Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, zneklidňuje mně už nějkolika denní průjem mojí dcery. Dříve měla problémy s tlustým střevem, tak nevím jestli mám začít panikařit, nebo být v klidu. Jinak je v pohodě, žádný pláč, žádné horečky. lezou jí tři zoubky zároveň, tak nevím jestli je u zoubků ten trvající průjem normální, nebo se může týkat jiného problému..
Tak vzhledem k tomu,jaké problémy maličká měla,tak bych to určitě konzultovala s mudr.samo průjem k zoubkům může být,ale v tvém případě bych byla na pozoru ![]()
Ahoj, mojí malý se klubou tři horní zoubky a několik dní kajdila jak novorozenec - míchaný vajíčka několikrát denně.. Je teda fakt, že pila hlavně mlíko.. Teď už je jeden prořezanej, jeden tak napůl a jeden stále pod dásní a už se to zase srovnalo.. Plakala jen u toho prvního, teď už si asi „zvykla“. Takže ano, průjem tak nějak k zoubkům patří, ale ve vašem případě za zavolání k doktorovi nic nedáš.. Držím palce, ať je to co nejdřív pryč ![]()
Jestli už problémy měla, tak bych určitě zašla k doktorovi, jistota je jistota. Jinak průjem u lezoucích zoubků být může, my měli i teplotu.
Malej měl u zoubků průjem, také jsem se bála a vzala ho k doktorce. Prý jak hodně slintá, tak se stolice zředí a tím to je způsobeno. Kajdil tak 8× denně. Trvalo to cca 8-10 dnů, nevím přesně. Prostě místo toho, aby slintal jako ostatní děti, tak to polikal a tím si prý zavařil ![]()
když malé lezly dvojky taky víc najednou, tak měla průjem skoro 2 týdny. Doktorka jí raději udělala stěry pro vyloučení infekce, ale vše negativní. Takže byl od zubů.
Mě zas dr. řekla, že průjmy s růstem zubů nesouvisí a průjem u růstu zubů je způsoben tím, že si děti více dudlají prsty a kde co strčí do pusiny. ![]()
Jistě,průjem může doprovázet,prořezávání zubů.Dcerka ho měla,když jí lezly dvě stoličky na jednou.Ale pouze jeden den.Raději bych šupajdila k doktorce,ať udělá testy,pro klid maminky!!!!:)