Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, ano, infectosoor mundgel se může. Používali jsme taky u malého mimi, byl jediný, který nám zabral a do dvou dnů měl pusinku čistou.
Na bazos.cz ho jedna paní prodává, je to doktorka a má tam i kontakt, je ochotna se vším poradit i s dávkováním, stačí na bazosi zadat mundgel a vyjede ti jediný odkaz i s kontaktem na ni.
@asmodis píše:
Na bazos.cz ho jedna paní prodává, je to doktorka a má tam i kontakt, je ochotna se vším poradit i s dávkováním, stačí na bazosi zadat mundgel a vyjede ti jediný odkaz i s kontaktem na ni.
Ano, paní jsem už našla… Jen jestli je gel vhodný i pro tak malé mimčo, v příbaláku myslím píšou od 6.měsíce. Četla jsem ale, že ho dávají už novorozencům…
@Manel My jsme s paní komunikovali a může se dávat i od narození. Známý měli miminko staré 4 týdny, moučnivku mělo už v celém trávicím traktu a taky kupovali mundgel přes tuto paní a dávali prckovi, mluvili s paní osobně, ne jen po telefonu a taky jim říkala, že se může dávat od narození.
Mi kupovali borax homeopatika..nic jiného nám nepomohlo..genci už vubec, navíc vše fialové..borax je bezbarvý..
@smurfka píše:
Mi kupovali borax homeopatika..nic jiného nám nepomohlo..genci už vubec, navíc vše fialové..borax je bezbarvý..
Může se ten borax homeo kombinovat i s jinými léky např. tím Infectosoor gelem?
@smurfka Borax jsme dostali taky a nám byl úplně naprd, vůbec nezabral. Musela jsem si sama pozjišťovat, co jiného se dá použít a zlatý mundgel. S boraxem jsme se patlali týden, změna žádná, spíš se to více rozjíždělo. S mundgelem bylo za dva dny po moučnivce.
Homeopatika borax a neocide gel. Případně roztok skinsept mucosa, je to tedy primárně na desinfekci intimních partií - to tam je napsané. Ale běžně se to tu na moučnivku dává a nám to pomohlo.
@smurfka To určitě, každé dítě je jiné, buďte rádi, že vám to zabralo. Ten mundgel je polykací, ne na natírání. Odstraňuje to moučnivku z celého traktu. Jen se u nás nedá snadno sehnat, mají ho bez předpisu v Německu a Rakousku, u nás v lékárně se neprodává. Borax jsme dostali místo genciány, která tehdy měla výpadek ve výrobě. Asi jsme měli nějakou odolnou moučnivku, že nám ten borax nezabral.
@asmodis mi to měli taky všude právě, tak jsem ráda že to vypil a byl klid..ono homeo prostě jakékoliv zabírá až během tří dnů..není to hned, nejsou to léky. Nám to třetí den zmizelo. Genciálku jsem nechtěla - ani nám ji nedoporučovali a prostě měli jsme to jednou, já ještě neznalá, a všechno fialové, nic nešlo vyprat, atd..Od té doby jsme moučnivku neměli takže super..asi to vypálilo červy i do budoucnosti ![]()
Citronovou vodu říkala dětská.
Do lžičky vody nakapej citron a tím potírat v puse.
Já teda k tomu jeste koupila i homeopatika v lékárně.
Poradíte prosím co se dá použít na moučnivku u novorozence (1 týden) kromě genciánky (fialky)? Mimčo má moučnivku viditelnou na jazyku, já ji mám určitě na bradavkách (kojení bolí, bradavky pálí). Mažu mimčo zatím fialkou 1× denně, sobě bradavky tak 1-2× denně.
Ráda bych ale přestala genciánku používat a zkusila jinou alternativu.
Může se např. Infectosoor Mundgel už od 1 týdne po narození? Děkuji…