Jsem doma za služku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
651
30.8.22 16:16
@Kerstinn85 píše:
@Adelineee nevím,co znamená, dělá toho dost kolem domu. Zakladatelka vaří, pere, uklízí asi denně. Nevím, zda její manžel dělá něco kolem baráku denně. My máme taky dům a rozhodně není na denní bázi, aby se kolem něj něco „dělalo“. A pokud on dělá něco kolem baráku, neberu to jako něco záslužnýho, ona se zase věnuje dětem :nevim:

Chtelo by to trochu spravedliveho pohledu, pokud zena chce byt ocenovana za peci o deti a domacnost, mela by i ona umet ocenit manzela, ktery zajistuje rodinu. A to ty deti vnimaji uz od malicka, proto se take chovaji k rodicum bez spetky respektu, kdyz ho nevidi ani mezi nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14630
30.8.22 16:53

Děti často frfňají jen tak z povinnosti, nebrala bych si to osobně ;) ale umim pochopit, ze se třemi kousky je to hodně na palici. Stačí například, když přijedou jedni známí, maminka si drží nějakou dietu, tak si i u nas vaří sama, což mne je jedno, ale nabídnuté jídlo kolikrát ani neochutna, i když predtim řekne, že si ho dá a ať pro ni pridelame. Což o to, my to sezerem sami, s tím nemáme problém, jenže pak vidíš, jak to dělají i ty děti. Jídlo ani neochutnaji a běží dovnitř za maminkou skemrat o krupky nebo čokoládu, což nakonec k ty večeři taky dostanou :P už je to takovy jejich kolorit. Čímž chci říct, ze děti proste dost věci také kopírují. Nevidi někde něco podobného u vás nebo u lidi v rodině, s nimiž se často stýkají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
30.8.22 17:46

Zrovna čtu knížku o tréninku zvířat a hle! ono se to dá snadno aplikovat i na děti :mrgreen: Zvířata opakují pouze akce, které se jim vyplatí, naopak neopakují to, co se nevyplatí. Vy jste si je naučila, že i když budou u každého jídla řvát a odmlouvat, tak stejně to jídlo dostanou :nevim: čím častěji se tato situace opakuje, tím více je vy sama ujisťujete, že je to tak v pořádku, protože jim to jídlo dáte. Změňte ten vzorec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
30.8.22 17:55

@PanenkovaMakova trénink zvířat a behaviorální teorie ze světa zvířat fungují u dětí naprosto super (aspoň já mám tuhle zkušenost) a praktické zkušenosti z téhle oblasti jsou krásně použitelné ve výchově - i na ty „zlobivé“, se kterými to rodiče moc neumí. Není nad pěstování správné motivace a ochoty spolupracovat :mrgreen:. Ale říkat to takhle na plnou hubu - mámy se obvykle uráží, že děti nejsou zvířata :lol:.

• Citovat
  • Upravit
34322
30.8.22 17:59
@Capelucia píše:
@PanenkovaMakova trénink zvířat a behaviorální teorie ze světa zvířat fungují u dětí naprosto super (aspoň já mám tuhle zkušenost) a praktické zkušenosti z téhle oblasti jsou krásně použitelné ve výchově - i na ty „zlobivé“, se kterými to rodiče moc neumí. Není nad pěstování správné motivace a ochoty spolupracovat :mrgreen:. Ale říkat to takhle na plnou hubu - mámy se obvykle uráží, že děti nejsou zvířata :lol:.

To nefunguje jen na deti, ale na uplne vsechny, i chlapy a babicky :mrgreen:.

Ale kdyz jsem kdysi na jedne prednasce rekla, ze deti fungujou uplne stejne jako delfini (a delfina clovek nezmlati, ze), koukali na me jak na de*ila :lol: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
30.8.22 18:05

:hug:
snadné
vyděláš aspoň tolik jako ON?
tak mu předej vařečku, běž makat a ať si to, miláček, vyžere!!!

nevyděláš? tak holt kompromis, něco za něco
děti jste si dost rozmazlili
my se tedy taky na jídlo ptáme (fakt nebudu rodinu krmit něčím, co jim nechutná!), uvařím ráda k masu dvě přílohy, to je otázka pár minut
ale ty ses pasovala do role oběti
to je špatně
a tři děti nekomentuji.. do toho bych šla jen s milionářem sexuálním samcem, krasavcem a miláčkem nosícím květiny a píšícím mi vzkazy rtěnkou na zrcadlo

tvá volba, tvůj život.. vaše TŘI děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.8.22 18:14
@Lucy75 píše:tvá volba, tvůj život.. vaše TŘI děti..

Ty ja ti nevim, ale od jisteho veku uz se ty deti zacinaji vyplacet. Dneska mi odtahly cely nakup :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85401
30.8.22 18:16

Tak ja tohle brblani u jidla znam taky. Jen to postavim na stul, ksichty a blby kecy. Takze to okomentuju taky po svem a bud zacnou jist nebo to rovnou odnesu do kuchyne, zacnou jecet a pak to sni. Bez blbych komentaru to ja ani neznam :mrgreen: normalka u nas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85401
30.8.22 18:17
@Lucie_Sx píše:
Ty ja ti nevim, ale od jisteho veku uz se ty deti zacinaji vyplacet. Dneska mi odtahly cely nakup :lol:.

Me zase ted prekvapilo, ze muzu v obchode jen stat a dcera mi pekne nasklada nakup do tasky a ja nemusim nic delat :mrgreen: prijemne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85401
30.8.22 18:19
@PanenkovaMakova píše:
Zrovna čtu knížku o tréninku zvířat a hle! ono se to dá snadno aplikovat i na děti :mrgreen: Zvířata opakují pouze akce, které se jim vyplatí, naopak neopakují to, co se nevyplatí. Vy jste si je naučila, že i když budou u každého jídla řvát a odmlouvat, tak stejně to jídlo dostanou :nevim: čím častěji se tato situace opakuje, tím více je vy sama ujisťujete, že je to tak v pořádku, protože jim to jídlo dáte. Změňte ten vzorec.

Tak mne to vyhovuje, ze ho pak sni, lepsi nez aby to pak lezelo v kuchyni a ja poslouchala pro zmenu reci, ze maji hlad :mrgreen: oni podekuji, ale to by muselo byt k obedu idealne porad neco smazeneho a hranolky, to maji smulu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
30.8.22 18:20
@Lucie_Sx píše:
Ty ja ti nevim, ale od jisteho veku uz se ty deti zacinaji vyplacet. Dneska mi odtahly cely nakup :lol:.

Nás takto před pár dny pozorovala prodavačka v Tescu a usmívala se(a nakonec šla za mnou ke kase s tím, že tak hodné děti neviděla a jak hezky pomáhají).Já po Tescu jezdila s kočárem a za mnou byly děti jako vláček(každý s jedním košíkem s kolečkama, kam jsem jim strkala vše potřebné).

Příspěvek upraven 31.08.22 v 08:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
30.8.22 18:28

@Lucie_Sx výcvik delfínů zrovna opravdu nemusím, i když pozitivní motivace u nich funguje stejně dobře, jak u jiných zvířat. Oni jsou ale šíleně deprivované prostředím, kolikrát dostanou porci jídla jenom u tréninku, musí žít v malinkatém bazénku a ještě ve vodě, která jim vysloveně škodí. To je pro mne pak jiný level násilí. Když jim pak člověk koukne do očí, chce se mu plakat. Nebo mají úplně sedřené zuby, jak si je o okraj bazénu sedřou, když dělají stereotypické chování z naprosté frustrace. Celkem bych se podívala, jak by to cvičitelé zvládli, kdyby jim dali na výběr v jejich přirozeném prostředí. Ale končím off topic. Já se jenom na ty zvířata, které takhle musí žít a dělá je to šíleně nešťastné, nemůžu dívat… ale tenhle typ výcviku každopádně funguje moc dobře, jak na deprivovaná zvířata, tak i na ty nedeprimovaná.

• Citovat
  • Upravit
5141
30.8.22 18:38

@Adelineee Ocenit, že zabezpečuje rodinu? Děláte si srandu? A jak to bude asi vypadat, když pak ona nastoupí do práce? To jako mávnutím kouzelného proutku on bude fungovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.8.22 18:39
@Capelucia píše:
@Lucie_Sx výcvik delfínů zrovna opravdu nemusím, i když pozitivní motivace u nich funguje stejně dobře, jak u jiných zvířat. Oni jsou ale šíleně deprivované prostředím, kolikrát dostanou porci jídla jenom u tréninku, musí žít v malinkatém bazénku a ještě ve vodě, která jim vysloveně škodí. To je pro mne pak jiný level násilí. Když jim pak člověk koukne do očí, chce se mu plakat. Nebo mají úplně sedřené zuby, jak si je o okraj bazénu sedřou, když dělají stereotypické chování z naprosté frustrace. Celkem bych se podívala, jak by to cvičitelé zvládli, kdyby jim dali na výběr v jejich přirozeném prostředí. Ale končím off topic. Já se jenom na ty zvířata, které takhle musí žít a dělá je to šíleně nešťastné, nemůžu dívat… ale tenhle typ výcviku každopádně funguje moc dobře, jak na deprivovaná zvířata, tak i na ty nedeprimovaná.

Nene, nemuzou dostat jidlo jen u treninku. To by vubec nefungovalo. Vodu maji idealne cerpanou rovnou z more. A pokud by byl delfin uplne vyrizeny, tak proste nefunguje.
Ze to pro ne neni idealni souhlas, ale to plati pro vsechna zvirata v zajeti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
30.8.22 18:43
@ibis píše:
@Adelineee Ocenit, že zabezpečuje rodinu? Děláte si srandu? A jak to bude asi vypadat, když pak ona nastoupí do práce? To jako mávnutím kouzelného proutku on bude fungovat?

Ne, nedelam si srandu.Nebo si myslis, ze zabezpecit peticlennou rodinu je v dnesni ekonomicke situaci sranda? Vzdyt se nakonec mohou vymenit, muze mu odevzdat domacnost a deti a jit do prace. Nikde snad nepisu, ze by nemel prilozit ruku k dilu.
Mimochodem, kdyz tedy nefunguje, proc si s takovym poridit tri deti? Nebo si snad myslis, ze se ted najednou zmeni? Nezmeni, ted a ani pote, co pujde do prace. Na to je pomerne pozde.
Celkem presne to popsala vyse @Lucy75.

Příspěvek upraven 30.08.22 v 18:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný