PPM v ochranné lhůtě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1221
11.1.17 22:10

Díky. Byla jsem zaměstnána 3 roky, pak jsem otěhotněla, vlastně tedy doteď jsem zaměstnancem, i když na RD. Děkuji vam za odpovědi. Takže kdybych otěhotněla ještě ve výpovědní době, tak to pak oznámím zaměstnavateli a PPM tedy dostanu…(a když mu to neřeknu, tak mam smůlu)…No uvidíme, co bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.1.17 22:13

@spiritt a proč neotěhotníš před tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
11.1.17 22:23

@terinka4444 To by bylo samozřejmě ideální, ale nevím, jestli se zadaří. Máme na to vlastně 4 měsíce…Pak bych musela už řešit tu výpověď, kterou nevím, jestli mi dají dohodou k červenci a nebo s dvouměsíční lhůtou…Tak zjišťuju, co a jak, když se nezadaří do té doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
12.1.17 10:14
@terinka4444 píše:
no chce dát výpověď, tak dkyby si našla jinou práci třeba, rázem bude ochranná lhůta jiná

pokud by po výpovědi nastoupila jinde a neodpracovala tam těch 180 dnů, neznamená to hned že ochranná lhůta bude rapidně kratší, pak je to složitější, sčítá se to z nového i starého zaměstnání, ale to už je vyšší dívčí a případ od případu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
12.1.17 10:23
@Elishka1 píše:
pokud by po výpovědi nastoupila jinde a neodpracovala tam těch 180 dnů, neznamená to hned že ochranná lhůta bude rapidně kratší, pak je to složitější, sčítá se to z nového i starého zaměstnání, ale to už je vyšší dívčí a případ od případu

No, pak záleží kde otěhotněla, pokud ještě ve starém, tak pak defacto těch 180 dní, ale pokud až po ukončení, tak je to jak píše @terinka4444

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
12.1.17 10:48

Dobře, díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
1.5.17 15:27

Ahoj, mám opět dotaz :oops:, od ledna se toho moc nezměnilo, těhotná stále nejsem, ale prodloužila jsem si vyplácení RP o rok,tzn.do 4 let věku dítěte. V průběhu června dam výpověď, nejspíš dohodou, takže prostě k 3.7.nenastoupím do práce, jak bych puvodně měla, ale ukončím prac. poměr. Pokud bych pak v červenci nebo později zjistila, že jsem těhotná, tak ta ochranna lhůta se na me uz vztahovat zřejmě nebude, že?
Nebo je to, díky tomu, že vlastně budu ještě rok pobírat RP tak, že bych tu PPM stejně dostala..? To asi nee?
Moc díky předem za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
1.5.17 15:34
@spiritt píše:
Ahoj, mám opět dotaz :oops:, od ledna se toho moc nezměnilo, těhotná stále nejsem, ale prodloužila jsem si vyplácení RP o rok,tzn.do 4 let věku dítěte. V průběhu června dam výpověď, nejspíš dohodou, takže prostě k 3.7.nenastoupím do práce, jak bych puvodně měla, ale ukončím prac. poměr. Pokud bych pak v červenci nebo později zjistila, že jsem těhotná, tak ta ochranna lhůta se na me uz vztahovat zřejmě nebude, že?
Nebo je to, díky tomu, že vlastně budu ještě rok pobírat RP tak, že bych tu PPM stejně dostala..? To asi nee?
Moc díky předem za odpovědi

Pobírání RP nemá na prodloužení ochranné lhůty žádnej vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
1.5.17 16:02

@spiritt Ne, ochranná lhůta vzniká jen pokud jsi prokazatelně těhotná ještě během zaměstnání (resp. během účasti na nemocenském pojištění).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
1.5.17 17:30

@Nowuka2 Jsem si to myslela…
@Lendeš Ok,díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
24.11.17 08:27
@Elishka1 píše:

Teď jsem volala na sociálku a tam mi potvrdili, že pokud se plynule přejde z jednoho zaměstnání do druhého, tak i když ve druhém zaměstnaní nebyl zaměstnanec vice než 180 dní, ale součet dnů v obou zaměstnaních by byl 180 dnů, pak ochranná lhůta je tech 180,pokud je žena těhotná už v pruběhu toho prvního zaměstnání (musi doložit potvrzení od lékaře).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat