Horečka a vodnatý průjem - 2,5 roku

358
3.6.12 12:58

Horečka a vodnatý průjem - 2,5 roku

Ahoj holky,
vzhledem k tomu, že se vždy potýkáme se zácpou, tak s průjmem nemám vůbec zkušenost :think:
Dcera měla včera teploty (až 39,6°C), dávala jsem Nurofen a Paralen a podařilo se nám jí srazit max tak na 37,5°C. Dneska k ránu přišla, že se pokakala (má na noc plínu) a od té doby to z ní lítá. Průjem má ale strašně vodnatý, je v podstatě průhledný, tmavá zeleno hnědá voda. Ne kaše ale fakt voda. Někdy tam má nějaký kousek nebo hlen. Teplota je pořád nad 38°C. Chudinka pořád sedí na nočníku :(
Náladu má ale dobrou, jen občas kňourá.
Pije tak normálně (sladký čaj), ráno asi dva piškoty, k obědu rýži + mrkev. V lékárně mi poradili Hylac, tak ho dostala před obědem.
Nevíte, co to může být? Mám se bát a jen na pohotovost nebo případně počkat do zítra k dr?
Máme ještě 5 měsíční mimčo (vlastně tří měsíční, je nedonošený), tak se bojím, aby něco nechytil :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9167
3.6.12 13:03

Pokud hodně pije, bere Hylac, není schvácená dehydratací, nechala bych ji s plínou polehávat a podala jí klidně i Smectu. Zítra je pondělí, tak třeba zajít za Dr., může udělat výtěry a stejně doporučí dietu(rohlík, piškoty, rýže, mrkev, těstoviny, já někdy dala i borůvkovou přesnídávku-staví)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
3.6.12 13:27

Pít, pít, pít a srážet teplotu. Jídlo nepotřebuje, jestli ale jíst chce, tak bych nabízela piškoty nebo rohlík.

Na pohotovost bych jela, pokud bys měla podezdření na dehydrataci. Něco podobného měla tříletá dcera před měsícem, ale do toho mi ještě zvracela, takže jsme jeli, byla hodně spavý a apatická. Desetiměsíční to tehdy chytla také, ale měla mnohem mírnější průběh, takže s tou jsem nikam ani nešla, jen jsem ji kojila a dávala čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
3.6.12 13:40

Nejdůležitější je to pití a taky sledovat, jestli čůrá. Moji kluci (29 měsíců) tohle měli před týdnem. Měli pořád strašnou žízeň a pili docela dost, ale pak jeden z nich přestal čůrat a doktor nás poslal do nemocnice. Bylo to skoro za pět minut dvanáct. Oběma našli rotavirovou infekci, takže jsme v nemocnici rovnou zůstali :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí