Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky,
prosím o radu. U prvního dítěte jsem měla klasickou velkou postýlku. Mimčo špatně spalo a to věčné zvedání (měla jsem příšerné bolesti) k němu bylo hrozné. Navíc jako prvorodička jsem ho pořád kontrolovala, takže tak…
Už bych tedy teď chtěla něco jiného a menšího. Přemýšlím, zda koupit přístavnou postýlku nebo nějakou kolébku. Nemohl by mi někdo doporučit případně konkrétní typ?
Moc díky
Mne se osvědčila tahle:
Ještě abych doplnila, má kolečka, takže jsem si ji vozila všude po dome s sebou a měla mimco porad u sebe, a dá se polohovat i našikmo, což jsem využívala skoro porad, protože mi maly hodně blinkal.
Boční strana se sitkou se dá spustit dolu, takže je z toho přístavna postylka na noc, a nebo vytáhnout nahoru, a muže stát kdekoliv. A ta sitka se super, ze je přes ni na dite vidět a nejsou tam zadny skaredy “mříže” jako v kriminále
a tím, jak je latkova, dá se i pohupovat.
Příspěvek upraven 05.04.22 v 16:23
Meli jsme pujcenou postylku, co jsou v porodnicich. Je mala, vysoka, ma kolecka.
Pres noc spalo mimco s nami v posteli.
A u te postylky co mas nejde zvednout matrace vys, aby ses nemusela tolik ohybat?
Kolébka je na prd, je to stejné, jako postýlka. Jen se dá snáze převážet. Já třeba měla postýlku normální a sundanou postranici přiraženou k posteli. V těch malých postýlkách mimčo může spát, iz kvůli bezpečí vypadnutí, tak do 6 měsíců. Pak je to buď malé a nebo hrozí vypadnutí. Za tu cenu je to docela nevýhodné. Pak je možnost ji koupit z druhé ruky.
@Semtex jeee, moc dekuji! Něco takového přesně hledám a pozitivní hodnoceni je super. A byla u toho i matrace? Zdála se ti kdyztak kvalitní?
@Dendiss No, prave, když ji mám zvednou uplne nejvýš, tak o to víc se musim zvedat. My máme postel celkem nízkou. Takže to fakt bylo hodne nepříjemné. Proto hledám něco jiného. A tu normální postýlku si dam do obyvaku jen tak na den.
@Aduš8 Ta kolébka asi opravdu nebude dobry napad. Ale jinak urcite chci tu menší přestavnou. Zase tolik draha není a po minulých zkušenostech, kdy fakt kufr zvednutí mě neskutečne bolelo, už opravdu chci na ty zacatky něco jiného. Pocitam s tím, ze třeba v půl roce půjde zpatky do te velké, ale i na ty zacatky mi to za to stojí.
@Cili999 Ahojky, tak to jsem rada, ze se líbí
matrace v tom je, taková řekla bych normální, z molitanu, asi 2 cm tlustá. Ale já se přiznám, ze na kvalitu matrace jsem nějak nehledela, spis na to, aby postylka byla praktická pro mě na každodenní použití. Dno pod matraci je pevné, ale už nepamatuju, z čeho.
@Semtex dekuju moc za odpoved.
Ja prave matraci docela řeším, protože mi prijde hodne důležitá, aby to nějak mimcu nezkazilo zada. Vim, ze by měli mít miminka matrace tvrdší. Tak prave teochu řeším i tu kvalitu, když tam bude trávit tolik času ![]()