Příspěvěk na bydlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příspěvěk na bydlení
Ahoj,ráda bych se zeptala zda nevíte,jestli je lepší pro příspěvek na bydlení mít větší nájem a menší poplatky za služby anebo menší nájem a větší poplatky za služby-elektřina,vodné,topné.Děkuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Děkuju moc,já jen aby mi třeba místo příspěvku neřekli,že když mám velký poplatek za vodné a elekřinu,že si to mám nechat snížit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může se ale stát, pokud máš velké zálohy, že v tom čtvrtletí, kdy ti vrátí přeplatky, příspěvek na bydlení nedostaneš.
Zároveň náklady nesmí být vyšší než „normativní náklady na bydlení“ pro daný region.
Pohledej na netu kalkulačku, nebo se zajdi zeptat rovnou na SSP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když já se o to zajímala, ale je to už cca 5 let, tak mi bylo řečeno, že pokud budu pobírat příspěvek na bydlení a budu mít přeplatek, tak ten předám sociálce, naopak budu-li mít nedoplatek, tak ten za mě sociálka zaplatí...... takže když se nad tím zamyslíš, tak je to vlastně jedno, protože ve finále to vyjde víceméně nastejno. Já do toho nakonec nešla, bylo tam nějak moc papírování a tuším čtvrtletní dokladování,,, a to se mi nechtělo. ale nevím jestli to tak je opravdu a pořád.
A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak o tom že bych musela odevzdávat přeplatky sociálce a že by za mě platila nedoplatky jsem neslyšela ![]()
Pokud máš přeplatek tak za dané čtvrtletí nedostaneš příspěvek na bydlení nebo bude nižší a naopak pokud máš nedoplatek,tak by příspěvek měl být vyšší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anik píše:
Když já se o to zajímala, ale je to už cca 5 let, tak mi bylo řečeno, že pokud budu pobírat příspěvek na bydlení a budu mít přeplatek, tak ten předám sociálce, naopak budu-li mít nedoplatek, tak ten za mě sociálka zaplatí...... takže když se nad tím zamyslíš, tak je to vlastně jedno, protože ve finále to vyjde víceméně nastejno. Já do toho nakonec nešla, bylo tam nějak moc papírování a tuším čtvrtletní dokladování,,, a to se mi nechtělo. ale nevím jestli to tak je opravdu a pořád.
A.
Ano, je to tak pořád.
Příspěvek na bydlení
Touto dávkou stát přispívá na náklady na bydlení rodinám a jednotlivcům s nízkými příjmy. Nárok na příspěvek na bydlení má vlastník nebo nájemce bytu přihlášený v bytě k trvalému pobytu, jestliže 30 % (v Praze 35 %) příjmů rodiny nestačí k pokrytí nákladů na bydlení a zároveň těchto 30 % (v Praze 35 %) příjmů rodiny je nižší než příslušné normativní náklady stanovené zákonem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a to vyúčtování za čtvrtletí si budu muset zažádat,aby mi to posílali domů a pak to odnesu na úřad,nebo si to na tom úřadě zjistí sami
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak ja beru prispevek na bydleni,nikdy jsem socialce zadne preplatky nedavala a nikdo za me nedoplatky neplatil.
Kazde tri mesice se dava podani o tom,kolik te co stalo,pokud mas preplatek nebo nedoplatek tak to tam dopises a oni ti pak vypocitaji kolik budes za to ctvrtleti dostavat.
Jinak me napriklad z najmu vytahuji jen vodne a stocne a teplo,dlouhodobe zalohy na bydleni za me nikdo neplati.PAk samozrejme plyn,elektrinu a odvoz odpadku.
Tot vse.
Kazde ctvrtleti si tam zajdes,dostanes tiskopisy,ty doma vyplnim a pak je za 3 mesice doneses,musis donest sipo a pokud to platis uctem tak vypis uctu a papir kde mas vypis najemneho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
najem?co je to dle tebe najem????
najem bytu je rozpocitan na vodne,stocne,teplo,vytah,dlouhodobe naklady na udrzbu bytu,osvetleni na chodbe atd
Byt je druzstevni,ne osobni vlastnictvi a nikde jsem nevidela,ze by socialka mela platit za takove veci.
Plati snad za naklady na bydleni,ne za dlouhodobe naklady na opravy bytu.
Mmch pocitam ze dotaz byl urcen me,i kdyz to zjevne nebylo poznat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taminka - no nájem je prostě nájem, je jasné, že v družstevním bytě a osobním vlastnictví žádný není.
Mám obecní byt a tam nájem je plus všechny ty další věci cos vyjmenovala. nájem se do nákladů na bydlení samozřejmě počítá, když ho platíš.
s tím vyúčtováním jsem právě měla já problém, protože nám chodí jednou ročně,,,,,a získávat ho čtvrtletně by bylo dost lítání a papírování, tak jsem to vzdala.
A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anik
ale me taky chodi vypis o najmu jednou rocne ale donesu to na socialku a oni to pak maji v pocitaci a vzdy jen zkontroluji zda se castka na sipu zhoduje s castkou na vypise.
Jinak ale ja najem samozrejme platim,to snad plati vsichni ne?
Ale zalezi na tom,jaky byt mas a co z toho si socialka vytahne do nakladu na bydleni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit