Žádost rodičovského příspěvku - neschopenka do 6nedělí

83
27.1.14 10:28

Žádost rodič. přísp.-neschopenka do 6ti nedělí

Dobrý den, prosím o radu maminky, které už mají za sebou vyřizování po úřadech. Nevím si rady, dnes jsem volala na sociálku aby mi poradili jak se mám zařídit pro vyřízení rodičovského příspěvku, když jsem do 6ti nedělí na neschopence v souvislosti s porodem. Chtěla jsem jen vědět jaké formuláře si mám nachystat, protože jdou stáhnout z netu a hlavně jak si mám počínat když jsem neměla nárok na PPM ale byla jsem půl roku zaměstnaná a tak jsem na neschopnosti. Paní mi řekla že si mám dojít na ossz pro nějaké potvrzení, pak jsem se stačila zeptat, zda si budu moct vybrat tříletou variantu a řekla mi že ne a zavěsila telefon :(. Prosím tedy, máte někdo zkušenost, všichni mi říkají, že když jsem v neschopnosti můžu si volit 3letou variantu sama a ne přes partnera který pracuje dlouhodobě. A jak tedy postupovat? Velice děkuji za záchranu, u nás na úřadě jsou protivní a člověku nepomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101908
27.1.14 10:33

Ano, můžeš si vybrat rodičák až do 7600,– měsíčně a potřebuješ k tomu úplně stejné formuláře jako ten kdo nárok na mateřskou měl, akorát je rozdíl ten, že pokud si na neschopenku nastupovala až 6 týdnů před porodem, tak potřebuješ na tom formuláři jak potvrzení od zaměstnavatele, tak od OSSZ, pokud dříve, tak jen OSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat