Příspěvky na bydlení - student

8
29.4.14 23:16

příspěvky na bydlení-student

Zdravím :)) potřebovala bych poradit, jsem studentka a bydlím ve městě zvaném Přerov :D kde taky studuji. Jenže dále budu studovat už od září v Olomouci, kde bych se chtěla odstěhovat. Bydlím s tetou, sestrou a bratrancem. Mama bydlí dalekoooo a tata ten bydlí taky jinde. Chtěla bych bydlet v Olomouci abych měla blízko školu a navíc doma mi to nesedne, potřebuji svůj klid na učení a to tady nejde, a navíc samé stresy. Tak jsem se byla zeptat na sociálce jestli dávají příspěvky na bydlení studentům. Řekla jsem, že bych dostávala 4000,– výživný od taty a jinak 700, protože jsem studentka a jinak nic. Tak by mě celkem zajímalo, kdybych si zařídila trvalý bydliště v bytě, který bych si našla, tak jestli by mi to platili celý včetně energie a tak? A jeslti jo tak jestli mám právo i na další nějaké příspěvky? 4700,– nevím nevím jestli mi to bude stačit na měsíc :D skromná jsem celý život až až, a navíc jídlo není nejlevnější a nějaký ty základní věci to taky něco stojí. No nevím, moc se v tom prostě nevyznám :) Poraďte mi prosím prosím :potlesk: Snad jsem to napsala aspoň trošku srozumitelně, děkuji předem za vaše rady!! :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
29.4.14 23:19

A co si najít brigádu, spíš než natahovat ruku po eráru? ;)

Já obvykle nemoralizuju, ale že se ptáš jen po dávkách a ani nezmíníš, že by ses zkusila přičinit i sama, to mě trochu nadzvedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.14 23:23

Ahoj snad si můžeme tykat…
Ano na příspěvky nárok máš, můžeš si zažádat o příspěvěk na bydlení, na živobytí a sociálka by ti měla proplatit veškeré náklady na bydlení.
Také se dá žádat o hmotnou nouzi a tak dále.

Navíc pokud studuješ rodiče jsou povinni Ti dávat oba dva. :dance:
Na sociálce Ti řeknou přesně co Ti náleží za dávky.

J :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101780
29.4.14 23:24

@Slečna Ferka Tak nějak… a hlavně když se to nese v duchu „chci bydlet sama, ale státe zaplať mi to“…

Plus tedy co jsem koukla do mapy, tak je to od sebe 24 km :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35869
29.4.14 23:29

Ne, nikdo ti cely bydleni nezaplati. Navic pokud je ti 15 tak tim.spis ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
29.4.14 23:30

To si děláš srandu? 8o 8o aby ti to zaplatili celý, a ještě něco navíc, protože 4700 po zaplacení bydlení je málo? 8o milá zlatá, znám ženský se 2 dětma, co mají na měsíc po zaplacení bydlení míň, třeba jen 4000, a taky žijou. celý ti to opravdu nezaplatí. max cca 70 procent. a životní minimum na 1 osobu je necelý 4000, asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
29.4.14 23:32

Jinak tenhle kraj znám dobře, máme tam rodinu, a strejda dojíždí do Olomouce každý den dokonce z Prosenic(určitě znáš, cca 6km od Přerova) z Přerova jsi tam vlakem za 15 minut(rychlíkem), osobákem 20minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
29.4.14 23:33

Navíc pokud bys to měla takhle, tak ti řeknou, že ti má platit i mamka výživné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
29.4.14 23:34

Jestli je ti do 26 let, tak tvoje studium je příprava na budoucí povolání a mají tě živit vaši. Stát ti může dát nějaký příspěvek na dítě, pokud jsou vaši sociálně slabší, ale příspěvek na bydlení nedostaneš. To by tak mohl udělat každý student a stát by přišel na buben.
V Olomouci se spolubydlení dá sehnat do 3 tisíc. Málokterý student bydlí sám v pokoji, to už jsou pak ceny dost jinde. A myslíš, že když budete dva tři na pokoji, že tam budeš mít víc klidu než se sestrou a bratrancem? Těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
29.4.14 23:34

Zírám, fakt zírám. Natahuješ ruku, státe dej a ani tě nenapadne jít na brigádu. Ne, rozhodně ti nikdo nezaplatí celý nájem a všechny energie…že tohle ještě nenapadlo těch x tisíc studentů, kteří bydlí na kolejích, po několika v pronajatých bytech a studují a brigádničí aby si vydělali nějaké peníze - ale mám dojem, že studentům tato dávka nenáleží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
29.4.14 23:39

Já asi špatně vidím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
29.4.14 23:39

I kdyby Vám stát něco dal, tak mi to přijde smutné brát peníze od státu a mít možnost získat peníze prací-jít na brigádu. Pracovala jsem na SŠ a VŠ a nikdy mě nenapadlo chtít něco od státu. A hlavně pokud studujete mají na Vás vyživovací povinnost rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
29.4.14 23:43
@roksy25 píše:
Já asi špatně vidím :think:
:lol: :mrgreen: bohužel dobře :lol: já jsem jinak celkem k dávkám tolerantní, ale tohle už je i na mě moc, slečně na jídlo nestačí skoro 5000, chtěla by víc :pocitac:
ale stejnak myslím že je to jen provokace, nováček s 1 příspěvkem :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
29.4.14 23:43

Mě to teda celkem vytočilo, protože moje sestra studuje VŠ v Olomouci, od rodičů má měsíčně 3500, víc prostě dát nemůžou. Na brigádách maká jak barevná, nikdy si nestěžuje a nenapadlo by ji fňukat někde na sociálce. Tomu já říkám „skromná až až“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.4.14 23:53

Jenze to je tak..je to nastavba..podnikani..stacilo mi ted kdz sem si privydelavala na brigade o vikendech a nedavala sem to..na uceni sem nemela moc casu a porad jen unavena..a navic lepe mi to vyjde kdyz bych dostala prispevky nez kdyz bych vydelavala na brigade..to bych mela tak 2000,–mesicne plus 4700 a to bych dala za byt a jinak ybh asi vyhladovela :D..pocitam trebas vikendy..tak jak bych to asi vse platila?:D a navic kdyz mi budou prispivat na bydleni tak nemuzu na brigadu..odecitali by to…a jinak.proc zbytecne pracovat a unavovat se kdyz muzu mit penize i bez toho radsi bych mela vikendy volne ze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat