Příspěvek na bydlení a nájem

Anonymní
28.1.14 12:56

Přís.na bydlení a nájem help me

Ahoj, potřebuju pomoct. Skončil mi nájem 30.10.2013,majiteli jsem v říjnu zaplatila celý nájem 15.10.,ale na sociálce mi řekla, že mám donést potvrzení od 1.10.-30.10,.že to nemůže být celý nájem :nevim: jsem z toho blbá jak troky. A změna trvalého byla 7.11. to za ten týden nic nedostanu nebo jak? Snad mi někdo rozumí, na co se ptám :think: :roll: Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
28.1.14 13:10

Proste si nech od majitele napsat potvrzeni, ze mas zaplaceno za cely rijen, ne?
a pokud ti najem skoncil 30.10. tak tezko muzes dostat za prvni tyden v listopadu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.1.14 13:15

Co jsem se dočetla, jestli jsem to správně pochopila, na adrese na kterou žádáš musíš mít trvalý pobyt 3měsíce a pokud změna nastává kterýkoliv den v měsíci, pro účely úříspěvku se ten měsíc nezapočítává vůbec. Pokud jsi měli bydliště v listopadu, bude se ti pobyt počítat až od prosince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.14 13:21

Abych upřesnila…Dostávala jsem př. na bydlení na starý byt, což je do toho 30.10.a 1.listopadu jsem se stěhovala do nového, kde mám trvalé od 7.11.takže dokládám ted za říjen, listopad, prosinec…což znamená, že za říjen celý nájem starý byt a listopad, prosinec nový ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69235
28.1.14 13:39

Pokud máš trvalé pd 7.11. nesplníš podmínku bydlení 3měcíců na té adrese. Podle mě nedostaneš za to čtvrtletí nic. Pokud se pletu, tak napiš, ale myslím, že nepletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.14 13:42

Paráda, to jsem ani nevěděla :zed: děkuju :(

• Citovat
  • Upravit
69235
28.1.14 13:44

No, ale zkus to podat, uvidíš, ale podle toho, co bylo napsáno, tak to vypadá, že nedostaneš. Ale podat to můžeš. Dolož smlouvu od konce října spolu se zaplaceným nájmem, pak smlouvu od 1.leistopadu, spolu se zaplaceným nájmem a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.14 13:49

Takže za říjen normálně celý nájem a pak se teda uvidí, jo? Jsem z toho úplně jelen totiž. Ještě jednou děkuji.

• Citovat
  • Upravit
69235
28.1.14 13:51

Předpokládám, že jsi v říjnu platila celý nájem, ne? Bydlela jsi tam do konce měsíce, ne? Smlouva je do 30.10. psaná, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
28.1.14 13:51

Podle mě si za říjen jen podáš normálně podklady za říjen a listopad, prosinec tam vyškrtáš - jsou na každý měsíc nové kolonky.
A na listopad, prosinec si budeš muset podat úplně novou Žádost a doložit vše potřebné k novému bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.14 13:52

Jj platila a psaná je…no uvidím, zítra tam jdu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.14 13:52
@Adélky píše:
Podle mě si za říjen jen podáš normálně podklady za říjen a listopad, prosinec tam vyškrtáš - jsou na každý měsíc nové kolonky.
A na listopad, prosinec si budeš muset podat úplně novou Žádost a doložit vše potřebné k novému bytu.

tak žádám už ted za listopad, prosinec? nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
19746
28.1.14 13:55

Určitě - kdy jindy. Akorát bude dvoje papírování. Jedno s těmi původními údaji. To k listopadu ukončí - přijde ti rozhodnutí, že ti přiznávají tu a tu částku ale jen na jeden měsíc. Rovnou si podáš žádost - ale v ní zase necháte nevyplněn ten říjen a uvedete vše k listopadu a prosinci. Takhle to chápu a dle selského rozumu by to tak mělo být, ovšem co ti řekne úřednice, to netuším :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.14 13:56

Super, děkuji holky, však zítra uvidím, co a jak…já jen chtěla být trochu v obraze.

• Citovat
  • Upravit
69235
28.1.14 13:56
@Adélky píše:
Určitě - kdy jindy. Akorát bude dvoje papírování. Jedno s těmi původními údaji. To k listopadu ukončí - přijde ti rozhodnutí, že ti přiznávají tu a tu částku ale jen na jeden měsíc. Rovnou si podáš žádost - ale v ní zase necháte nevyplněn ten říjen a uvedete vše k listopadu a prosinci. Takhle to chápu a dle selského rozumu by to tak mělo být, ovšem co ti řekne úřednice, to netuším :think:

a jak je to s tím, že tam nemá tři měsíce trvalý pobyt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat