Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, do jaké míry necháte zajít kašel a rýmu, aniž by jste šli k doktorovi?
Malý trpí na kašle, rýmy co nastoupil do školky, čili 1,5 roku.Prošli jsme spoustu vyšetření,alergie neprokázána( mě se však alergický jeví), mandle byla vyšetřena min týden a má ji asi v pořádku, doktor říkal že zabírá 1/3, říkal pokud chci že se může vytrhnout,ale že na 90% mi říká že efekt nebude žádný.
No a teď k problému, malý má už asi 3 týdny „rýmu“, vždy ráno vysmrká trochu žlutého a celý den nic, občas mu z nosu teče voda. Teď posledních pár dní se přidal kašel,ale jen jak si večer lehne, stačí kápnout olynth a je klid. Evidentně mu náteká sliznice i v noci, bo teď asi 3 dny v noci dýchá pusou. Myslíte žeto mám řešit tu jeho žlutou rýmu nerýmu? Může to být opravdu známka alergie? Mě doktor říkal, že takove ty rýmy nemám nějak řešit,ale mě štve ten kašel, přeci mu nemůžu ob den kapat na noc olynth aby se vyspal
Mají vaše děti také často žlutou rýmu? Mě mi přišlo normalní že by ji měl i ve dne,ale on opravdu ve dne nesmrka ![]()
Díky za radu a pochopení ![]()
Ahojky. Jo Sinecod je super. Ja teda k dr. s kaslem chodim , protoze ja trpim na Laringytydu a nas klucina taky. Budto mu napise Rectodelt a Sinecod a k tomu Prospan a nebo mu ted napsala Fenistil kapicky a Sinecod. Ale pokud by mel tvuj syn dlouho problemy urco bych sla na ORL . A dobre je nechavat v noci otevrene okno studenej vzduch pomaha na kasel.
Stery mu delali, vse ok. Na ORL jsme byli min tyden jak jsem psala, vse ok, vysetrovali mu tu mandli a pak jestli ho nedrazdi zaludecni stavy. Nic se neprokazalo. Sinupret bereme uz 10 den. Ten olynth jsem za cele 3 tydny coma tu rymu strikla 3× a to det ty posledni 3 dny co ma ucpany nos vecer, jinak nee. Me napada, ze mu vadi posekana trava, bo ji tady prave kolem baraku sekali a od te doby se zhorsil,ale doktor alergolog mi tvrdi ze alergicky neni, testy na podzim nic neukazaly ![]()
Uvazuji o tom Imunoglukanu, nebo oscilu,ale nevim co je lepsi. Asi mu to na dalsi skolkovy rok nasadim.
U doktora jsme jako doma, vzdy se uz jen smeje a rika at takove ty rymy a kasle neresim , pokud mu to neseda na prudusky, ze ho muze drazdit i pyl atd.
No je to asi nevyresitelny problem, porad nad tim premyslim co mu to zpusobuje, jestli je mozne ze opravdu ta skolka ![]()
No me jeste napada jit na plicni. Pritel ma alergii naposekanou travu a kdyz to zacne tak ma kasel a spatne dychat a tece mu znosu nudle. Tak pouziva na dycha Berondual a srej do nosu Vincentku.. Tak zkus jeste to plcni