím ale nepamatuju si, že by o nich naše doktorka mluvila.
Předem děkuju
V priorixu tetra je navíc vakcína proti neštovicím (myslím
). Není ale hrazená pojišťovnou, jedná se o nadstandard, tedy si ji rodiče hradí sami.
Přesně tak. Priorix je očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám. Priorix tetra je proti těmto třem + navíc proti planým neštovicím. Tetra-variantu si rodiče hradí sami.
Čauky,
taky nad tím dumám, protože dvě dávky jsme ještě stihli dát „starého“ Priorixu a teď třetí dávku jsme už dostali rovnou nový TETRA s tím, že ta „ne-tetra“ stará už není v distribuci a PRÝ TO NEVADÍ.
Nechtěla jsem hned vypruzovat u Mudry, ale celou dobu mě hlodá červíček, co způsobí to, že těch neštovic dostal jen JEDNU dávku a ne plné tři … jak si to to tělícko přebere. Bohužel se tím asi nikdo nezaobírá a následky zjistíme až na vlastní kůži za pár let třeba …
No snad ne, ale občas na to myslím, že to musím někdy vyzjistit a případně „donaočkovat“.
Sama od sebe bych asi dítě nenechala proti neštovicím očkovat - ne kvůli penězům, ale spíš bych byla klidnější, kdyby si těma neštovicema dítě samo prošlo jako všichni.
Já jsem právě četla, že to dítě neštovice prodělá tak jako tak ale s tím rozdílem, že uměle vyvolané (očkováním) mají lehký průběh, jsou i děti které se takřka neosypaly.
S tou třetí dávkou je to záhada, ale zas by měla vědět co dělá. Zkus nějakou poradnu kde radí lékař nebo poradkyně (např kojeni.net). Nebo si zadej na seznamu Priorix tetra a jukni na příbalovou informaci.
Tohle mi přesně vadí, doktoři v dnešní době hodně spoléhají, že si člověk všechno může najít na netu a nenamáhají se člověku sami rovnou všechno vysvětlit ![]()
Staršího rošťáka (4 roky) jsme naočkovali Priorixem tetra - 1 dávka tehdy stále něco kolem 2 tis.,celkem byly dvě. Priorix je zdarma. Plané neštovice se dají naočkovat i zvlášť, ale je zase víc píchanců. U mladšího (7m) to udělám stejně.
Ahoj,
ve školce jsou neštovice a tak dumám na co jsme naočkovaní. Syn má v očkováku Priorix TM - je to tetra či ne? Pamatuju si, že jsme se bavili o neštovicích tenkrát s lékařkou a myslím, že jsem chtěla toho víc, ale zase si nepamatuju, že bych něco platila.
@Osmanka Nekde jsem nasla, ze tetra a nekde, ze obyc…takze nejlepe bude zavolat doktorce a zeptat se
@Hadumi Ne ne…mas tam Priorix TM a priorix Tetra TM…takze tak
PriorixTM – kombinovaná vakcína proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám
Priorix TetraTM – kombinovaná vakcína proti spalničkám, příušnicím, zarděnkám a planým neštovicím
Je to na:
@JaniceB
Aha, takže máme asi nakonec to základní. Je možné, že to mělo nějaký důvod, proč nedala toho víc. Ona vůbec lékařka je proti očkování. Chtěla jsem mu dát klíšťovku a pořád se tomu brání.
@Osmanka No ono ta tetra pry miva fakt blbe vedjelsi ucinky i na zdrave deti…takze to davaji neradi…a ja ted klistovku zrovna resim na jine diskusi a to pry pred tretim rokem nedavaji…vubec nevim…Podle toho, co pises, takmate obyc priorix. Ale nestovic planych bychj se nedala…meli jsme je vsichni a to neni nebezpecna nemoc.