Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dáváte dětem něco na imunitu? Slyšela jsem hodně chvály na colostrum od LR, ale taky, že to prý není na dlouhodobější užívání, spíš podávat, když už ta nemoc vypukne nebo když vidím, že na dítě něco leze. Nebo jsem tu četla i o výrobku Vita Aktiv. Děkuji za rady a názory ![]()
Já jsem spíš na ty přírodní takže smrkový sirup, šípkový sirup
@terka85
My používáme imunoglukan už více jak rok s přestávkami a musím říct, že jsem maximálně spokojená, dcera byla hodně oslabená po operacích a Imunoglukan jí opravdu pomohl.Co ho užívá nebyla prakticky nemocná, krom klasické rýmy… ![]()
Echinacina od Just a vitaminovy sirup od Just. Plus rybi tuk.
Ja ted na doporuceni koupila Multiimun. Je to vytazek z hlivy ustricne. A je to bez konzervacnich latek. Ale jeste nemuzu hodnotit. Ted to zaciname brat.
U nas spokojenost s Preventanem junior. Prima je ze je to takovy sladky bonbonek, takze si ho syn da rad. Sirupy (i sladke) jsem do nej vzdycky pacila a s cmrndajici lzickou za nim behala po byte. ![]()
@_Kaczenkaa_ prosím tě a dá se to koupit v lekárně bez receptu? mohou to užívat i dospělí? díky za info.
@terka85 používali jsme různé přípravky… Teď laktobacílek, předtím rakytníček (želé bonbony - ty byly doma dost oblíbené), želé vitamíny,
@romype
Jj, normálně bez receptu - je to takový sirup, možná dělají i verzi pro dospělé, ale klidně by se mohl užívat i ten sirup, davkuje se 1 ml na 5 kg tělesné hmotnosti, o věku se tam nic nepíše ![]()
@_Kaczenkaa_ píše:
@romype
Jj, normálně bez receptu - je to takový sirup, možná dělají i verzi pro dospělé, ale klidně by se mohl užívat i ten sirup, davkuje se 1 ml na 5 kg tělesné hmotnosti, o věku se tam nic nepíše
tak dík ![]()
U nás se osvědčil loni Multiimun a předloni Imunoglukan. A taky nedám dopustit na sirupy od Dr. Weiss - Stopkašel (úplně skvělá je varianta na suchý i vlhký kašel, pokud vím, nikdo jiný tohle nemá, vždycky buď suchý nebo vlhký, tenhle se dává tak i tak) a Stopbacil. Všechno jsou to přírodní preparáty a opravdu nám pomohly.
Přes minulou zimu jsme brali Preventan, ale nemělo to žádnej účinek. Teď zkouším dávat malýmu sirup z echinacey (taková obyč levná značka, co mají po drogériích a sámoškách) a po pravdě taky nevím, jestli to k něčemu je
Přišlo mi, že ty rýmy měl po tom kratší, ale možná je to taky tím, že už je větší a už si v té školce víc vybudoval imunitu.