Bydlení Ostrava - Moravská Ostrava a přívoz

1
28.8.22 01:22

Bydlení Ostrava - Moravská Ostrava a přívoz

Ahojte,
budu se teď stěhovat do Ostravy, konkrétně ulice 30. dubna, je to blízko Albertu i tramvaje.. Nemá někdo z Vás zkušenost, jak velké množství „ne přizpůsobivých“ romů tam je? Je to centrum, přijde mi to jako docela hezká část, žádné vybite okna apod., ale slyšela jsem, že Přívoz je docela problematický v tomhle ohledu..

Budu ráda za každou zkušenost s touto lokalitou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
242
28.8.22 01:49

@Tpop Jo je to tam v klidu tam dále směr Přívoz už je to horší. Je to vlastně zastávka od centra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
28.8.22 06:28

Projížděla jsem tou částí Ostravy nedávno MHD a bydlet by mě tam nikdo nedostal, ani kdyby to bylo zadarmo, a to jsem tam byla přes den, sama večer bych tam jako ženská měla strach vyjít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.8.22 08:19

@Tpop osobně bych tam nikdy bydlet nechtěla.. ale. Kluk bydlí na rozhraní, pár slušných ulic a vedle ghetto.. si moc nevyberes. Vždycky trnu hrůzou, když se odněkud vrací v noci a vím, že pojede přes zastávku marhory a Mariánské náměstí :think: tak to prostě je. Můžeš bydlet ve slušné ulici a Ob pár ulic vedle je to hnus :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3102
28.8.22 08:27
@Katuskka píše:
Projížděla jsem tou částí Ostravy nedávno MHD a bydlet by mě tam nikdo nedostal, ani kdyby to bylo zadarmo, a to jsem tam byla přes den, sama večer bych tam jako ženská měla strach vyjít

Ale spádova je jedna z nejlepších ZŠ v Ostravě. Do parku pár minut, do centra taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3102
28.8.22 08:29
@Tpop píše:
Ahojte,
budu se teď stěhovat do Ostravy, konkrétně ulice 30. dubna, je to blízko Albertu i tramvaje.. Nemá někdo z Vás zkušenost, jak velké množství „ne přizpůsobivých“ romů tam je? Je to centrum, přijde mi to jako docela hezká část, žádné vybite okna apod., ale slyšela jsem, že Přívoz je docela problematický v tomhle ohledu..Budu ráda za každou zkušenost s touto lokalitou :)

Pozitiva: výborná spadova škola, všude blízko, kousek velký park
Negativa hluk
Romové bydlí dále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
28.8.22 08:34

Kamaradka tam bydli a je nadsena. Ja tam obcas jezdim pracovne a krom problemu s parkovanim zadne jine problemy nevidim. Neprizpusobivi jsou o kus dal v Privoze. Toto je centrum. Tak at se hezky bydli👍 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
28.8.22 08:36
@Megerka píše:
Ale spádova je jedna z nejlepších ZŠ v Ostravě. Do parku pár minut, do centra taky.

myslis nadrazni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.8.22 08:41
@matkabagristy píše:
myslis nadrazni?

Zš Ostrčilova, Zš Matiční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
28.8.22 08:42
@svatule píše:
Zš Ostrčilova, Zš Matiční.

tak to jo, to jsou skvele skoly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.8.22 08:57

Jinak daná oblast je opravdu centrum města, bydlení klidné a bez problémů, park blízko, všechny úřady docházkovou vzdáleností. Jediná nevýhoda parkování, ale to je v rámci centra všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3102
28.8.22 10:04
@matkabagristy píše:
myslis nadrazni?

Odstrcilka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14678
28.8.22 10:18

Jestli je to jak je hotelový dům Jindřich zastávka, tak to je v pohodě, je tam i super kavárna Daniel hned u konzervatoře. Ale dal už postupně přituhuje :lol:

Od té zastávky směrem k bazénu to taky ještě jde, ale pak už nee :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
28.8.22 10:24
@Megerka píše:
Odstrcilka :mrgreen:

jj, uz mi to tady nekdo psal. Nadrazni si oblibilo etnikum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.22 11:21

Já jsem spokojená. A jsem tedy taky přistěhovalec. :)

Jezdím po celé Ove a tadyty vyloučené lokality, neprispusobivi atd se táhnou celou Ostravou. Ať už jsou to mariánky, dubina/Hrabůvka, Vítkovice nebo přívoz. Pár bloků a ulic může být fajn, a pak je lokalita, kam bych fakt bydlet nešla nedejboze abych tama chodila navečer. :oops:

A bydlím taky kousek od Alberta. V blízkosti jsou fajn školky i školy, jedním směrem pár zastávek Karolína, druhým směrem futurum. Pár zastávek na hlavak a zároveň kousek do přírody do Komenskeho sadů.
Kdo má auto, stěžuje si na parkování.
Ale je to asi kus od kusu. Někomu se prostě v Ostravě líbí a někomu ne.

Prosím anonym, osobní info…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný