Příprava ke státnici

1
16.1.25 07:35

státnice

Dobrý den. Ač to sem moc nepatří, mám před sebou státnici. Není mi 20, ale ani 50. Prosím o nějaké typy pro přípravu, ať už z vlastní zkušenosti nebo zkušenosti s vašimi dětmi. Také zda jste se při studiu nechali nebo nenechali jakkoliv rozptylovat partnerem/partnerkou (častější nebo méně časté vídání). Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
919
16.1.25 07:46

Tak já jsem před pár lety státnicovala, když mi bylo dost přes 30. Termín jsem.mela někdy koncem kvetna a před tím jsem si brala dva týdny dovolenou a ještě jsem mela dva týdny studijního volna od zaměstnavatele. Sice jsem mezi tím musela do práce asi na týden, ale i tak mi ten měsíc hodně pomohl. Ovšem opravdu jsem se v té době soustředila pouze na učení plus nezbytnou péči o rodinu a domácnost. Rodina mi byla velkou oporou, že mi dala ten prostor.
Pomohlo mi:

• to, že jsem se učila poctivě i v průběhu studia.
  • udělat si na každý den plán, čeho kolik si projít/naučit se
  • nechat si pak prostor na opalování
  • společně opakování se spolužačkou - dost pomohlo slyšet to od druhého a vysvetlit si nejasností
  • naučit se z každé otázky aspoň něco
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7475
16.1.25 10:03
@Silvianna píše: Více

Ten prostor na opalování je super :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
16.1.25 10:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7475
16.1.25 10:49
@Silvianna píše: Více

odpočívat je třeba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
16.1.25 11:13

@KKK85
To je půlka úspěchu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
16.1.25 11:32

Já sem teda odstrašující případ, protože sem se téměř neučila, ale nějakým zázrakem to dopadlo :D
Ale za mě co mi pomohlo alespoň trochu:

• vědět od každé otázky něco, stačí když aspoň něco řekneš a kolikrát tě pak ten učitel navede.
  • připravit si k těžším otázkám (u kterých vím, že budu mít problém) nějaký oslí můstek k otázkám jednodušším, abych o nich mohla mluvit a vypadalo to, že toho vím hodně. (Toto teda ne vždy zabere, ale za pokus dobrý).
  • ke každému předmětu se kouknout po nějaké odborné knize, která se dotýká alespoň pár otázek. Myslím si, že na komisi zabralo, když jsem o nějakém tématu mluvila a zároveň zmínila, že autor yx v knize yx zastává tento názor.

Studovala jsem tedy humanitní obor, takže věřím, že tohle by třeba na ekonomce nezabralo :D Přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
17.1.25 15:37

Mám to za sebou zrovna dnes - v sedmém měsíci, s dvouletým dítětem a manželé, kterého úplně nešlo odstěhovat a zmírnit kontakt :D A za mě to jde. Nevím, o jaký obor jde, to se pak bude učení samozřejmě lišit. Ale u mě fungovalo postupně procházet otázky, já to měla nastavené na tři denně, protože víc s dítětem nešlo, a udělat si k nim nějaké myšlenkové mapy, podstatné informace. A pak poslední týden jsem si opakovala ty vypsané informace, tím stylem, že jsem prošla třeba 10 otázek, řekla si stručnou osu, o čem v nich můžu mluvit, plus si opakovala informace, které bylo třeba učit se nazpaměť. Poslední dva dny jsem si pak už jenom opakovala ty memorovane informace. Ale chápu, že třeba na medině toho memorování bude mnohem víc a nebude to takhle fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3458
17.1.25 16:33

Ja mam statnice troje, je to uz par rokov spat (viac ako 20 a menej ako 50 :-) ). Na dvoje som sa pripravoval tak ze som si zopakoval veci ktore sa tam budu preberat, pretoze som na statnice musel cakat cca 2r. Tretie statnice boli mazec. Tam som sa ucil v podstate 2 mesiace non-stop od 7 do 19. Cas som mal rozdeleny na useky 2h ucenie 30min prestavka, ale pocas 2h ucenia som ignoroval vsetko okolo a sustredil sa iba na ucenie. V sobotu som sa neucil (potreboval som aj nieco urobit obcas) a v nedelu iba do 12:00.
Prestavka vyzera prilis dlha, ale ked clovek chce robit nieco aktivne tak 30 min je absolutne minimum. Zo sustredenim nemam problem takze 2h su bez problemov.
Ale kazdy sme individualny, nastav si to ako ti najviac vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze