Přisáté klíště u miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3743
8.9.16 17:52

Mně stačí prsty, ale vytahuji nymfy a larvy - jdou lehce. S těmi většími bych asi měla problém. Kdysi jsem vytahovala ty velké kočce, to byl opravdu boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
8.9.16 18:14

Dr. nic nezjistí, nezbývá než dítě nějaký čas sledovat. Ale pokud bylo malinkaté, riziko není tak velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28716
8.9.16 19:03

Malý měl v červnu první klíště. Bylo malinké, nebylo přisáté moc dlouho. Bylo z toho skoro tříměsíční martyrium, dvoje antibiotika, horečky, bolesti hlavy, erytémy po těle. Celé prázdniny proseděl chudák doma.

Příště necháme poslat rovnou klíště do labu, jestli v sobě nemá něco, protože tohle už nikdy nechci zažít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
19.8.17 21:16

Kliste

Ahoj holky ja jsem na prasky… maly ma 4 mesice a byli jsme se fotit v parku.. kdyz jsme prijeli domu maleho jsem okoupala namazala atd a sel spinkat… a dnes odpoledne jsem nasla u zeber male kliste… :,( vytahla jsem ho zase jsme ho celeho zkontrolovala a zase jsem sla koupat no a pri cisteni pupku jsem narazila na dalsi :,( a v tom pupku :? Mam ted sileny strach :( kdyz jsem nasla na sobe no tak jsem ti neresila ale kdyz to vidim na malem… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
19.8.17 21:22

To chce klid, s největší pravděpodností se nestane vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
19.8.17 21:31

V klidu. Ja ho letos mela a mladsi syn taky. U obou me to vylekalo. Ale na pohotovosti me uklidnili ( sobe jsem kliste utrhla proto jsem se synem jela na pohotovost na vytazeni rovnou :D ). Pry kdyby bylo nakazene tak to chce stejne minimalne 24 hodin aby bylo zakousle ale pry je stejne pravdepodobnost infekce minimalni. Chce to jen sledovat to misto. A nepanikarit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
19.8.17 21:39
@helbell píše:
V klidu. Ja ho letos mela a mladsi syn taky. U obou me to vylekalo. Ale na pohotovosti me uklidnili ( sobe jsem kliste utrhla proto jsem se synem jela na pohotovost na vytazeni rovnou :D ). Pry kdyby bylo nakazene tak to chce stejne minimalne 24 hodin aby bylo zakousle ale pry je stejne pravdepodobnost infekce minimalni. Chce to jen sledovat to misto. A nepanikarit :hug:

Tak 24 hodin, to je tedy fakt nesmysl.
Počti si tady: http://www.borrelie.cz/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
19.8.17 21:58

Pry se vytazebe kliste da poslat na rozbor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4150
19.8.17 22:04

Ja minule videla v lekarne domaci test na nakazenost klistete, ale netusim kolik mohl stat ani jak to funguje. Navic, co by clovek udelal, kdyby to vyslo pozitivni, stejne nic.Jen v pripade, ze by na nej lezlo neco podobne chripce, tak zkusit ten test s predklonem hlavy a upozornit pediatra, ze bylo kliste. A sledovat mista vpichu.Do kalendare si vetsinou pisu, kdo jsme kdy mel kliste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
19.8.17 22:07

My klíšťata vytažená schováváme s popisem data, kde bylo přisáté… kdyby nebylo dítě ok, tak aby se dalo ještě zpětně zkoumat klíště, zda to je či není z něho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
19.8.17 22:08

Nejen pry, ale da se skutecne otestovat. Tez jsme rozbor nechali delat.

Příspěvek upraven 19.08.17 v 22:10

• Citovat
  • Upravit
581
19.8.17 22:09
@jenny.fields píše:
Tak 24 hodin, to je tedy fakt nesmysl.
Počti si tady: http://www.borrelie.cz/#…

Prectu si to. Ja o tomto vim jen co mi rekli v nemocnici. Omlouvam se :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
19.8.17 22:10

Jde poslat kliste na rozbor (ale i kdyz je infikovane, tak to neznamena, ze to clovek chytil). Ale u ditete bych to asi udelala (pokud jsi je uz nevyhodila). Kazdopadne ted s tim nic neudelas, borelioza se muze projevit klidne az po pul roce, encef. je pry u miminek vzacna…zapis si to do kalendare, kde a kdy je mel a az bude nejaky zdrav. problem, tak to pripomen u lekare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
19.8.17 23:54

Napiš si datum a místo kde bylo a pozoruj. Nejenom skvrnu, ale také například zčervenání ucha, větší únavu. My tak přišli na boreliozu. A klíště bylo přisáté maximálně 30 minut. Jinak pokud chceš mít jistotu počkej 8 týdnů a zajdi za dětskou ať vám vezme krev. Jinak testy stojí okolo 300 a často vychází jako „neplatné“ jak mi říkala doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
20.8.17 07:18

@addams dekuji maly ma 4 mesice to mu budou brat z prstu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí