Příspěvěk na bydlení -manželé

Anonymní
28.1.14 16:46

Příspěvěk na bydlení-manželé

Dobrý den,
chci se zeptat jak je to s příspěvkem na bydlení.
Momentálně pobírám příspěvek na bydlení na byt, kde bydlím sama s dcerou. Otec dcery cestuje, takže spolu vlastně nežijeme, ale vztah máme normální jako ostatní.
Chtěli bychom se vzít, ale nevím jak to bude, když bude můj manžel? Vezmou mi ten příspěvek nebo ne?
Trvalé bydliště tady nemá a ani mít nebude dokud bude pracovat tak kde je teď, pracuje pod firmou kde má i svůj byt.
Díky za info

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka1
28.1.14 16:50

Proč se o vás nestará? :think:

• Citovat
  • Upravit
rebeccca
28.1.14 16:50

Vždy jde jen o to kdo má v bytě trvalý pobyt… může tam s vámi manžel i bydlet klidně a když nebude tam mít trvalý pobyt tak můžete pobírat dál

• Citovat
  • Upravit
4620
28.1.14 16:51

Nevezmou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
28.1.14 16:51

Cestuje jakože jezdí s kamionem nebo cestuje jakože za zábavou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
28.1.14 16:52

Když bude mít stejné trvalé bydliště jako máš ty tak o příspěvěk přijdeš, jinak nevím jestli to někdo kontroluje jestli s tebou v domácnosti žije i někdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rebeccca
28.1.14 16:53

Dodávám, že je to naprosto legální, může tam s tebou bydlet dalších 10 lidí co ti budou přispívat na nájem a úřady to vůbec nezajímá… takže nějaké kontroly o tom nemůže být řeč… to je u hmotné nouze atd

• Citovat
  • Upravit
alli_li
28.1.14 16:56

Tak me se napriklad na manzela pri zadosti o prispevek na bydleni ptali - bud chteli videt jeho prijem nebo alimenty co posila (kdyby mel jiny pobyt) takze ono taky zalezi na koho na urade narazis.
Kazdopadne mi to vse mame „ofiko“ :-)

• Citovat
  • Upravit
rebeccca
28.1.14 17:00

Kamarádce přímo úřednice řekla, že kdyby bylo na ní tak jim žádný příspěvek nedá když tam manžel bydlí…ale s tím hold nic neudělá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.14 17:03

@sophinka1 Stará, vše co potřebuji pro malou apod.. mám. Nemůžu si stěžovat, ale na příspěvek mám normálně nárok,,ofiko,, i po příznání financí co mi dává na malou, tak se jen ptám jestli o něj příjdu nebo ne. :-)
@PetaP Dělá po stavbách po celé republice a na Slovensku, víceméně sem bohužel jezdí jen na návštěvy. Tudíž dokud nebude mít jinou práci, tak bude mít trvalé bydliště na bytě pod firmou.
@rebeccca Děkuji :-) já myslela třeba jestli budu muset uvádět kolik mi dává apod… protože jako manžel určitě ke mě bude mít vyživovací povinnost.?

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
28.1.14 17:05
@Anonymní píše:
@sophinka1 Stará, vše co potřebuji pro malou apod.. mám. Nemůžu si stěžovat, ale na příspěvek mám normálně nárok,,ofiko,, i po příznání financí co mi dává na malou, tak se jen ptám jestli o něj příjdu nebo ne. :-)
@PetaP Dělá po stavbách po celé republice a na Slovensku, víceméně sem bohužel jezdí jen na návštěvy. Tudíž dokud nebude mít jinou práci, tak bude mít trvalé bydliště na bytě pod firmou.
@rebeccca Děkuji :-) já myslela třeba jestli budu muset uvádět kolik mi dává apod… protože jako manžel určitě ke mě bude mít vyživovací povinnost.?

jo aha NÁROK :mrgreen: tak to jo :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.14 17:06

@sophinka1 moc nechápu tvoji reakci, máš s tím nějaký problém? :nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
rebeccca
28.1.14 17:09
@Anonymní píše:

oni moc dobře ví že s vámi žije jinak byste museli mít vypsané alimenty… má to takhle opravdu hodně lidí, nic v tom nehledej :-) je to jejich blbost, že tam mají takovou mezeru v zákoně

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
28.1.14 17:10
@Anonymní píše:
@sophinka1 moc nechápu tvoji reakci, máš s tím nějaký problém? :nevim: :think:

máš chlapa-je to otec dítěte a vydělává, ty předpokládám rodičák, přídavky. Prostě nechápu, jak to, že se o sebe nepostaráte sami?

• Citovat
  • Upravit
19609
28.1.14 17:16

Já s tím třeba problém mám a víš proč? Protože normálně vychcaně vycucáváte stát :zed:
Pokud nejsi samoživitelka, není důvod, abys žádala o příspěvek na bydlení :nevim: Víš kolik tatínků od dětí jezdí takto pracovat a myslíš, že matky chodí brečet na sociálku?

A mmch, já zase znám rodinu, kde sezdáním přišla matka o všechny příspěvky, přestože otec měl trvalé bydliště jinde, takže aby ses nedivila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat