Přirozenou cestou a poté císař?

11
2.11.12 19:43

Přirozenou cestou a poté císař?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s tím, že přišel na porodní sál k porodu a musel čekat xxx hodin na to, než miminko vyleze, ať už z jakéhokoli důvodu, že se neotevírá hrdlo děložní, atd… a trpíte dlouho v silných bolestech a nakonec vás stejně vezmou na sál na císař?
Mým kamarádkam se to stalo hodněkrát a jelikož si museli podstoupit obojí varianty, tak než se dali do kupy tak jim trvalo v podstatě mnohem déle, než kdyby je na ten cisař vzali hned. Je možné si to domluvit s personálem, aby me hned poslali na sal, pokud vidim ze to se to nezlepsuje, než čekat a trpět v bolestech a nakonec tam stejne dojit? Maminky, které si tím prošli tak říkali, že je to hrůza, protože je to vysilující a že by raději šli na sál okamžitě. Tak by mě jen zajímalo, jestli se to dá nějak ovlivnit a domluvit s personálem, budu rodit v Brně na Obilnáku, tak uvítám každou radu. Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
2.11.12 19:47

@Andreeeika já ti nevím ale přece nikdo nemůže předem vědět, jak ten porod bude postupovat. Samozřejmě pokud by to bylo nějak extrémně dlouho, tak to chápu. Ale já třeba byla od půlnoci až do 11ti dopoledne pořád na 1 cm, ve 12 na 3 cm, pak mi píchli epidurál, ten začal působit kolem 13:00 a malá se narodila v 15:35…ono se to může změnit během chvilky, takže se mi moc nechce věřit, že by k tomu personál jen tak přistoupil. A hlavně u císaře se pak dáváš dohromady mnohem déle, je to velká operace, takže pak je i problém se starat o miminko…nevím no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
2.11.12 19:56

Ja jsem zazila oboji. Cisare po 14 hod. pravidelnych kontrakci, kdy jsem bohuzel zustala otevrena na 7 cm a mala uz se drala ven. Tak i planovaneho cisare. Za mne teda byla rekonvalescence stejna. Nevidim v tom rozdil. Jen pri tom prvnim to byla bolest na 2×.
Jen nevim jak ty muzes vedet, ze to uz jinak, nez cisarem nepujde. O tlm by mel rozhodovat dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.12 19:57

Když budeš hodně naříkat, žadonit o císař a odmítat rodit normálně (a dítě z tebe nějak rychle nevypadne), budou císař indikovat „pro nespolupráci rodičky“, ale nebudou mít radost a budou tě mít za hysterku.

Vůbec bych se nezatěžovala takovými plány, nevíš jak bude probíhat zrovna tvůj porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7969
2.11.12 20:06

Rodila jsem v Brně na Obilňáku. O půlnoci mi praskla voda a v 17.30 se císařem narodila dcera. Samozřejmě, že kdybych měla věšteckou kouli a věděla, jak to dopadne, tak bych chtěla císaře rovnou, ale jinak určitě ne. Nemám srovnání, ale co se císaře týče, tak byl náročný jen pobyt v nemocnici. Ale to jsem zas musela jen kojit a přebalovat (a vstávat z postele - au au). Jak jsme se dostala domů, tak se můj stav výrazně zlepšil a každý den bylo mnohem lépe. Dva týdny po porodu jsme se už cítila skvěle.
Určitě bych nepočítala s císařem na základě tvých pocitů, že porod nepostupuje. Do toho my rodičky prostě nevidíme. U císaře je větší riziko komplikací pro tebe i dítě než u vaginálního porodu.
Neboj se toho a těš se na ten krásný okamžik narození miminka, o který jsme my s císařem přišly. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
2.11.12 20:08

Já bych to taky neřešila. Několik kamarádek takhle taky rodilo - ale jak píšou holky, nikdo nemůže vědět. Já jsem si vždycky myslela, že když porod trvá 24 hodin a nevypadá to na porod, tak se děolá císař, ale zjistila jsem, že některé porodnice to tak nedělají (třeba v Roudnici nad Labem před pár lety nechali rodit kamarádku tři dny). Čili být Tebou bych se možná jen informovala, jaká pravidla mají tam - třeba na předporodním kurzu Ti určitě PA řekne, jak to tam chodí. Může být, že Ti řeknou, že těch 24h dodržují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
2.11.12 20:18

@Andreeeika mě porod vyvolávali v termínu, kontrakce jak prase přes 9 hodin, pak jsem se konečně otevřela, tlačila a NIC…tak se šlo na císaře (o půlnoci)…vzpamatovala jsem se hodně brzy…neříkám, že jsem druhý den byla fit a skákala přes švihadlo, ale ten další den už pohodička ;) takže žádná trága… a nikdo dopředu nevěděl, že synka nevytlačím i když mám hodně úzkou pánev a mohlo to doktůrky napadnout, ale já chtěla rodit přirozeně ;) Další porod už bude plánovaný…teď už se ví, že moje tělo dokáže mimíse donosit, ale neumí ho porodit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
2.11.12 20:20

@Andreeeika ahoj, měla jsem to tak letos v březnu. Ale nebylo to zase tak hrozné, jak si to přestavuješ. Ráno nástup na indukci-malému se nechtělo ani 11 dní po termínu ven. V půl devátý jsem dostala vyvolávačku, kolem poledne začaly kontrakce, kolem druhé hodiny už byly dost silné a asi po půl minutě, prý otevřená při kontrakci na 3 prsty a můžu na porodní box. To bylo asi 8 večer..Doktorka píchla vodu a přišel doktor, prohlédl mě a povídá, že nejsem otevřená na 3 prsty ani náhodou, že je to stěží na dva. Ještě třičtvrtě hodiny jsme čekali a pak doktor řekl, že se prostě vůbec neotevírám, ozvy miminka už se mu moc nelíbí, že buď mi dá oxytocin na zesílení kontrakcí a postup porodu, ale že se to tím taky může úplně zabrzdit, takže doporučuje císaře. Tak jsme se během mé další kontrakce velice rychle rozhodli pro císaře a malej byl ve čtvrt na deset večer venku :D Za sebe můžu říct, že těch cca 7 hodin kontrakcí uteklo jak voda a pak jsem byla ráda, že jdu na sál a budu to mít za sebou, páč jsem i já cítila, že se ‚dole‘ prostě nic neděje a normálně nejspíš fakt neporodím. Je fakt, že to bylo i štěstí na doktora, protože jinej by mě tam třeba trápil do rána než bych prostě neporodila normálně… A ta rekonvalescence po císaři je sice delší, ale není to zase taková hrůza, já v tom vidím teda spoustu výhod :D Je fakt, že jsem vyskočila z postele 12 hodin po operaci, adrenalin, že mám miminko mě zvednul a na sebe a svojí jizvu a na nějakou bolest jsem ani nemyslela :D Takže to není zas až taková hrůza jak to vypadá když to člověk slyší, i když každá jsme jiná a každá máme jiný zážitky, já mám jen ty pozitivní :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
2.11.12 20:27

@Andreeeika
mám velmi čerstvou zkušenost s domluvou s personálem na Obilňáku. Můj první porod byl přesně takový, jaký popisuješ a domluva o vedení druhého porodu lautr žádná, nejsou ochotni s tebou diskutovat, prostě nepočítej s tím, že by císaře udělali dřív, než sami uznají za vhodné. A ani na ně neplatí žadonit o císaře.
Já 20 měsíců po císaři, jizva v kdovíjakém stavu (mému lékaři se nelíbila, o jizvu se vůbec nezajímali), přenášela jsem, odmítala jsem vyvolání porodu a stejně mě řekli, že pokud si porod nenechám vyvolat (schválně koukni na statistiky ohledně vyvolávání porodu po císaři), tak mám jít jinam.
Nakonec jsem si porod vyloženě musela nechat vyvolat, naštěstí se povedlo a rodila jsem normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
2.11.12 20:34

Být Tebou, nebojím se. Každá žena, co má víc dětí, nemá nikdy stejnej porod, natož dvě/tři úplně jiné ženy. Když se svěříš do rukou dobrému lékaři, fakt se nemáš čeho bát! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1384
2.11.12 20:45

U mě to bylo tak, že když jsem otěhotněla, tak jsem si v duchu říkala, že by možná byl císař lepší, bála jsem se toho, že potom bude sex o ničem, ale nechala jsem to osudu a rodila jsem normálně. a jsem za to nesmírně ráda, protože po porodu jsem byla jak rybička a hlavně jsem uviděla hned malou a měla jsem z toho obrovský zážitek a to bych po císaři neměla. sice kontrakce jsem měla skoro 12 hod, ale vydržela jsem to. kamarádka, co je po císaři, tak ta mi hned v porodnici říkala, ať hlavně rodím normálně, že budu mít zážitek, o který ona přišla a hlavně budu bez bolestí a bez ošklivé jizvy. rodila jsem v teplicích a nemyslim si, že kdybych císaře chtěla, že by mi vyhověli a určitě by mě měli za hysterku a bůh ví, jak by se, potom ke mně chovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
2.11.12 20:47

Ahoj zažila jsem to taky, u prvního. Porod opravdu dlouhý 30h bolesti po dvou minutách, když jsem byla konečně na 10cm tak tlačení prostě nešlo…nechali mě tlačit od 9h do 13h!!! Zkoušeli jsme asi milion různých poloh..nakonec mě PA seřvala, že nespolupracuji. Vlítnul tam primář, všem vynadal. Pak následovala celková anestezie, akutní císař..nakonec za mnou přišel primář a omluvil se, že mě špatně změřili pánev a že bych syna stejně neporodila normálně..protože měl velikou hlavičku. PA se neráčila omlouvat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
3.11.12 08:34

Ahoj, ano zažila jsem to, ale ani tak bych nechtěla jít rovnou na císař. Dlouho jsem se nemohla srovnat s tím, že jsme to nezvládly až do konce „přirozeně“ a takhle mám alespoň pocit, že jsem se o to pokusila. Rodila jsem spontánně 20 hodin (největší bolesti asi 6-7 hodin), ale postupovalo to moc pomalu a nakonec se malé již přestalo dařit, tak musela rychle ven. Co se týče hojení, bylo to naprosto v pohodě. Porodila jsem v 9 večer, tu první noc jsem tedy prospala a druhý den to již bylo mnohem lepší. Dokonce jsem 9 dní po porodu jela na skok do práce. Pokud se nám zadatí druhé, chtěla bych určitě zase zkusit přirozený porod, pokud to bude možné, a snad to i dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
3.11.12 12:09

No, jak rikam, asi bych to neresila, kdybych neslysela nazory mych kamaradek, ktere tim tak prosli, ale co uz…Super, diky vsem za rady a zazitky. Resit to fakt asi nema cenu, to se dozvim za chvili…kazdopadne mimco musi ven tak i tak, takze to pujde.. .Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
4.11.12 11:37

@Andreeeika
stalo se mi to teď v boskovicich…nechali mě trápit přez 31 hodin v bolestech (malej byl šikmo, nesestupoval, čípek se nezkracoval, otevřená po těch hodinách jen na 3-4 prsty a stejně mě až pak vzali na císař, proklínám toho doktora, bylo jich tam víc a všichni chtěli abych už byla na sále jen ten idiot ne :zed: a to ještě podotýkám že odhad jsem měla 4500g nakonec teda jen 3890g a 53cm ale to nic nemění na tom že má velkou hlavičku :( a taky byla zkalená plodovka a malímu se moc dobře nedařilo…pak jsme museli být oba na antibiotykách a malího pořád testovali kvůli té plodovce…rodila jsem 41tt…ale rozhodně boskovice už nikdy a s ničím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí