Povolání: Veterinář
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Povolání: Veterinář
Ahoj holky,
tak jsme řešily s kolegyní, že její dcera, která letos maturuje na gymnáziu chce jít studovat Vaterinární školu. Kolegyně je z toho lehce nesvá, až nešťastná - její dcera je premiantka, velmi chytrá a tak by ji raději viděla na klasické medicíně (do teď chtěla zubařinu a nebo veterinu)… Celý život má blízko ke zvířatům, takže mě nepřekvapuje, že se rozhodla jít tímto směrem…
A na můj dotaz co ji na tom tak znervoznuje z ní vypadlo, že se bojí, že hodně práce, hodné úsilí při studiu a potom málo peněz…
A já nevím, ale naše paní veterinářka má tu svoji praxi velmi hezky placenou, dokonce otevřela další pobočku ve vedlejším městě, bydlí velmi hezky, má hezké auto, její děti plno kroužků,… ![]()
Je zde někdo, kdo má zkušenost a je třeba sám veterinář a poreferoval by? Ráda info předám. Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Upozorňuji, že veterinář nejsem, ale mám k nim hodně blízko.
Ať si holku nechá vystudovat co ona chce. Chce se pak dívat jak je její dítě nešťastné, ale je zubař, nebo lékař?
Jinak co se týká veterinářů, můžou být za vodou, ale taky nemusí. Je to většinou o lokalitě, kde se chytí a samozřejmě o zkušenostech a jménu, které si musí vypracovat a případně získat odbornost. A je to práce většinou od nevidím do nevidím, svátek nesvátek, zvíře do pondělí většinou nepočká. Toto zase záleží od toho jestli se specializuje na malá, nebo velká zvířata. A je to taky práce, kde musí umět komunikovat s lidmi.. protože Fifinka zrovna potřebuje ošetřit a… doplň si sama.
Na druhou stranu pomáhá zvířatům. Nikde není psané, že po dostudovaní musí do praxe. Může dělat na KVS, ve výzkumu, učit možností má hodně. A je pravda, že vystudovat veterinu je velmi náročné. Ono u humánního lékařství se učíš jen anatomii člověka, na veterině je více anči - malý savci, ptáci, ryby atd.
Holce bych to nerozmlouvala. Žije jen jednou a taky by to mohla matce vyčíst, školu nedodělat, atd..
Moc pozitivně jsem práci vet. lékařů nepopsala, zas na druhou stranu oni vědí, proč to dělají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje zkušenost s veterináři co jezdi ke koním: extrémně vytíženi, nejezdi nikdy žádným starým autem.
Ano, maji těžkou práci, časově náročnou. Ale nevypadají chudé.
Ani veterináři malých zvířat na tom nebudou špatně; navíc většinou jim kvete e- Shop navázaný zejména na kvalitní krmiva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na veterinu je o dost těžší se dostat než na medicínu. Takže se možná ani nedostane a skončí na „lidské“ medicíně stejně. A veterinář se svojí ordinací bude lukrativnější, to jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin
málo peněz? veterináři právě mají hodně, pokud bude mít ještě specializaci tak pak za takovým veterinářem jezdí lidi z celé republiky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Málo peněz? Co znám veterináře tak mají peněz plnou prd..el.
Když bych se měla rozhodnout mezi lidi a zvířata tak jednoznačně zvířata.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednoznačně humánní medicína. Jsem veterinářka v důchodu, vždy jsme byli ve společnosti pod nimi.
Můj děda se po válce šel zeptat jednoho lékaře, co kdyby dal mého otce na veterinu. Odpověď- za 10 let nás budou přehazovat vidlemi. Není to pravda ani po 80 letech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše: Více
Myslim si, ze ve meste je to dost lukrativni, lide investuji do nemocnych mazlicku a pamlsku vice nez do sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to určitě problematičtější, než klasická medicína. Napřed musíš někde získat praxi, tam ji budou fakt odírat za malý peníz.
No a pak musí mít štěstí, aby se uchytila sama na sebe, pokud to zvládne, zajištěná bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, znáš to:
„Bůh stvořil veterinu, aby udržovala psa zdravého a člověka na mizině.“
Peníze jsou asi to poslední, čeho bych se bála.
Pokud má holka o obor zájem, je větší šance, že školu dostuduje a nezdrhne vprostřed studia, že ji obor vlastně nebaví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dost nechápu tu kolegyni, že kecá dospělé dceři do toho, co půjde studovat. Navíc na veterinu je nátřesk, není jistota, že se tam holka vůbec dostane…
- Citovat
- Upravit
Já myslím, že veterináři budou mít vždycky kšefty. Otázka je, jestli se tam dostane. Na druhou stranu, takový zubař taky není k zahození.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 57235050
Tak pokud bude následně dceru na studiích živit, tak asi má právo říct k tomu svůj názor. Dceru dobře zná a může tušit, že k tomu holka tak úplně není a za dva roky uteče a bude se řešit, co tedy dál.
Veterina je pro spoustu holek ňuňání s pejsky a králíčky, ale praxe je pak o dost náročnější a méně voňavější v kravinech a drůbežárnách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj příbuzný je veterinář. Studium opravdu náročné, jeden jeho spolužák z toho důvodu přešel z veteriny na medicínu. Jinak finančně se má opravdu dobře, specializuje se primárně na velká zvířata, ale má i ordinaci (pouze pár hodin týdně) pro malá zvířata. Časově je vytížen dost.
- Citovat
- Upravit
@chs.jasmin píše: Více
Zaleží jaká bude veterinářka.
U nás jsou 3 veterinární ordinace.
Dvě ordinace mají málo práce a tedy i málo peněz. Nejsou moc kvalitní, na jednoho si lidé stěžuji dost.
3 ordinaci má veterinář, který měl ordinaci u domů. Pracuje ještě v zoo a díky čím dál většího zájmu musel otevřít novou a větší veterinu. Má k sobě ještě dva veterináře, když ordinuji oni…mají čas, protože moc lidí k nim nejde, nejsou sice tak špatný, ale konkurovat svému šéfovi prostě nemohou…
Většina lidí si počká na ordinační dobu toho veterináře, který tu ordinaci založil.
Tedy ordinuje jiný - jste během chvilky na řadě
Ordinuje on - čekáte v ordinace +- 2 hod a krom češtiny, slyšíte i němčinu a polštinu.
Levná péče, kvalitní a vždy mu lidé nechají něco navíc. Tedy práce má dost, ale baví ho. A má i dost peněz.
Kdo umí a je fajn, ten si reklamu mezi lidmi udělá a peníze mít bude. Kdo bude nekomunikativní… k němu ani lidé nepůjdou. Nikdo nechce čekat 15 min u svého nemocného zvířete než doktor řekne aspoň bu… Právě takhle funguje jeden veterinář v okolí…
- Citovat
- Upravit