Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Fokulinka neboli, mozna to trosicku zataha ale nebolelo me vyndavani stehu nikdy (byla jsem na stitne, pak kdysi davno na odstraneni nadorku z prsu a pak siti po porodu
)
Asi je normalni ze to trosku boli na dotek, je to rana
Uz by to melo byt davno srostle, si vezmi kdyz mas nejaky strup, rozbite koleno… ale nesmis tahat tezke prave any se to nerozjelo.
Ja mam ted po asi 9,5 mesicich jizvicku uplne malinkou, ale taky jsem se o ni starala a mazala jsem si ji, to ti urcite povi na vyndavano sethu; dela se to az kdyz se oloupe stroupek, bud obyc neslane sadlo anebo mesickova mast a pekne promasirovavat tlakovou masazi 3× denne.
Tak at je vse ok ![]()
Dobrý den přeji
prosím zdali se mi někdo ozve po oživení vlákna
letos v lednu uplně náhodou mi byl zjištěn vyšší hladina vápníku v krvi. šla jsem na endokrinologii ptorže jsem měla potíže s polykáním. jedny testy..za měsíc druhý testy + Parathormon a vše bylo vysoké. do měsíce vyšetření v praze na scitnigrafii…potvrzeno jedno tělísko špatné a za tři týdny operace v Motole.
je velice málo příspěvků s příznaky kteří mělí potíže…tak sna dmi někdo odepíše.
snažím se hodně pít min 2,5 l denně…jelikož se dlouho potýkám s urologickými potížemi nejdříve to byly záněty na ecoli, ale to po ATB vymizelo ale zůstalo pálení při mikci..až ted mi v moči našli už krystalky vápníku v moči a v ledvinách mám písek…stejne dlouho mám boelsti a pálení jazyka..nejdříve to byla kvasinka po dlouhé době léčby ATB ted už mám kultivaci ustní dutiny negativní, ale našla jsem na googlu ž emůže brnět jazyk, ale mě bolí pálí, no a pak záda, bedra kříž, spíše já tam mám vyhřezlé dvě plotýnky…takže nevím jestli to může být i tím spojený…spíše to přisuzuji ty bolesti k plotýnkám než vápníku a bolestem kostí…často se mi poslední dobou motá hlava, a hodně se mi chce spát. a brnění nohou hučení v uších…
děkuji zdali se mi někdo ozve
@ESlunce kolik jsi měla hodnoty vápníku a parathormonu? Před a nyní po?
@Fokulinka píše:
@ESlunce kolik jsi měla hodnoty vápníku a parathormonu? Před a nyní po?
Ahoj Já mám vápník 2,81 a PT hormon 12,49…zatím před. operaci mam 21.6.
jaký máš hodnoty Ty?
Dobrý den, jsem momentálně třetí den po operaci jedno tělíska kvůli adenomu, který mi dělal ledvinové kameny… operace proběhla do hodiny, bez komplikací, bez nějaké větší bolesti, bez drénu (jen jsem zvracela po narkóze)…
V krku mám pocit jako by se mi tam dělal hlen furt ale to prý odezní, cucám šalvějové bonbóny, brní mě prsty tak jsem si koupila vápník a magnesium a je to lepší, spíš mě trápí jaká je tam boule, měli jste to taky? ![]()
@PavlinGajdy
Ahoj já měla operaci příštítnýho tělíska 21.6.
Hleny se mi dělaly taky asi tři dny po operaci…bolest v krku jako při angine
Momentálně mám modřínu lívanec kolem krku a hlavně bouli otok leduji ale nechce splasknout..bolí dost i na dotek.. chtěla jsem vložit fotku ale nejde mi to
@ESlunce píše:
@FokulinkaAhoj Já mám vápník 2,81 a PT hormon 12,49…zatím před. operaci mam 21.6.
jaký máš hodnoty Ty?
Pt hormon 9 byl naposled jinak před tím někdy 9 někdy 10 někdy 11 ty odběry musí dělat jedná laborka a ráno na lačno aby se bylo od čeho odpichnout prý. Vápník je důležitý aby byl v normě, Pt mohou být vyšší hodnoty prý a naposled jsem ho měla 3 a něco. Já z toho mám vždy děsný strach když tam jdu na kontrolu. Jak často chodíš? Před operací jsem měla něčeho 60 teď nevím zda vápník nebo Pt proto na to přišli že tě to tělískem a hned operace
@PavlinGajdy taky jsem to měla podobné a teď po roce a 2 měsících bys nepoznala že mě kdy kdo operoval 🙂 chce to mazat mesickovou masti.
Ahoj, poradí mi někdo-
mám parathormon 91.50 ng/l
referenční interval je od 14.90-69.00
Nikdo mi k tomu nic neřekl.
co s tím co mě čeká,
je mi z toho vyplašeně.
díky za odpověd. ![]()
@Rozarka13
Ahoj vůbec netuším jaký jsou dolní horní hranice parathormonu…chodím na kontrolu 2× ročně
Zatím dobrý
Zkus AI a nejlépe na kontrole doktor zdali je to k operaci
Já měla vyšší vápník a už pak krystalky vápníku v moči… pálení urologické než na to přišli proč mám urologické potíže tak že mě udělali blázna protože kultivace moče vždy ok