PPM v ochranné lhůtě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
PPM v ochranné lhůtě
Ahoj maminky,
prosim o radu nebo podeleni infa, zda jste se nektera vyskytla ve stejne situaci. Min.rok, 30.10. mi koncila vypovedni lhuta, zamestnavatel byl hrozny tyran a porusoval zakonik prace, min. tim, ze nam odmital davt vyplatni pasky. Tak tedy 30.10. jsem zkoncila, po odchodu jsem zjistila, ze jsem tehotna, nastup na materskou mam 28.4.(8.tydu pred plan. porodem), tudiz jsem se nastesti vesla do 6.mes.ochranne lhuty. Resila jsem problem, jak to. pujdu onemu „tyranovi“ oznamit do byv. zamestnani, ze mi bude platit PPM, posledni dobou me vzdy psychicky vykolejil, ze jsem mela panickou hruzu, jak na me bude zas neprijemny. Vcera jsem si dosla na socialku a pani mi zdelila, ze papir od doktorky PPM mam tech 8.tydnu pred porodem donest jim na socku, ze to stejnr plati oni, tim padem obrjdu zamestnaatele. Takze mi spadl kamen ze srdce, ze nemusim za byv. zamestnavatelem a PPM dostanu. Ma otazka zni, zda jste nektera byla ebo.jste ve stejne situaci? Zda jsem pani na socialce spravne pochopila? Abych neco neprosvihla..Dekuji za odpovedi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ano, papír dodáváš na sociálku a stejně tak PPM platí sociálka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ppm sice bývalý zaměstnavatel neplatí, ale stejně za nim musíš, protože on musí vyplnit přílohu o příjmech a tu poslat na ossz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji za reakce, papir o prijmech jsem dostala kdyz jsem koncila, doufam ze tento staci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@macik86 Ne, nestačí, ten co si dostala jsou čisté příjmy za poslední kvartál, pro ppm je třeba hrubý za 12 měsíců na formuláři „příloha k žádosti o ppm“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak me prekvapuje, proc mi to pani na urade nezdelila a snad bude stacit kdyz kontaktuji ucetni z byv. zamestnani a ta mi to posle
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
potřebuji pomoc:-(
Takže od 6.2.2014 marodím protože jsem na rizikovém těhotenství. jenže včera mi přiškla sms z agentury, ktrá je vlastně můj zaměstnavetal sms, že k 13.2.2014 končím a že dostanu výpověď dočasného přidělení práce. Jenže nevím zda to mam podepsat, když jsem těhotná a navíc ještě marodim tak mě vyhodit nemůžou ne? jo a jinak mam smlouvu do konce března 2014
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výpověď a ochranná lhůta
Jsem momentálně na rodičovské dovolené, která mi končí v červenci 2017. Pak bych se měla vrátit do zaměstnání, ale nevrátím, jelikož nemůžu pracovat na tři směny, budu si hledat něco jiného, co jde lépe skloubit se školkou. Ale chtěla jsem se zeptat, pokud bych dala v současném zaměstnání výpověď a pak bych ve výpovědní době a nebo až po ní otěhotněla, tak jestli se na mě vztahuje ta ochranná lhůta - tzn. měla bych nárok na PPM? Děkuji moc za odpovědi, v těhlech věcech se nějak neorientuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@spiritt ochranná lhůta je tak dlouhá, jak dlouho trvalo poslední zaměstnání, nejdéle 180 dnů. Musela bys dát výpověď tak, abys od skončení zaměstnání, za předpokladu, že bys už nepracovala jinde, nastoupila do 180 dnů na PPM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@spiritt Ochranná lhůta je 180 dnů od konce pracovního poměru do nástupu na PPM. Takže abys měla nárok na PPM, tak bys musela být nejméně zhruba ukončený 7tt v době kdy ti doběhne výpovědní lhůta. Kdybys otěhotněla později, tak budeš muset nastoupit někam do zaměstnání, abys měla nárok na PPM, jinak ji mít nebudeš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Samozřejmě, ale to je evidentní, když je na RD, která končí v červenci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
@terinka4444 Samozřejmě, ale to je evidentní, když je na RD, která končí v červenci.
no chce dát výpověď, tak dkyby si našla jinou práci třeba, rázem bude ochranná lhůta jiná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit