Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
a neštovice jsou jen 1×krát za život, jen pokud je průběh neštovic slabý cca do 30neštovic je pravděpodobné, že je může dostat ještě jednou, jinak si každý vytvoří protilátky na celý život, ale v dospělém věku může vir, který zůstává po neštovicích v těle vyvolat pásový opar
@wildcherry píše:
Renčí2…chápu to dobře,že když to dítě dostane,tak nesmí cca 3 týdny do školky,aby to nešířilo dál?A hned po těch třech týdnech může do školky ne?Protože znova se neštovice nedají chytnout,aspoň jsem si to vždy myslela…
Žirafa to vysvětlila. Ty tři týdny jsou inkubační doba, takže pokud se ve školce objevily u dítěte neštovice, tak je pravděpodobné, že je nějaké další chytlo a to se zjistí za ty 2 - 3 týdny a pár dní před výsevem už je to dítě infekční.
@suik píše:
@wildcherry ja myslim, ze da…dcera je ockovana v roce, teda uplne jsem to tak nechtela, bylo to trochu nedorozumneni, druhou davku ji chci ale nechat dat nekdy v puberte, pokud je preci jenom nedostane normalne.7 mesicu je hodne malo, dava se spolecne s priorixem, nevim jestli to jde zvlast, mozna jo, ale je to hroznej natresk pro telo. Nesla bych do toho.
2. I v pripade kdy je dite ockovane se nestovice chytaji dokonce maji i horsi prubeh ale na to je uz pozde.
3 V pripade chytnuti u tak maleho miminka se nemusi utvorit protilatky takze je muze dostat 2× a samozrejme muze byt horsi prubeh.
4. Vakcina je novinka a hrozi rizoko nakazy v dospelosti.
Příspěvek upraven 05.06.12 v 21:23
@kattkka pravé černé neštovice jsou vymýcené, existují jen v pár laboratořích po světě a neočkuje se proti nim, v priorixu je složka proti planým neštovicím
@Renčí2 to je ale jsou dvě vakcíny priorix a pririx tetra a v tom jsou i neštovice ale to už neni hrazené pojištovnou.
@kattkka píše:
V priorixu jsou cerne nestovice.Ne plane.
2. I v pripade kdy je dite ockovane se nestovice chytaji dokonce maji i horsi prubeh ale na to je uz pozde.
3 V pripade chytnuti u tak maleho miminka se nemusi utvorit protilatky takze je muze dostat 2× a samozrejme muze byt horsi prubeh.
4. Vakcina je novinka a hrozi rizoko nakazy v dospelosti.
diky za info,sem nevedela.jako nestovice se mi hrotit fakt nechcou.ale mam z nich strach.preci jen to bude poprve,at to chytne jedna nebo druha:-)
My měli neštovice asi v 8 měsících a měla to hrozné.Navíc jediná z dětí má všude jizvičky.Ale doufám že to zhojíme.
Kojená byla do 9 měsíců.Toareticky by to prý do roku kojené děti neměli chytit.
@wildcherry píše:
diky za info,sem nevedela.jako nestovice se mi hrotit fakt nechcou.ale mam z nich strach.preci jen to bude poprve,at to chytne jedna nebo druha:-)
Omlouvam se za spatne info. ![]()
Hexavakcina obsahuje proti nemocem : Zaskrt,tetanus,davivy kasel-cerny kasel(omlouvam se za ty cerne nestovice
),hepatitida,detska obrna.
Priorix:priusnice,zardenky,spalnicky.
Priorix tetra ma navic nestovice. ![]()
Spis nevim kde jsem vzala ty cerne nestovice
za ty se omlouvam ty jsou vymycene.
dcerce je 16 měsíců a máme doma třetí den od prvního pupínku, má jen trochu zvýšenou teplotu a pupínků asi 50-60 ? stále ještě další vznikají. Myslíte, že je pravděpodobné, že by se ještě masivně osypala a měla vysoké horečky, nebo už to spíš doklepem tímhle způsobem ??
dávám jí fenistil, trochu se drbe, nejvíc na oku, protože to má na horním víčku, ale někde jsem slyšela, že dithiaden jim zabral víc.
co myslíte ? děkuju za odpověď -jen jsem nahlédla na tohle forum, nejsem zatím členem, ale jak pročítám témata, zřejmě se budu objevovat častěji. Musím si ještě zjistit, jestli mámte někde nějaké představování.
@small.x píše:
dcerce je 16 měsíců a máme doma třetí den od prvního pupínku, má jen trochu zvýšenou teplotu a pupínků asi 50-60 ? stále ještě další vznikají. Myslíte, že je pravděpodobné, že by se ještě masivně osypala a měla vysoké horečky, nebo už to spíš doklepem tímhle způsobem ??
dávám jí fenistil, trochu se drbe, nejvíc na oku, protože to má na horním víčku, ale někde jsem slyšela, že dithiaden jim zabral víc.
co myslíte ? děkuju za odpověď -jen jsem nahlédla na tohle forum, nejsem zatím členem, ale jak pročítám témata, zřejmě se budu objevovat častěji. Musím si ještě zjistit, jestli mámte někde nějaké představování.
starší syn se obsypával postupně asi 5 dní,první den měl tak 3 kouský,další den tak 30 atd no a nakonec jich měl skoro 300
počítala jsem je
.byl prostě obsypaný komplet celý,vč.vnitřku ust,jazyk,dokonce i na očních bulvách-nemohl ani otvírat oči,měl je uplně rudé,taky je měl na nožkách ze spod,takže nemohl ani chodit
horečky dostal 4 den.
Syn přinesl neštovice ze školky ve 3 letech a moje 4měsíční dcera to chytla. Průběh v pohodě, ale rozhodilo to její celou imunitu. Nyní nám je 8 měsíců a ještě není O.K.
dík katko, už má horečku, ale snad vás ve zbytku nenapodobíme. ![]()