Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, dcera (18 měsíců) je už druhý den hrozně spavá. nechce moc jíst, hodně pije a spát přez den chce jít už v 11 dopoledne, ikdyž normálně chodí v půl jedné. Večer to samé. už ve čtvrt na sedm chtěla spát (normálně chodíme v osm). Navíc teď jsem jí měřila teplotu a má 37,9.Včera žádnou neměla. V neděli jsme byli na koupališti. Je možné, že by to byl úpal nebo úžeh? Rýmu ani žádné jiné příznaky nachlazení nemá.
No takhle tezko rict,dcera mela 1 uzeh a 1 upal.Pri uzehu mela teploty,byla spava,unavena a pri upalu to bylo horsi,nejedla,horecky vyssi,zvracela.
ja s tim zkusenosti vubec nemam. Dala jsem ji nurofen a uvidim. na jine diskuzi jsem se docetla, ze by se mela chladit, ale na to mi zase neprijde ta teplota moc vysoka. je to divny.
Dcera mela taky upal,kdyz byla mala,ale jeste ten vecer,co jsem s ni byla venku..Noc jsme prolezeli v nemocnici,rano nas pustili domu bez teplot.Bylo ji 11m.
At hodne pije,pokud chce odpocivat tak at odpociva,nurofen bych taky dala.uvidis zitra,ale melo by byt zlepsenu.pokud ne tak bych brnkla doktorce,muze to byt souhra nahod a muze prdolka byt unavena z neceho jineho.treba na ni leze nachlazeni.
Teplotu nemusi mit vysokou,muze byt prehrata,nemusi mit hned upal,nebo uzeh
.A @kkaattkkaa ma pravdu,mi to pripomela,holka mela vzdycky ten den horecku.
Takze uz behem noci se mi zdala lepsi. Spala naprosto v klidu a dnes rano ji nic neni. Dokonce se ji vratila i chuť k jidlu. Nevim, co to bylo, ale snad uz to bude dobre. ![]()
Děvčata kdy může dcera po úpalu zase ven? měla včera celý den teploty asi po 5 hodinách přes 39, dnes už ok a tak se ptám, kdy ji mohu pustit ven. zítra? nebo může už dnes do stínu? když je teplota skoro stejná jako doma
Asi upal?
Holky jsem kravka ale asi jsem podcenila zdejsi podnebi.Jsme v egypte a malej skoro 6let najednou unava, prospal vecer, dneska rano normalne posnidal a pak chtel zas jist spat.Pak namerena teplota lehce pres 38,podala jsem nurofen a zas spi. Nestovice mel, kdyby nekoho napadlo tohle Nezvraci, spalenej neni, byli jsme ve stinu, klobouk, piti mel.
Muze to byt upal a co s tim a kdy to zmizi.
diky moc
Je to mozne.. dcera mela upal a taky byla unavena, chtelo se ji dost spat, zvracela, horecky.. myslim ze muze mit nejaky uzeh (vetsinou lepsi prubeh). At je lip ![]()