Neštovice - mít či nemít?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
94
4.6.12 11:51

Neštovice.....mít či nemít??

Ahojda všem, potřebovala bych názory....... :think:
Mám doma skoro 7letou školou povinnou dcerku a půlroční synka. Dcerka zatím neštovice neměla a jelikož je to holka, tak nevím, zda-li by je již neměla mít, mám strach, aby v pozdějším věku neměla horší průběh nebo jizvy, jak to bývá, i když to není pravidlem. Také jsem přemýšlela o očkování, i když to by byla poslední možnost, co bych využila. Nyní bysme měli možnost si je chytit, ale moc se mi do toho nechce, je konec školního roku a půjde si pro první vysvědčení.
Mimi by se s tím vyrovnalo možná lépe než starší dítko, co si o tom myslíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2398
4.6.12 11:53

Nevím,co je na tom pravdy,ale někde jsem slyšela,že pokud má dítě neštovice do 1.roku života, může je stejně dostat znovu.
Před prázdninamy bych si pro neštovice nešla, spíš bych to řešila přes zimu (taky čekám,kdy budou,kde na ně půjdem:-). V zimě mi končí rodičák,pak jdu do práce,ráda bych to „zvládla“ ještě v době, kdy jsem doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
4.6.12 11:57

Byla bych za mít. Já je neměla, teď musím vyběhávat očkování před druhým dítkem, nechci riskovat, že je malej někde chytí až budu těhotná :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
4.6.12 12:01

No osobně bch to nechala až na dobu po prázdninách. my je měli před měsícem, lehký průběh bez teplot, pupínků celkem málo, moc ho to nesvědilo. Bylo akorát blbý, že jsme nemohli ven, zrovna když bylo hezky, ale zase to mslím ulehčilo průběh, protože běhl třeba jen v tričku a pupínky rychle vysychali.Půlročákovi bch to moc nedoporučovala, protože pod plínkou se blbě hojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
4.6.12 12:03

Já bych je chtěla, je to 4 týdny, co jsme trávily 5 dní se synovcem, který je měl, byly jsme s ním 3 dny před vypuknutím a 2 dny po… a dodnes ani pupínek, nevím jak je možné, že je nechytla :nevim: . Právě chci, aby je prodělala jako dítě a jizvy se stihly zahojit, synovcovi zůstaly fakt velké a to hlavně na obličeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.6.12 12:11

Já bych se při tak malém miminu neštovicím vyhýbala, neštovice jsou solidní záhul na imunitu a nechtěla bych, aby je dítě tak cca do 2let dostalo.
Navíc pokud se dcerka těší na vysvědčení a měla by doma ležet s neštovicema, no nevím, nepřijde mi to jako dobrá konstelace :nevim:
Jinak jsem proto, aby je dítě raději prodělalo a získalo opravdu celoživotní imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
4.6.12 12:15

Trošku OT.
Já taky nevím, jak je to s nakažlivostí. Moje sestra je jako malá měla, byla jsme s ní celé dny, spaly jsme v jednom pokoji a já je nedostala… Teď jsme těhotná, ale pak se taky nechám naočkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
4.6.12 12:15

Já bych je na tvém místě pro dceru chtěla.
u nás řádí v mš a minulý týden tam snad každý den někomu propukly tak jsem zvědavá zda se dcera také nakazila.je to blbý období před prázdninama ale nedá se nic dělat,pak bych se už třeba nemusela dočkat než půjdu do práce.za celé 3 roky co dcera je ve školce jsou tam prvně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
4.6.12 12:18

Také jsem pro, aby neštovice měli oba a tím pádem celoživotní imunitu, ale pokaždé máme možnost v tomto období a nikdy se nám to nehodí…A samozřejmě
ne moc ani teď a za každou cenu také nechci. Na vysvědčení se samozřejmě těší, ale možná se těším víc já :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
4.6.12 12:18

můj syn neměl neštovice, zarděnky ani přiušnice a že jsme se nachodili k těm, co je právě prožívali… Doktorka mi řekla, že je mít mohl (neštovice) třeba jen dvě někde ve vlasech a ani jsme si nemuseli všimnout. Zjistit se to dá jen z krve. Už je dospělý, tak nezbývá, než doufat, že už nic z toho mít ani nebude (můj táta je taky nechytl celý život a to nás všechny ďobal pudrem). S půlročním bych se jim ale raděj vyhla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
4.6.12 12:20

ale jsem pro je mít a určitě v dětském věku, než v dospělosti. Máme ještě 7m dceru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
4.6.12 12:24

Podepisuji se pod příspěvek Gladys :palec:

Dcerka nyní 12 let je prodělala předloni v lednu,už dřív jsem chodily po návštěvách, kde neštovice byly, ale nikdy je nechytila-prostě až v 10ti letech........ chytla je i mladší dcerka, které bylo v té době přesně rok-tedy přesně den na 1.narozeniny j začaly 40tky teploty a chytil je i manžel, kterému v té době bylo už 53 let :roll:
Můžu za sebe říct-že s oběma holkama to byl mazec-týden 40 tky teploty-samozřejmě starší to snášela lépe, pač se jí to dalo vysvětlit.....ale očistec to bly s mladší-de facto mi týden proplakala-bylo to fakt strašný…strašný......
Paradoxně nejlépe je snášel manžel-lehce zvýšená teplota, nic víc 8o

Náš pediatr mi říkal, že neštovice nejsou zrovna moc dobré pro děti do 3 let, ale když je chytnou nedá se nic dělat......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
4.6.12 12:26

Za mě mít,určitě.Já s dcerou dělala vše možné i nemožné,aby je dostala jako malá a podařilo se.Teď jsem těhotná,já je měla,dcera taky a tak mám trochu jistotu,že vše bude o.k.
Je teda nepříjemné,že je před prázdninami a že máš ještě mimi,fakt malé.Ale kdoví,kdy se ti zase podaří je takzvaně chytit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
4.6.12 12:31

Tak to ti poradím z vlasbní zkušenosti.My je ted měli.Kluk 4 rokyuplně super průběh, pupínky krásně a rychle shojené.
Kluk 2 a půl.Horečka k 38 průběh horší,ale dalo se.Shojil se taky docela dobře.Holčička 8 měsíců.Hrůza děs.Horečky ke 40 celý týden.Půchýře strašný a hluboký.Hojíme se doted. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
4.6.12 13:00

Ahoj,
kluci měli loni touto dobou, starší chytl ve školce, ale po zkušenosti bych nikoho dobrovolně nakazit nenechala. Jednak inkubační doba je až 21 dní, takže Ti to může zasáhnout i kus prázdnin a navíc, kluci měli oba 4 dny horečky, pupínků měli na sobě strašnou spoustu (starší i v zadečku, mladšímu se to špatně hojilo pod plínou), oba 3 dny brečeli, že je to svědí a nic jim nepomáhalo, skoro jsem brečela s nimi že jim nemůžu pomoct. Takže za mě dobrovolně ne a už vůbec ne s tak malým miminkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí