Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem ![]()
Prosím poraďte nějaké dobré přípdŕavky na rýmu, s kterým máte dobrou zkušenost, pro 7 měsíční dítě. Syn má opakované záněty středního ucha, vždy to začíná rýmou a do dvou dnů jedeme píchnout uši. Dostáváme od Dr. kapičky do nosu ( BENDOV KAPKY)
jenže tentokrát jsem mu je kapala- pomohly. Ale dnes zase rýma a kapičky už užívat nesmíme. Nemáte prosím nějakou dobrou zkušenost s nějakým jiným přípravkem???
děkuji
Zkus nosní spray Stérimare s mořskou vodou
A na dlouhodobější používání kapek pozor = poškození nosní sliznice.
Sterimar s mořskou vodou tak používáme, ale nepomáhá. A ten z mědí sem ještě neměla, dojedu si pro něj. díky holky ![]()
Já bych s těmi kapičkami postupovala opatrně, ať z toho není kolotoč pořád dokola, protože se naruší sliznice. Preventivně bych kapala celou dobu Libenar nebo jen Vincentku. Může to být i obyčejná z lahve ![]()
Také prokapáváme Libenarem,Vincentkové kapičky, dále zvlhčovat vzduch, mokrý plíny kolem postýlky a odsávat vysavačem.Ta rýma je ale pořádná mrcha
,taky se nám to často vracelo prakticky přes celou zimu, nyní jsme nemocné obě a takovou rýmu co malá měla min.tý.jsem ještě neviděla, teklo ji to z nosánku stále..
holky je to hrozný, vždy odsáváme stokrát deně, stříkáme a kapeme vším co nám dr. řekne, jenže než mu to zabere tak se mu to stihne vrazit do těch oušek. Už je má píchle po 4, za 6měsícu.
nejorší je že pokáždé musí mít ATB. protože tam pořád má pneumokoka. Očkování PREVENAREM 13 máme ale nějak nepomáhá. Naše paní Dr. mu ted brala krev, jestli mu tělo vubec dokáže samo vytvořit protilátky proti pneumokoku,když ne tam je Prevenar 13 pro něj zbytečnej. Tak uvidíme…