Příspěvky OZP

6095
3.4.11 17:56

Příspěvky OZP

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli má některá z Vás zkušenosti s příspěvky od OZP. Na netu jsem našla, že žádost lze vyplnit až po porodu, a že je příspěvek buď ve výši 1000,– (matka a dítě u OZP) nebo 1500,– (i otec u OZP).. příspěvek na očkování, těhu vitamíny atd. takže skladovat účty a po porodu odeslat:D

http://www1.ozp.cz/…nov_2011.pdf

Jsou ještě nějaké výhody? Ale to by asi člověk chtěl už moc co:)) Díky:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
3.4.11 18:24

Ahoj. Možná je to letos už jinak, ale já čerpala 1200Kč jako těhotná, a pak i na novorozence (výši už si nepamatuju, ale jsme u OZP všichni, takže asi těch 1500). Jen chtěli (u toho pro novorozence) účty s datem ne starším než byl datum porodu. Takže jsem si nenechávala proplatit účet za otce u porodu, protože to jsem musela platit předem. Ale i tak jsem to využila :wink: .

Co se týká očkování dětí, tak tam je (nebo teda bývalo) 1000Kč ročně na nepovinná očkování. Vitamíny nevím, ty já nekupuju :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
3.4.11 18:43

My u OZP čerpáme každý rok za plavání dětí s rodiči. Je to 1000 na dítě. Po porodu jsem po vyplnění žádosti dostala za každou holku 1000, tatínek není u OZP :)
Vitamíny, ani očkování jsme z těch příspěvků nečerpali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
3.4.11 19:26

Já jsem to teď také řešila. U minulého těhotenství (2009) mi přišlo 1200 a po narození dcery jsem dostala 1500Kč (manžel se současně také přehlásil k OZP, takže i on dostal 500 za nového pojištěnce)teď mi nedorazila poukázka na těch 1200 pro těhotné, tak jsem koukala na stránky a jestli jsem to správně pochopila, tak ty benefity pěkně očesali a už zřejmě nebudou přispívat ani 1200 těhulím, ani 500 lidem, kteří byli v uplynulém roce zdraví…budu tam v pondělí volat.

Těch 1500 by pro novorozence s oběma pojištěnými rodiči mělo zůstat, dostaneš formulář (myslím, že to chodilo automaticky, ale dá se je o to po porodu i zaurgovat.) Na čerpání toho poukazu máš čas min. do konce roku, možná až do konce 2012, to bude napsáno na tom formuláři, vyplníš, přicvakneš účtenku- já to vždycky čerpala na něco většího, na helmu na kolo, na autosedačku,…ale pravděpodobně se jim tam dá poslat i 100 účtenek po 50koruně, jen to musíš poslat najednou a mělo by to být čerpáno ze stejné kategorie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
3.4.11 19:28

Aha, tak koukám, že formulář už máš z netu…a že také pěkně zredukovali na co všechno se to dá čerpat. Tak jsem si myslela, že si nechám proplatit tu novou autosedačku…no nic, každý den není posvícení:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
30.7.13 16:43

Ahoj,

nevím, jestli můj dotaz nebude matoucí, ale zkusit to musím. :lol:

R. se narodil 11/2010. A co vím, může se čerpat příspěvek každý rok, ale musí to být do konce kalendářního roku. Takže když mu byl rok, čerpala jsem na plavání - po narozeninách, takže mezi 1. - 2. rokem. Po 2. narozeninách jsem nic do konce roku nečerpala, tak by mě zajímalo, jestli by mi teď proplatili očkování, když vlastně 11/2013 mu budou 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
30.7.13 16:49

@Grace Zaleží na podmínkách pojišťovny, třeba ozp jo, přišli mi penízky minulý týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
30.7.13 16:50

@j.a.n.i1, jj, tohle téma je právě OZP, no a zrovna jsem se Tě ptala vedle. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
12.8.14 19:25

Ahoj, nevíte náhodou některá, jak je to teď (od 1.1.2014) s příspěvky u OZP? Hledala jsem na netu, jestli ještě přispívají dětem na plavání a nenašla jsem tam nic, nenašla jsem ani ten příspěvek pro (nastávající) matku a dítě, který léta byl…tak nevím, jestli jsem hledala nějak špatně, nebo jestli to kompletně vyrušili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
12.8.14 19:54

@me2dova zrovna dneska jsem na to koukala a nic moc tam není. Přispívají jenom na očkování a na 1.rok dítěte úrazovku. Těhotným vůbec nic. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
26.10.14 21:07

Všechno je to nějak přes to Vitakonto či co. Nevíte náhodou, zda se dá proplatit jako „náklady spojené s porodem“ i pobyt na nadstandartu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
magdík123
26.10.14 21:30

@Vickee prispivaji 200 kc. musis poslat ucet.Ja rodila v cervenci, a dodnes mi penize neprisly…;-(

• Citovat
  • Upravit
1045
26.10.14 21:38

@magdík123 Tak mě to tady píše, že přispívají 1000,– na náklady spojené s porodem (zdá se mi, že je to nějak podle toho kdo má kolik kreditů), jen jsem chtěla vědět, jestli to jde použít i na „nadstandart“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
26.10.14 21:41

@Vickee To nevím, nebyla jsem na něm, ale otce u porodu proplatili bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
26.10.14 22:18

@Vickee zalezi kolik mas ve vitakontu bodu a podle toho si vyber, co chces proplatit, kdyz jsem nevedela, psala sem na jejich infolinku, tam ti reknou zda proplati nadstandart. Myslela jsem, ze proplatim otce u porodu (500,–) ale mela jsem 650 bodu a nechtela o ty penize prijit, tak sme si nechali proplatit monitor dechu. Penize prisly do tydne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat