Příspěvek na elektřinu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.9.22 09:33

Příspěvek na elektrinu

Ahoj, na elektřinu máme doma všechno a máme tarif u PRE D57d, elektrokotel a byt 60 metrů, zateplený. Před krizí jsme měli zálohy odpovídající a to 2500. Jestli chápu všechno to toco kolem, měla bych mít jakoby zalohu/platbu dejme tomu 7000kc. Hodila jsem tarif do energetické kalkulačky a za rok 2022 dostanu prý nejakych 2000(respektive je dostane pre). To je teda jako vše není to třeba na počet měsíců :mrgreen: peníze mám, můžu klidně platit i 10 za elektřinu, jen mě to zajímá. Nějaký ty kilo Mega watty po mně nechtějte, to jsem mimo, ale třeba tu má někdo podobnou domácnost jako já. Díky za info, co můžu čekat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20861
3.9.22 10:15

Ještě ti tam chybí 600kc za MWh sleva za obnovitelné zdroje. Což u tebe můžou být nižší desítky tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.22 10:25

Takže doplatek nebude 50 tisíc ale třeba 30?

• Citovat
  • Upravit
20861
3.9.22 10:30
@Anonymní píše:
Takže doplatek nebude 50 tisíc ale třeba 30?

Nikdo netuší. Tady máš přesnou kalkulačku s musíš tam dát svoji přesnou spotřebu.

https://www.kurzy.cz/…-kalkulacka/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
3.9.22 10:33
@Anonymní píše:
Ahoj, na elektřinu máme doma všechno a máme tarif u PRE D57d, elektrokotel a byt 60 metrů, zateplený. Před krizí jsme měli zálohy odpovídající a to 2500. Jestli chápu všechno to toco kolem, měla bych mít jakoby zalohu/platbu dejme tomu 7000kc. Hodila jsem tarif do energetické kalkulačky a za rok 2022 dostanu prý nejakych 2000(respektive je dostane pre). To je teda jako vše není to třeba na počet měsíců :mrgreen: peníze mám, můžu klidně platit i 10 za elektřinu, jen mě to zajímá. Nějaký ty kilo Mega watty po mně nechtějte, to jsem mimo, ale třeba tu má někdo podobnou domácnost jako já. Díky za info, co můžu čekat.

Hele mrkni do faktury od Pre, tam máš přesnou spotřebu za elektřinu za loňský rok (období), pak si vezmi nový ceník a počítej. Ty „slevy“ a tarify a různé kktinky kolem moc nepočítej. Protože je to regulované vyhláškou a tu můžou měnit klidně každý den. Ber to jako fajn přilepšení, ale rozhodně ne, jako zaplacení třeba měsíční spotřeby. Nám to třeba vychází na 200,– za plyn. :lol: :lol: :lol: takže neskutečné zadlužení státu kvůli částkám, které stejně nikomu nepomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20861
3.9.22 16:45
@roba18 píše:
Hele mrkni do faktury od Pre, tam máš přesnou spotřebu za elektřinu za loňský rok (období), pak si vezmi nový ceník a počítej. Ty „slevy“ a tarify a různé kktinky kolem moc nepočítej. Protože je to regulované vyhláškou a tu můžou měnit klidně každý den. Ber to jako fajn přilepšení, ale rozhodně ne, jako zaplacení třeba měsíční spotřeby. Nám to třeba vychází na 200,– za plyn. :lol: :lol: :lol: takže neskutečné zadlužení státu kvůli částkám, které stejně nikomu nepomůžou.

Tak když plyn používáš jen na vaření např., tak nevím kolik bys chtěla. Je to primárně sleva na energie, kterou se vytápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
3.9.22 17:40
@Cenarius píše:
Tak když plyn používáš jen na vaření např., tak nevím kolik bys chtěla. Je to primárně sleva na energie, kterou se vytápí.

No já nepožaduji nic. To zvýšení u nás nebude likvidační. Tzn na vaření je příspěvek pro všechny naprosto zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný