Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer. Můj přítel má najednou popraskaný. Nenosí trenérky a jednou, když vycházel z wc tak si ho lehce přiskřipl. Takže teď má menší trhlinky a při styku ho to bolí.
Při styku používáme lubrikant a ten mu hojí bolest. Vždy ho prý „umrtvi".
Minulý týden to bylo lepší ale tento týden ta bolest opět začala. Nevíte co s tím? Jsem celá zoufalá, nevím jak mu pomoct a jak tuto nezbednou situaci vyřešit. ![]()
No jak….nechat toho malého chudáka v klidu, ať se může zahojit. ![]()
Tak nejjednodušší bude nechat si ho uříznout. To bude mít po starostech.
Zjevně to je méně drastičtější varianta, než aby zašel k lékaři. Protože to je hrozitánsky děsvé a nesmí se to udělat za žádných okolností. Nikdy. Fuj, doktoř!
Lubrikant to rozhodne nehoji. Je cas dat si od styku pauzu a navstivit lekare
Nech mu ho týden v klidu a bude to cajk, když ne, tak doktor, ale bude to cajk. Ono se to ne zahojí, když to budete namáhat, ani gel nepomůže ![]()
@Daniela36 píše:
Dobrý večer. Můj přítel má najednou popraskaný. Nenosí trenérky a jednou, když vycházel z wc tak si ho lehce přiskřipl. Takže teď má menší trhlinky a při styku ho to bolí.
Při styku používáme lubrikant a ten mu hojí bolest. Vždy ho prý „umrtvi".
Minulý týden to bylo lepší ale tento týden ta bolest opět začala. Nevíte co s tím? Jsem celá zoufalá, nevím jak mu pomoct a jak tuto nezbednou situaci vyřešit.
Těžko říct. Pohmoždění se může klidně hojit nějakých 14 dní a víc. Chtělo by to klid, žádný sex ani masturbaci. Popraskání by bylo spíš od mykózy, kvasinek ap. To by chtělo přeléčit, volně dostupné antimykotické masti, opět 14 dní a přeléčit by se měli oba. A po tu dobu bez sexu.
@Daniela36 píše: … Můj přítel má najednou popraskaný. … Nevíte co s tím?
Je třeba zjistit zda lze zcela přetáhnout předkožku. Je-li nepružná a zhrublá, pak praská. Jizvičky se sice zahojí, ale postupně se situace zhoršuje a pak už nejde předkožka vůbec přetáhnout.
Nepomůže mazat to husím sádlem, ani vyjetým motorovým olejem. Je jen jedno řešení - chirurgické. Obřízka.
Been there, done that.
Příspěvek upraven 25.11.22 v 20:25
Kam si ho proboha přiskřípl? Mezi dveře?
Ten musí mít teda chobot ![]()
@Tala20 píše:
Je třeba zjistit zda lze zcela přetáhnout předkožku. Je-li nepružná a zhrublá, pak praská. Jizvičky se sice zahojí, ale postupně se situace zhoršuje a pak už nejde předkožka vůbec přetáhnout.Nepomůže mazat to husím sádlem, ani vyjetým motorovým olejem. Je jen jedno řešení - chirurgické. Obřízka.
Been there, done that.
Příspěvek upraven 25.11.22 v 20:25
Tak nepsala nic, že by měl potíže s přetahováním. Myslím, že to s kvasinkami moc nesouvisí. Potíže s přetahováním mívají diabetici a pak ti, kde to je vrozené. U dosti mužů se ta původně úzká předkožka docela roztáhne, obřízka je nutná jen někdy. Malí kluci mají předkožku úzkou běžně.
@Amalthea píše:
Kam si ho proboha přiskřípl? Mezi dveře?Ten musí mít teda chobot
Chápala jsem to, že do zipu, když nenosí trenérky
Přiznám se, že to mě na tom zaujalo nejvíc.
@alun-ka píše:
Chápala jsem to, že do zipu, když nenosí trenérkyPřiznám se, že to mě na tom zaujalo nejvíc.
Tak s tím zipem to není nic neobvyklého, zvl u delší předkožky. Velká část mužů ji má ale trošku kratší, nemyslím zcela odkrytý žalud, ale jen špičku. Chobůtek na konci, to mají malí kluci, z dospělých dost málo. To má víc mužů naopak žalud zcela odkrytý. Já si přivřel jednou malíček, naštěstí ne zlomený, ale bolelo to.
Jako jakákoliv odrenina-naruseni kůže, chce to nenamáhat případně mazat nějakou hojivou mastí, bepanthen plus třeba.
Lubrikant mu to fakt nevylepší.
Si holt budete muset dát pauzu.
Jako nejlepší vidím CICAPLAST BAUME B5 (La Roche-Posay). Ta ale vylaďuje jemnou kůži jako takovou ( i povrch žaludu tvoří kůže, nikoliv sliznice).
Pokud je tam ale nějaká infekce začal bych „modrou mastí“ - Dermazulen.
Pokud to nepomůže, uvažoval bych o kožním. ![]()
Naostro je to sice „vostrý“ ale tady bych radši mluvil o nějakých bavlněných slipech (ani ne trenkách). ![]()
Příspěvek upraven 26.11.22 v 10:27