Jsem doma za služku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.8.22 12:34

Jsem doma za služku

Už toho mám dost. Doma si všichni myslí, že poručí a „ono“ se všechno udělá samo. :zed: Máme děti 7, 3 a miminko. Manžel pracuje z domu. Ačkoliv rozhodně neskáču, jak děti písknou, stále se nenaučily vůbec nic z nějakého slušného chování. Úplně u každého jídla udělají scénu, že to nechtějí. Fakt u každého. Stejně nic jiného nedostanou, ale ony to prostě musí všem otrávit. :zed: Nedělám nic jiného, než někomu něco podávám, utiram, uklízím a ještě mám za to poslouchat protivné chování? Proč to dělají? Ví, že neustoupím. :nevim: Manžel mě taky štve. Jasně, jsem na rodičáku, mám na starost domácnost. Ale on místo aby si třeba k svačině nebo večeři něco vzal, nedejbože nachystal ostatním, otráveně chodí okolo a ptá se, co máme. Vyloženě čeká, co mu naservíruju až pod čumák. Jako to chci tak moc? Že bych nemusela za všechny pořád všechno dělat? :roll: Manžel toho tedy udělá dost kolem domu, nesedí u televize. Ale já se taky nezastavím. Akorát to nikdo nevidí. :? Když se ozvu, dělá uraženého, že přece po mě nic takového nikdy nechtěl. Tak co, čekat, že se to zlepší? Vycházíte rodině vstříc, i když po vás jen štěkají?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6439
30.8.22 12:40

A vy doma nemáte lustrhák a kus provazu? Hned by bylo po problému nebejt služkou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
30.8.22 12:40
@Anonymní píše:
Už toho mám dost. Doma si všichni myslí, že poručí a „ono“ se všechno udělá samo. :zed: Máme děti 7, 3 a miminko. Manžel pracuje z domu. Ačkoliv rozhodně neskáču, jak děti písknou, stále se nenaučily vůbec nic z nějakého slušného chování. Úplně u každého jídla udělají scénu, že to nechtějí. Fakt u každého. Stejně nic jiného nedostanou, ale ony to prostě musí všem otrávit. :zed: Nedělám nic jiného, než někomu něco podávám, utiram, uklízím a ještě mám za to poslouchat protivné chování? Proč to dělají? Ví, že neustoupím. :nevim: Manžel mě taky štve. Jasně, jsem na rodičáku, mám na starost domácnost. Ale on místo aby si třeba k svačině nebo večeři něco vzal, nedejbože nachystal ostatním, otráveně chodí okolo a ptá se, co máme. Vyloženě čeká, co mu naservíruju až pod čumák. Jako to chci tak moc? Že bych nemusela za všechny pořád všechno dělat? :roll: Manžel toho tedy udělá dost kolem domu, nesedí u televize. Ale já se taky nezastavím. Akorát to nikdo nevidí. :? Když se ozvu, dělá uraženého, že přece po mě nic takového nikdy nechtěl. Tak co, čekat, že se to zlepší? Vycházíte rodině vstříc, i když po vás jen štěkají?

1. Když pronesou něco u jídla, vezmi talíř a pošli je pryč od stolu.
2.Když chtějí podat něco, na co dosáhnou apod.,tak prostě ať se klidně hodinu vztekaj, ale nedělej to za ně. Klidně jim na linku dej něco, z čeho si nalejou pití nebo dej k lince učící věž či stoličku apod..A se vším ostatním to udělej taky tak, aby to bylo pro ně dostupné a pak jen vydrž. A udělej si sama týden dovolenou. Ať se tatínek stará, když dělá z domova a zkusí si to.
EDIT.:Až se vrátíš z dovolené, sepiš jednoduchá pravidla(děti si po sobě uklidí nádobí, oblečení dají do špíny apod.) a sepiš i pravidla pro mužovi urči jeho povinnosti, kdxž jeho to netrkne(já bych určila koš, večerní uspávání, učení se školákem, nákup, večerní nádobí-v případě myčky zapnout myčku a o víkendu vařit a vzít o víkendu všechny děti na 2-3hodiny ven, aby byl větší klid na úklid).

Příspěvek upraven 30.08.22 v 12:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
30.8.22 12:43

Tak na štěkání nereaguj:)
Manžel obchází a ptá se, co máme? Ať obchází a něco si najde:)
Děti u jídla prudi? Domlouváte se, co bude k jídlu? My jsme se s dětmi vždycky domlouvali..a pak neprudi, protože dostali, co si vybrali.. prudi i tak? No tak ať prudi. Zapoj je do přípravy jídla, budou se na to dívat jinak, aspoň teď starší.
Potřebuješ ocenit? Řekni si o to.
A samo se to nezlepší, „samose“ nefunguje.

• Citovat
  • Upravit
21126
30.8.22 12:45

Na stekani nereagovat. Pripadne naucit „mami, prosim mohla bys…?“ A co mohou, delaji sami. Samozrejme ty mladsi deti to jeste nemusi uplne zvladat.
To je proste pece o deti, prace 24/7. Prace kolem zahrady napr. se mi zda oproti tomuto jak relax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
30.8.22 12:46

Taky nepodavam, kdyz chce napit, poslu do kuchyne pro hrnek a do koupelny pro vodu, mladsimu potomkovi dam jeste ja. Kdyz chcou jist, jdem to spolu nachystat. Po sobe si talirky musi odnes, kdyz to udelaji, chvalim, podekuju. Snazim se motivovat. Kdyz neco nechcou jist, neresim. Obcas teda taky penim, sle rikam si, ze to je jejich problem a necham je o hladu:)

• Citovat
  • Upravit
53518
30.8.22 12:46
@Anonymní píše:

Já když vařím, nandávám i na talíř. Ale když má chlap hlad mimo tento čas, normálně se sám obslouží. Maximálně ho navedu, že jsem udělala pomazánku. Aby si ji vzal. Syn už se taky pomalu začíná starat sám. Chce si už do školy mazat svačiny. Je mu taky sedm.

Zkus zapojit aspoň staršího do vaření. Sice tě zdrží a všude bude čurbes, ale mohlo by mu to mak i víc chutnat :nevim:

Příspěvek upraven 30.08.22 v 12:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
30.8.22 12:47

Ono většinou jaký si to udeláš, takový to máš. Bohužel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.22 12:48
@Svetluska55 píše:
Tak na štěkání nereaguj:)
Manžel obchází a ptá se, co máme? Ať obchází a něco si najde:)
Děti u jídla prudi? Domlouváte se, co bude k jídlu? My jsme se s dětmi vždycky domlouvali..a pak neprudi, protože dostali, co si vybrali.. prudi i tak? No tak ať prudi. Zapoj je do přípravy jídla, budou se na to dívat jinak, aspoň teď starší.
Potřebuješ ocenit? Řekni si o to.
A samo se to nezlepší, „samose“ nefunguje.

Na domlouvání chtějí stále jenom řízky. Vysvětlování, že řízky nelze jíst 7× do týdne nereagují. Takže u všeho ostatního poslouchám ZASE rýže, zase…už na ně jsem hnusná, ať se sebere a jde se napást, když má ZASE problém. A úplně bez výsledku. Každý den to stejné. :cert:

• Citovat
  • Upravit
13102
30.8.22 12:49

Pořídila sis tři děti, tak je vychovávej. To se samo neudělá. To, že ti manžel nepomáhá, tis zjistila asi hned u prvního ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.22 12:49
@Martule123 píše:
Ono většinou jaký si to udeláš, takový to máš. Bohužel :nevim:

No, tak se právě ptám, jak z nich nevychovat blbečky. To je zas rada nad zlato. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.22 12:50
@Magical-eyes píše:
Pořídila sis tři děti, tak je vychovávej. To se samo neudělá. To, že ti manžel nepomáhá, tis zjistila asi hned u prvního ne?

Aha, tyjo, díky za radu. :* Mám je mlátit? Nebo jak už je to krucipisek mám naučit?

• Citovat
  • Upravit
13102
30.8.22 12:55
@Anonymní píše:
Aha, tyjo, díky za radu. :* Mám je mlátit? Nebo jak už je to krucipisek mám naučit?

Do této situace ses dostala sama. No a pomáhal teda s tím prvním manžel nebo ne?
Cos čekala?
Dětí mi je líto, sama píšeš, že jsi na ně hnusná… Prostě to nezvládáš…
Co na to všechno říká manžel?
A jak to měl ten nejstarší s obědy a jídlem ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.8.22 12:58
@Anonymní píše:

Mluv s nimi. Vysvětluj jak kolovrat, že nemůžete mít jen řízky. Že je zdravé jíst i rýži nebo zeleninu. Kup nejstaršímu jednoduchou kuchařku a pořádnou kuchařskou čepici. Udělej z přípravy jídla zábavu. A manžovi řekni, teď jsem si sedla, miláčku, najdi si něco v lednici :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.22 13:08
@Magical-eyes píše:
Do této situace ses dostala sama. No a pomáhal teda s tím prvním manžel nebo ne?
Cos čekala?
Dětí mi je líto, sama píšeš, že jsi na ně hnusná… Prostě to nezvládáš…
Co na to všechno říká manžel?
A jak to měl ten nejstarší s obědy a jídlem ve školce?

Ano, vidím, že jsem se do situace dostala sama a nezvládám ji. Byla bys tak hodná, nechala si jízlivě poznámky a řekla mi něco k tématu? Nebo nic nemáš? :roll: A proč je ti líto dětí? Jakože nemají všechno, co si usmyslí? A proč by měly mít?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný