Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Je to neurotický zlozvyk. Když bude řešit příčinu vnitřního napětí a přetlaku, bude pro něj jednodušší přestat ho ventilovat kousáním nehtů.
Mamka mi kdysi koupila bezbarvý lak který měl neskutečnou pachuť. Byl bezbarvý, bez lesku, takže i pro chlapy ideální. Otázka jestli bude používat. Zkus si ho vygooglit, určitě jich bude na trhu víc.
Pochybuji, ze to půjde nějak vyřešit, za ta léta už to má tak zafixovane, ze se toho jen tak nezbavi. Muže to omezit, když bude v pohodě, ale úplně zrušit je ten zlovzvyk podle mě skoro nemožné, kor když se jedna o chlapa a nemůže si nechat aplikovat třeba ty umele nehty
.
@Semtex já si kousala nehty do 25let a 11let si je nekoušu, takže ono to fakt jde, ostatně jako všechno když se chce😉
Kamarádka se to odnaučila tak, že si pořídila tmavě rudý lak Dior. Takže jednak to bylo na té tmavé hned vidět a jednak jí bylo líto sníst tak drahý lak. ![]()
Je mi jasný, že tohle je přítelovi k ničemu (snad
), ale třeba to pomůže někomu jinému ve vlákně.
My jsme u dítěte řešili taky. A pomohly kousací pomůcky. mrkni na web kousak com, odkaz mi to nevezme. Školačka měla ten ve formě přívěsku, mtak hlodala ten, není nijak nápadný a nějaká neutrální barva by šla určitě i pro chlapa. Uvolnila se jí tím pěkně čelist a zároveň to nijak nerušilo.
Řešila jsem dlouho u sebe a také pomohl zmíněný lak, později ho začal používat i partner a také mu to pomohlo.
Manžel přišel včera z piva a prej to s kamarádama probíral, ti mu doporučili aby nosil rukavice, mně to připadá trochu zvláštní, co si o tom myslíte vy?
Ahoj, pardon za anonym ale nechci přítele nijak ponížit.
, díky
Přítel (25) si kouše nehty a tu kůžičku kolem nehtu, já chci aby toho nechal, i on chce přestat, ale nějak mu to nejde. Chci se zeptat jak byste to u chlapa řešili, protože nalepovací nehty a laky zde asi nepomůžou