Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Měla jsi v životě je tyto dva muže? A chodila jsi každý rok na stěry? Protože HPV viry a změny na čípku spolu sice úzce souvisí, ale k těm změnám prý dochází v řádu let, na přednášce říkali, že to trvá cca 10 let. Tak pokud jsi každý rok chodila na gyndu na stěry a bylo pořád vše ok a pak najednou takový skok, tak je to jako divné. Pokud jsi X let na gynde nebyla, tak ty změny na čípku nastaly postupně.
Uvidíš po převlečení současného partnera, třeba už se záněty opakovat nebudou.
Na kontroly chodím pravidelně, nikdy jsem problémy neměla. Maximálně že můj doktor to zanedbal, byl starší a už měl být dávno v důchodu, od té doby co jeho ordinaci přebral někdo jiný jsem samý problém. Ale to jsou jen domněnky.
S předešlým parnerem jsme používali kondom, teď ho nepouživáme, začlo to mykozou, pak jsem měla asi třikrát za sebou antibiotika na zánět močáku, streptokoka, a vyústilo to v tyto problémy. Jsem z toho dost nejistá, mám obavy a ještě mě napadají tyto myšlenky že mě parner podvádi..
Nehledě na to, že moje doktorka mi pro partnera ani nic na léčení nedala, až když jsem si to vyžádala, tak mu dala jen nějakou mastičku..parner tedy žádné potíže nemá..
Vlastně si teď vybavuji že jsem změny na čípku měla po porodu, chodila jsem na štěry každé tři měsíce po dobu celého roku, ale nikdy z toho nic nebylo, pak už to bylo v pořádku a vlastně po dítěti jsem celou dobu používali prezervativ. Je to už 6 let zpětně
Ta mykóza je z největší pravděpodobností z těch antibiotik.
On te možná ani podvádět nemusí, mohl to mít klidně v sobě od předchozí partnerky/partnerek.
Každopádně by se měl přeléčit taky i ten mocak a používejte kondom.
@Anonymní píše:
Na kontroly chodím pravidelně, nikdy jsem problémy neměla. Maximálně že můj doktor to zanedbal, byl starší a už měl být dávno v důchodu, od té doby co jeho ordinaci přebral někdo jiný jsem samý problém. Ale to jsou jen domněnky.
S předešlým parnerem jsme používali kondom, teď ho nepouživáme, začlo to mykozou, pak jsem měla asi třikrát za sebou antibiotika na zánět močáku, streptokoka, a vyústilo to v tyto problémy. Jsem z toho dost nejistá, mám obavy a ještě mě napadají tyto myšlenky že mě parner podvádi..
Moje známá dostala streptokoka od ted už ex právě v době, kdy měl milenku, dostávala se z toho měsíce, několikery atb.
Ale on to (ten Tvůj) klidně mohl mít v sobě z dřívějška a nemusí zahýbat, to nevíme…
Měl by jít na vyš. na urologii nebo venerologii, abys to od něj nechytala znovu, nech si i udělat test na hpv.
Mykozy jsem měla většinou po pohlavním styku, někdy i třeba po návštěvě bazénu. Teprve pak začaly záněty močáku a antibiotika..
Taky mě napadlo že to mohl mít v sobě z předešlého vztahu, když jsem měla mykozu, tak sem mu koupila mastičku a mazal se taky, tak nějak nechápu proč se nám to všechno pořád opakovalo..
Teď jsem v léčbě, takže styk mít nemůžeme, ale nějak z toho všeho nemám ani chuť a náladu až se uzdravím..doktorka mi ani neřekla, že mám raději po léčbě používat kondom, to jsem se dočetla až na netu..
Tak HPV virem tě asi nakazit může, ale ten v sobě může mít člověk dlouhodobě, nemusí tam být nevěra. Může mít i jiné skryté problémy z předchozího vztahu.
Kam teda poslat chlapa k doktorovi, na urologii? Hrozně mě to štve, za prvé se bojím že budu mít rakovinu, za druhé už jsou ty problémy nepříjemné a vleklé..nejdrive mykozy, streptokoka, teď toho. Nemám ani chuť vést nějaký sexuální život, nehledě na to, že někdy mě ten styk i bolel..jsem z toho hrozně otrávena a nejistá. Moje doktorka vlastně chlapovi dala mastičku až na moje vyžádání, jinak by to vůbec neřešila, což mě taky dost překvapilo..
Teď jsem měla za sebou ctvery antibiotika, už trpím na průjmy z toho všeho a moje imunita je úplně v háji.. a nikde žádný konec
@Anonymní píše:
Kam teda poslat chlapa k doktorovi, na urologii? Hrozně mě to štve, za prvé se bojím že budu mít rakovinu, za druhé už jsou ty problémy nepříjemné a vleklé..nejdrive mykozy, streptokoka, teď toho. Nemám ani chuť vést nějaký sexuální život, nehledě na to, že někdy mě ten styk i bolel..jsem z toho hrozně otrávena a nejistá. Moje doktorka vlastně chlapovi dala mastičku až na moje vyžádání, jinak by to vůbec neřešila, což mě taky dost překvapilo..
Teď jsem měla za sebou ctvery antibiotika, už trpím na průjmy z toho všeho a moje imunita je úplně v háji.. a nikde žádný konec
Já bych za tím nehledala nevěru. Ty kvasinky, co způsobují mykozu má v sobě skoro každý. Ony vadí jen když se přemnoží. Máš rozhozenou vaginální mikroflóru tou změnou. Doporučila bych vrátit se je kondomu.
Pokud mas sex tolik let s kondomem, tak jsi zvykla na „sterilni“prostredi uvnitr a ted te rozhodi cokoliv. Proste se vase brebery musi sladit.
Kazdopadne on vysetrenim na venerologii nic nezkazi.
100% to mas od nej, ALE nemusí to nutne znamenat, ze teď spal s někým jinym, jak už tu bylo zmíněno. Tyhle bakterie už má většinou člověk v sobě a to samé hpv, jak je jednou “chytí”. Ja jsem takto neustále řešila řezání při močení, myslela jsem, ze je to mocak, nakonec jsem si nechala udělat komplet všechny stery, měla jsem Ureaplasmu, mykoplasmu a další bomby, expartner ale chodil po prostitutkach a myslel si, jak spousta muzu, ze oralnim sexem se nic nepřenáší. To povědomí o přenosu je tu na úrovni rozvojových zemi bohužel. Takže možná i tvůj partner používal s jinými ženami kondom a třeba ne, ale oralem se vše toto dá přenést. Určitě ať si zajde na urologii nebo nějaká soukromá klinika na komplet stery a všechny testy i z krve. A přelecit. Proti hpv
Jsem se nechala očkovat před 2 lety z tohoto důvodu. Hodne štěstí.
A ještě dodám, nemá smysl, aby ses léčila jen ty, má to v sobě na 100% už i on, musíte oba, jinak si to budete neustále předávat. A ty si neustálými antibiotiky můžeš rozjet mnohem větší problém.
Možná to chce protikvasinkovou dietu, máš to teď celé rozhozené, vyloučit cukry, bazény na nějakou dobu, brát probiotika, jsou i speciální pro ženy. Prostě každý je nějak osidleny bakteriemi, po tom převlečení snad bude muž ok a ty si hlidej vše, co ti může narušit rovnováhu tela.
Ahoj prosím anonym že zdravotních důvodů.
Poslední dobou jsem často má gynekologii, dopadla mi špatně cytologie, šla jsem tedy na biopsii děložního čípku, výsledky předrakovinotvorné buňky, zánět děložního čípku, dostala jsem antibiotika, čipky dovnitř, pak ještě čipky dovnitř jako laktobacily, za tři měsíce znova na biopsii a pak se uvidí co dál.
Měla jsem stálého partnera, 7 let jsme měli pohlavní styk jen s kondomem. Po rozchodu jsem si našla jiného partnera, jsme spolu rok, spíme spolu bez kondomu jelikož jsem dostala antikoncepci ze zdravotních důvodů.
Od té doby jsem začala mít tyto problémy, bolest při pohlavním styku, mykozy apod. Nakonec je z toho tohle. Přítel dostal masticku, já se také léčím. Jen mi to poslední dobou vrtá hlavou, bojím se rakoviny, a mám problémy z gynekologickeho hlediska, je možné že mě nakazil partner? Nebo je tam možnost že mě podvádi a já mám potom takové potíže? Nevěru popírá, prý se nic takového neděje, ale jsem z těch problémů už špatná.. Děkuji