Přístup k dětské masturbaci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
86
8.6.16 16:17

Přístup k dětské masturbaci ?

Chtěla jsme se zeptat, jak přistupujete k tomu, když si kluk (4,5 roku) začne spíš mimoděk šahat na pindíka - při koupání, při koukání na televizy? Já mu většinou dávám ruku pryč s tím, ať nechá pindíka odpočívat. Přijde mi přehnaný přístup, aby ho ve 4 letech posílala si hrát s přirozením do soukromí. Manželovi přijde můj přístup prudérní, tak se chci zeptat jak to vidíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4465
8.6.16 16:22

Je dost velkej na to, aby pochopil, že některé věci se dělají jen v soukromí. Určitě nezakazuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
8.6.16 16:24
@Prosek píše:
Chtěla jsme se zeptat, jak přistupujete k tomu, když si kluk (4,5 roku) začne spíš mimoděk šahat na pindíka - při koupání, při koukání na televizy? Já mu většinou dávám ruku pryč s tím, ať nechá pindíka odpočívat. Přijde mi přehnaný přístup, aby ho ve 4 letech posílala si hrát s přirozením do soukromí. Manželovi přijde můj přístup prudérní, tak se chci zeptat jak to vidíte?

No tak ho nech a nebuď prudérní. Snad mu vysvětlit, že před cizíma lidma se to nedělá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.ovečka
8.6.16 16:25

@Prosek
toto děti dělají běžně, nevím co myslíš tím šahat?

• Citovat
  • Upravit
86
8.6.16 16:26

Já mu to nezakazuji. Spíš oddaluji to, aby vůbec začal. Aby se mimoděk dotyky změnili v něco umyslně systematického. Má na to dost času ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
8.6.16 16:26

Jak píší ostatní, nic nezakazovat jen vysvětlit, že se to dělá v soukromí. Když mu to budeš zakazovat, kdo ví, jaké problémy mu tím do budoucna vytvoříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
8.6.16 16:28
@1.ovečka píše:
@Prosek
toto děti dělají běžně, nevím co myslíš tím šahat?

Myslím přesně to co dělají děti normálně, v tom nevidím nic divného. Ani mu to nezakazuju, jen prostě mu dám ruku pryč, přijde mi zbytečné aby to přeslo v masturbaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
8.6.16 16:29
@KiwiT píše:
Jak píší ostatní, nic nezakazovat jen vysvětlit, že se to dělá v soukromí. Když mu to budeš zakazovat, kdo ví, jaké problémy mu tím do budoucna vytvoříš.

To je to o čem jsem se chtěla poradit - hledám nějako rovnováhu mezi zákazem (to je podle mně špatně) a pobídkou, jen si jdi do pokojíčku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
8.6.16 16:29
@Prosek píše:
To je to o čem jsem se chtěla poradit - hledám nějako rovnováhu mezi zákazem (to je podle mně špatně) a pobídkou, jen si jdi do pokojíčku… (pro mně druhý extrém)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
8.6.16 16:30

Tak podle mě to dělaj všichni kluci a v určitým věku to přejde, neřešila bych to :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
8.6.16 16:36
@Prosek píše:
Myslím přesně to co dělají děti normálně, v tom nevidím nic divného. Ani mu to nezakazuju, jen prostě mu dám ruku pryč, přijde mi zbytečné aby to přeslo v masturbaci.

Tím že mu dáváš ruku pryč mu dáváš jasně najevo, ať to nedělá, že je to něco špatného. Tím mu můžeš do budoucna zadělat klidně i na nějaký problém. Prostě mu řekni, že na pindíka si může sahat jen v soukromí, že před lidma je to neslušné. Na tom ani nevidím žádnou pobídku k masturbaci za dveřma pokojíčku, které se tak obáváš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
8.6.16 16:38

@SussieS Mně to právě tak přijde, jako bych řekl teď ne, jen co budeš v pokojíčku začni. Ale chápu tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
@Prosek píše:
To je to o čem jsem se chtěla poradit - hledám nějako rovnováhu mezi zákazem (to je podle mně špatně) a pobídkou, jen si jdi do pokojíčku…

Nejsem si úplně jistá, jak moc vnímají čtyřleté děti, ale vysvětlení, že se to dělá v soukromí (ať už by to znamenalo, že přestane nebo odejde, hádám, že rozhodnout se umí) by podle mě bylo dostačující a pravděpodobně bych k tomu přidala i něco o tom, že na intimních místech by se ho neměli dotýkat cizí lidé, a pokud se mu něco nelíbí, měl by říct ne a ten druhý by měl přestat (základ do budoucna, aby když mu partner/ka v budoucnu řekne ne, měl by přestat a naopak, když on řekne ne, měl by přestat ten druhý). Opatrnosti nadevše a myslím, že se tím nic nezkazí. Je dobré tu jakousi sexuální výchovu dělat v průběhu toho, co dítě roste a neodbýt to jen tak šupem někdy před pubertou/ v pubertě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895

Ve 4,5 letech to není nic úmyslného.. :mrgreen: vždyť je ještě prvek a zkoumá… Časem to přejde. Přijde mi to fakt pruderni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.ovečka
8.6.16 16:41
@Prosek píše:
@Prosek píše:

v klidu vvysvětli, a následně se pokusit odvést jeho pozornost

Příspěvek upraven 08.06.16 v 16:57

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect