Příspěvek na bydlení - kolik dostáváte?

8.5.17 18:49

Příspěvek na bydlení...kolik dostáváte?

Ahoj maminky, tohle téma pro mě není vůbec příjemné, ale potřebuji se optat. Jsem momentálně ve fázi rozvodu, kdy jsem odstehovana s dvemi dětmi u kamarádky, manžel mi mimosoudně dává na dvě děti 5000, rodičák mám dost nízký a to 3500. Musím ale hledat nové bydlení, všude chtějí kauci a poplatky realitkam. Už to je pro mě dost obtížné dat takovou sumu najednou. Mám vyhlidnuty být 2+kk, nájem 6000, energie 3000… Ale jak si každý můžete spočítat, nemám na to ani náhodou. Obě děti jsou předškolního věku. S mladším jsem stále na rodičovské dovolené. Práce teď nepřichází v úvahu. Prosím vás, klidně i anonymně, kolik vám přispívá sociálka na bydlení? Jsem z toho dost špatná, navíc vím, že alimenty pak budou i nižší, než 5000… :? Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6879
8.5.17 18:52

Proc jste variantu prace vyloucila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35443
8.5.17 18:54

@Jogrr Píše že stále na rodičovské dovolené, takže asi nemá ani hlídání pro děti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35443
8.5.17 18:56

@Pivonka.Lucni Taková asi hloupá otázka ale proč jsi se stěhovala s dětmi ke kamarádce od manžela když jsi vlastně neměla kam jít? Jinak takhle ti těžko někdo poradí, asi nejlepší bude si zajít na úřad a poptat se přímo tam, uvidíš no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
8.5.17 18:56
@arinecka píše:
@Jogrr Píše že stále na rodičovské dovolené, takže asi nemá ani hlídání pro děti :nevim:

Hlídání si myslím není překážka, kdejaká matka na mateřské si hlídáním ráda přivydělá. Ale to by se do práce muselo chtít, což je většinou problém.

Podívej se na kalkulačky na netu, záleží na lokalitě typu bydlení atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.17 18:57

@Jogrr mladší dítě je stále malinké, kojim a je na plinach. Nejsem pojízdná a nevím jak bych stíhala dat starší do školky a mladší do jeslí, obě budovy jsou od sebe zhruba 20 minut pěšky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.17 18:57

Já mám příspěvek na bydlení 7 000 Kč, jsem teď jinak na UP na podpoře po rodičáku, manžel má slušný plat ale má trvalé bydliště jinde

• Citovat
  • Upravit
36504
8.5.17 18:58
@arinecka píše:
@Jogrr Píše že stále na rodičovské dovolené, takže asi nemá ani hlídání pro děti :nevim:

může dát děti do předškolních zařízení do školky a vylepšit svoji situaci prací. Dva lidé si rozvrtají soukromě život a hradí to státní černá díra. Tak se dělá nekonečná fronta samoživitelek. Ne se ptát jako první na dávky, ale na práci. Ale to není populární.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.17 18:58

@arinecka manžel má novou přítelkyni…už se k němu nevejdeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3613
8.5.17 18:59
@Anonymní píše:
Já mám příspěvek na bydlení 7 000 Kč, jsem teď jinak na UP na podpoře po rodičáku, manžel má slušný plat ale má trvalé bydliště jinde

Jéé, na tohle jsem se těšila, až se sem přijdou pochlubit ti, kteří očurávají stát :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
8.5.17 18:59
@Pivonka.Lucni píše:
@arinecka manžel má novou přítelkyni…už se k němu nevejdeme…

to je jeho a Tvoje privátní věc, do toho státu nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
8.5.17 19:00
@Anonymní píše:
Já mám příspěvek na bydlení 7 000 Kč, jsem teď jinak na UP na podpoře po rodičáku, manžel má slušný plat ale má trvalé bydliště jinde

Já to říkám furt, zrušit a nedávat ani halíř, když je možno s tím takhle vyjebávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35443
8.5.17 19:00

@Pivonka.Lucni Takže m nevadí že jeho děti nemají kde bydlet? Tak atˇti tedy zaplatí bydlení a není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
8.5.17 19:01
@Nowuka2 píše:
Já to říkám furt, zrušit a nedávat ani halíř, když je možno s tím takhle vyjebávat.

přesně. Tohle je klasický případ vyhazování státních financí do kanálu. Dávky zrušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
8.5.17 19:02

Manžel po tom co ho vyrazili kvůli zdravotnímu stavu z práce 8000 podpora na dva měsíce, pak šest a pět a konec, já rodičák, momentálně poslední měsíc podpory 4000, pak 3 a pak dva, nájem se vším všudy kolem 7000, životní minimum pro rodinu je 7 tisíc něco a na bydlení mi dali 700 a to jen proto, že jsem tam doložila i popelnice. Prý vysoký příjem, a na živobytí mi rovnou řekla, že mi dávka nevyjde. Takže tak. Naštěstí sociálka byla jen dočasné řešení a určitou dobu a už tam ani nepůjdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna