Příspěvek na bydlení v roce 2021

3.1.21 18:37

Příspěvek na bydlení v roce 2021

Ahoj,

prosím vás, v říjnu se nemusely na PNB dokládat výdaje a náklady za červenec, srpen a září. Automaticky přišly peníze v listopadu a prosinci. Jak to bude teď v lednu? Příjde ještě ten poslední příspěvek teď v lednu? Nebo už se bude muset na úřad? Docela nechápu ten zprávu od ÚP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
331
3.1.21 18:45

V lednu 2021 ještě dostanete příspěvek za prosinec 2020. Zároveň v lednu 2021 doložíte příjmy a náklady za 4. čtvrtletí 2020, abyste dostala dávku v únoru, březnu a dubnu 2021 (za leden, únor a březen 2021).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
3.1.21 18:46
@ver.dvorakova1991 píše:
Ahoj,prosím vás, v říjnu se nemusely na PNB dokládat výdaje a náklady za červenec, srpen a září. Automaticky přišly peníze v listopadu a prosinci. Jak to bude teď v lednu? Příjde ještě ten poslední příspěvek teď v lednu? Nebo už se bude muset na úřad? Docela nechápu ten zprávu od ÚP.

Ano, v lednu přijde příspěvek za prosinec.
Aby přišel v únoru příspěvek za leden, je třeba doložit příjmy za 4. čtvrtletí.
 https://www.uradprace.cz/…020-je-nutne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
3.1.21 18:48

Oproti doporučením v příloze je lepší přijít na začátku ledna a vyhnout se těm největším frontám na konci měsíce (samozřejmě, pokud nedáte přednost elektronickému podání)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.4.21 23:47

příspěvek na bydlení samoživitelka

Ahojky vím, že je to trošku mimo, ale jsem svobodná maminka a dostávám 6600kč (příspěvek na bydlení + příspěvek na dítě). Platím nájem i s elektřinou 11050kč. Rodičák mám na 7000kč takže zbyde pro mě a mého 7. měsíčního syna jenom 2550kč. Prosím o jakoukoliv radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
5.5.21 12:15

@Nicole1Lucas zkusila bych hmotnou nouzi - příspěvek na živobytí - doplatek na bydlení :wink: podmínka - nesmíte nic vlastnit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
10.5.21 22:08

Ahojky prosím vás nikdy jsem o to nežádala ale chtěla bych vědět kdy můžu zažádat o prispevky na bydleni bydlim v ol od dubna ale teď v květnu budu platit třetí nájem… smlouvu mam napsanou tak aby mi ty příspěvky dali ale já bych chtěla vědět co přesně potřebuju… děkuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.21 07:24

Normálně si vypis papíry ohledně žádosti na bydlení když jsi na mateřské ještě si vypis rodicak když nejsi a někde makáš budou chtít vidět tvůj příjem a to si musíš vzít papír ohledně potvrzení příjmu od svého (šéfa)
Pak jit vyřídit a měla bys dostat 2-3 měsíce zpětně ale když to vyřídís tenhle měsíc dostaneš to příští měsíc
A jinak nic k tomu nepotřebuješ jen si ty papíry vypišeš a podas

@Solteska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
20.5.21 09:12

Dobrý den, prosím o radu, uvažujeme o miminku, snažím se někde vyčíst na co budu a nebudu mít nárok ve státních příspěvcích.
Co se podle úřadů považuje za měsíční čistý příjem rodiny?
Když např. chlap vydělá 20 000,– já dostanu 7000,– rodičák…ale on platí 5000,– alimentů na předchozí děti, kolik je tedy náš čistý příjem rodiny?
27.000,– nebo 22.000,–???

A když mám syna na vysoké a platím mu nájem v jiném městě, započítává se to tam taky? Když už se započítává že chodí na brigádu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.21 19:21

Jak na příspěvek na bydlení - problematická žádost

Omlouvám se za dva posty, nevěděla jsem jak založit nové vlákno :oops:

• Citovat
  • Upravit
15.11.21 19:11
@Anonymní píše:
Omlouvám se za dva posty, nevěděla jsem jak založit nové vlákno :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.21 13:44

Dobrý den, mám dotaz. Od srpna 2021 bydlím v bytě. Bohužel nájem mám zaplacený až od 10. měsíce. (8. a 9. měsíc není zaplacený… 10. 11. 12. měsíc ano). Chci zažádat o příspěvek na bydlení, ale nevím jestli mám s tímto vůbec nárok. Další věc je ta, že jsem byla zaměstnána na černo, tudíž nemám žádné doložitelné příjmy. Budu ráda za jakkékoliv informace. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.22 09:20

Příspevky na bydleni

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak to je s příspěvkem na bydlení. Žiji sama s dvěma dětmi ale jeden syn začal pracovat v zahraničí ale po mě žádají jeho příjem ze zahraničí i když s námi nebydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.22 13:12

Zdravim, vyřadila jsem si prispevek na bydlení a moc nechápu. Bydlim od června, od dubna nejsem ve společné domácnosti s bývalým manželem, což jsem doložil. Nqjemnj smlouva tedy od 1.6.Dolozila jsem faktury o zaplacení. Paní na úřadě mi ale reklq, že se může počítat jen červen jako zaplqceny měsíc. Zadost odeslala, takže je to asi hotové, ale ja v tom mam zmatek. Takže mj nepřijde zpětně za červen příspěvek, prijde mi jen za červen v srpnu. A Další věc je, že vůbec netuším, kdy cekat, že dorazí Žádost podána 17.7,muzu očekavat uz ted v srpnu, ze přijde?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat