Neštovice a kojenec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
59347
5.6.12 15:40

neštovice a kojenec

U syna ve školce jsou neštovice, prý už 14 dní a dneska se osypal jeho kamarád. Syn je očkovaný, je velká šance že je i tak přinese domů? mladší syn očkovaný neni ale to tolik neřešim ale bojim se aby to nechytla malá, jsou jí teprve 4 týdny a je nedonošená :? :? a kdyby to chytla nevíte jaký je průběh u takhle malých dětí, kojená bohužel neni :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11733
5.6.12 15:52

Ptala jsem se na to Dr. a děti do 6 M mají protilátky ještě z placenty, takže bych se nebála, a chytnout od někoho to můžeš 2 dny před tím, než se osype.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
5.6.12 15:55

Ahoj , malá měla neštovice ve 3 měsících a uplně OK. Jen se osypala bez teplot. Jen otázka, proč očkuješ proti neštovicím?Nerýpu, jen se ptám, zajímá mě to, když je to běžná dětská nemoc.

• Citovat
  • Upravit
20662
5.6.12 15:59

Syn dostal neštovice ve 4 m,teda neštovic měl šíleně moc,ale průběh ok,bez teplot,jen trochu svědění.Kamarádky neteřinka chytla neštovice když ji bylo 14 dní 8o :roll: :roll: ležela v nemocnici,ale jen na pozorování,vše bylo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
5.6.12 16:10

ahoj, tak jsme čerstvě po neštovicích a dostali je pouze syn (4roky a dcera 17 měsíců), ten nejmenší prcek měl 4 týdny když je dostal syn, po třech týdnech dcera. A malej měl všeho všudy 4 malé neštovice, což doktorka ohodnotila, že je vlastně neměl a dostane je až ve školce.
Důležité je kojit a kojit a kojit, protože teď dostává kojenec nejvíce protilátek a ty ho chrání. A mohu tě uklidnit, že nekojím plně, ale s příkrmem a přesto odolal. Tak se neboj a nestrachuj, určitě to zvládnete. Lékařka mi říkala tehdy, že zvládli neštovice i u dvoutýdenního prcka. Držím pěsti. :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
5.6.12 16:12

Byla jsem v podobné situaci, syna jsem radši nechala ze školky doma, i když byl očkovaný. Kojenci jsou prý chráněni protilátkami od matky, hlavně se musí kojit, ale nic není samospásné. Nakonec to ani jeden z nich nedostal, tak jsem ráda. Ty neštovice dostala sousedky roční holčička a mělo to hodně těžký průběh.
Inkubační doba je 2 - 3 týdny, takže nakonec byl syn takhle doma asi 6 týdnů.
Jinak syn je očkovaný proti neštovicím, protože má atopický ekzém, takže případná léčba neštovic by mu ekzém velmi zhoršila.

• Citovat
  • Upravit
59347
5.6.12 16:35

@Caty nechali jsme ho naočkovat protože je alergik a astmatik a on je takovej že sebemenší pupínek a hned to šíleně prožívá :lol: :lol: a už vlastně od 6 m měl hodně vyrážky tak jsme řekli že lepší očkovat než aby byl celej osypanej ;)

No bohužel nekojim, jsme ráda když odsaju jednu dávku denně :? , snad má malá protilátky ještě ze mě a viki to díky očkování doufam ani nepřinese ;) , přecejenom je malá nedonošená tak aby neměla horší průběh :? a to jsme ho enchala od porodu až do ted doma aby nedotáhnul rýmu :?

Takže mam počítat cca od toho pondělí 2-3 týdny? ale prý je tam mají skoro celoročně takže je otázka od jaké doby to počítat :think: . ted je tam měli už před 14 dny takže by to mělo končit jenže to je fakt jak řetězová reakce co 8o .a včera s tim kamarádem byl v kontaktu celé dopoledne a ten se osypal dopoledne, Viki z toho super zážitek že viděl neštovice :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.6.12 16:57

Ja myslim, ze kdyz je ockovany, ze ta sance je mnohem mensi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
5.6.12 17:04

A holky dá se to naočkovat i v 5 letech?já vůbec nevěděla,že se na to očkuje :think: .A jak je to s očkováním u 7 měsíční?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
5.6.12 17:08

očkuje se myslím od 10m nebo od roka, vakcína stojí cca 1500kč, my měli neštovice teď, malá 3 a 3/4roku je donesla ze školky a klučík je měl hned po ní, už má jen stroupky, je mu 7,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.6.12 17:09

@wildcherry ja myslim, ze da…dcera je ockovana v roce, teda uplne jsem to tak nechtela, bylo to trochu nedorozumneni, druhou davku ji chci ale nechat dat nekdy v puberte, pokud je preci jenom nedostane normalne.

7 mesicu je hodne malo, dava se spolecne s priorixem, nevim jestli to jde zvlast, mozna jo, ale je to hroznej natresk pro telo. Nesla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
5.6.12 17:26
@Markéta80 píše:
@Caty nechali jsme ho naočkovat protože je alergik a astmatik a on je takovej že sebemenší pupínek a hned to šíleně prožívá :lol: :lol: a už vlastně od 6 m měl hodně vyrážky tak jsme řekli že lepší očkovat než aby byl celej osypanej ;)

No bohužel nekojim, jsme ráda když odsaju jednu dávku denně :? , snad má malá protilátky ještě ze mě a viki to díky očkování doufam ani nepřinese ;) , přecejenom je malá nedonošená tak aby neměla horší průběh :? a to jsme ho enchala od porodu až do ted doma aby nedotáhnul rýmu :?

Takže mam počítat cca od toho pondělí 2-3 týdny? ale prý je tam mají skoro celoročně takže je otázka od jaké doby to počítat :think: . ted je tam měli už před 14 dny takže by to mělo končit jenže to je fakt jak řetězová reakce co 8o .a včera s tim kamarádem byl v kontaktu celé dopoledne a ten se osypal dopoledne, Viki z toho super zážitek že viděl neštovice :mrgreen: :mrgreen:

Ty neštovice jsou bohužel infekční už asi dva dny před výsevem. A do školky by mohl jít tak ty 2 - 3 týdny po posledním výskytu. Já vždycky do školky volala jednou za týden a ptala se zda měli ještě nějaký výskyt a když už tři týdny nebyl, tak malej šupajdil do školky.

• Citovat
  • Upravit
24379
5.6.12 17:35
@suik píše:
@wildcherry ja myslim, ze da…dcera je ockovana v roce, teda uplne jsem to tak nechtela, bylo to trochu nedorozumneni, druhou davku ji chci ale nechat dat nekdy v puberte, pokud je preci jenom nedostane normalne.7 mesicu je hodne malo, dava se spolecne s priorixem, nevim jestli to jde zvlast, mozna jo, ale je to hroznej natresk pro telo. Nesla bych do toho.

No zeeptám se co na to naše dr.Pokud řekne že je to zbytečný tak ji poslechnu.Je skvělá a hodně ji věřím…priorix mi něo říká :think: …jestli vona ho už malá nemá.Mám v tom zmatek,obě holky teď furt na něco chodí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
5.6.12 17:40

Renčí2…chápu to dobře,že když to dítě dostane,tak nesmí cca 3 týdny do školky,aby to nešířilo dál?A hned po těch třech týdnech může do školky ne?Protože znova se neštovice nedají chytnout,aspoň jsem si to vždy myslela :think: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
5.6.12 17:50
@wildcherry píše:
Renčí2…chápu to dobře,že když to dítě dostane,tak nesmí cca 3 týdny do školky,aby to nešířilo dál?A hned po těch třech týdnech může do školky ne?Protože znova se neštovice nedají chytnout,aspoň jsem si to vždy myslela :think:

do školky se můžou vrátit po poslední prasklý neštovici, myslím po poslední na který se udělá stroupek pak už je neštovice neinfekční, infekční jsou cca 5-9dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí