Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám dotaz. Máte někdo zkušenost s tím, jak doktoři posílají děti na léčebné pobyty k moři v rámci Mořských koníků placených od pojišťovny? Myslíte, že je pravda, že se tam dostávají i děti, které nejsou ani tak moc chronicky nemocné, spíš když mají známost na pojišťovně? Někde jsem slyšela, že děti, které mají opravdu nějaký zdravotní problém - velké alergie, těžší formy astmatu apod. posílají děti stejně do místních lázní.
Díky
Já byla v dětství 2× na mořském koníku, je to už skoro 15 let zpětně. Měla jsem astma a alergie a i tak jsem se tam dostala. A z mé zkušenosti, ten pobyt není placený pojišťovnou, ale jen část hrazená, doplácí se cca 10 tisíc + kapesné pro děti, bylo to na 3 týdny.
Synovi to nabízeli asi před 10 lety měl jet do Řecka a my měli doplacet 8000 což jsme odmítly. Potom už nám žádná pozvánka nepřišla, nebyl dost samostatný aby jel sám někam kde nikoho nezná
Já jsem byla asi před deseti lety s atopickým ekzémem. Doplácelo se deset tisíc a 100 euro jsem měla s sebou jako kapesné. Byla jsem dvakrát v Černé Hoře.
Jinak ta akce je skvělá, je to na 3 týdny (bývá to od června až do září) a děti jsou rozdělené na nějaká družstva a hrají se hry, jede se i na výlet. Musím vřele doporučit a z odstupem času musím říct, že cca 10 tisíc je částka hodně v pohodě, protože to bylo letecky a u moře. Já byla v Řecku, ale probíhá to i v Chorvatsku (myslím).
Známost na pojišťovně asi ne, spíš známost s nějakým doktorem. Dostanou se tam jen děti s určitými diagnózami a to nejde nijak obejít, tu diagnózu prostě mít napsanou od lékaře musí.
Nevíte prosím někdo, v jakém městě se konal mořský koník kolem roku 2000? (V Řecku)
Ja byla s morskym konikem na kanarskych ostrovech na 14dni. Doplacelo se asi 8tisic korun, ale bylo to skvely. Jediny problem byl, ze jsem dostala od rodicu pouze 30 euro a 15 jsme dali za nejaky vylet, takze mi zustalo na 14dni 15euro. Nemohla jsem si skoro vubec nic koupit a zavidela ostatnim detem, ze maji kazdy den zmrzlinu. Jinak to bylo super.
@blabla123 píše:
Nevíte prosím někdo, v jakém městě se konal mořský koník kolem roku 2000? (V Řecku)
Nevím přesně jestli 2000, ale nějak v té době se jezdilo do městečka Platamon.
Obnovuji diskuzi. Nevíte zda bude mořský koník obnoven nebo jestli pobyt u moře nenabízí/nepřispívá jiná pojišťovna? Děkuji.
@Rainboww VZP už ozdravný pobyt Mořský koník nepořádá. OZP pořádá letos ozdravný pobyt pro děti v Chorvatsku. CK Kovotour organizuje ozdravný pobyt v Bulharsku pro děti všech zdravotních pojišťoven. ZPMV ČR přispěje až 10 000 Kč na 14 denní ozdravný pobyt pro děti.