Mirtazapin navyseni

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
25.11.22 12:02

Mirtazapin navyseni

Dobrý den, bere tady někdo mirtazapin 60mg nebo 90 mg? Beru cca 3roky mirtazapin 45 mg. A poslední měsíce už se mi vrací pořád moje panicko úzkostna porucha. Lékařka mi doporučila zvednout dávku. Bere někdo takové dávky dlouhodobě? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10486
25.11.22 13:02

@Bezchlebka a nebereš k tomu ještě něco? Já brala Mirtazspin společně ještě s dalším lékem a bylo mi řečeno, že je lepší navyšovat teď druhý lék :nevim: já brávala 30 ale víc už mi přijde moc. Neuspava tě to pak hodne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.11.22 13:21

Já totiž špatně snasim nové léky. Mě rozhodí i prášek na cholesterol. Skoro rok mi trvalo než moje tělo navyklo na mirtazapin. Takže jsme se s doktorkou domluvily že radsi navýšit lék který moje tělo už akceptuje než přidat nový. Zkoušela jsem brát i cipralex, ale po druhém prášku jsem nevstala ani z postele, jak mi bylo zle. Mirtazapin beru večer a je fakt že usnu docela rychle. Ale nějak mi to nevadi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
25.11.22 17:00

@Bezchlebka tak zase pokud to doporučuje lékařka, věřila bych ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.22 17:31

@Bezchlebka Dcera po něm byla hrozně ospalá. Do 2 hodin ji prostě vypnul.

• Citovat
  • Upravit
9079
25.11.22 17:55
@Bezchlebka píše:
Dobrý den, bere tady někdo mirtazapin 60mg nebo 90 mg? Beru cca 3roky mirtazapin 45 mg. A poslední měsíce už se mi vrací pořád moje panicko úzkostna porucha. Lékařka mi doporučila zvednout dávku. Bere někdo takové dávky dlouhodobě? Dekuji

Ahoj, já jsem po první tabletě mirtazapinu (30 mg) spala 24 hodin a nebyla jsem schopná pomalu ani dojít na wc. Takhle jsem přežívala 14 dní, pak mi Dr. řekl, ať zvýším na 45 mg, to bylo úplně šílené… tak mirtazapin letěl do koše a našla jsem si i jiného psychiatra, který mi dal jiná AD a začal alespoň na malé dávce. Cipralex jsem taky brala a taky jsem po něm hodně spala, ale méně, než po mirtazapinu. Jinak nikoho, kdo by bral dávku 60 mg, neznám, ale vím, že se může dávat. Ono já i mí kamarádi z psychiatrie máme z mirtazapinu respekt už jen z toho, že se po něm může hodně přibírat, takže ho nikdo nechce. Každopádně bych se řídila radou Dr. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.11.22 18:02

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2581
25.11.22 18:06

O Mirtazapinu tady jednou někdo psal, že šel do krámu pro pět rohlíků a domů donesl jeden :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.11.22 18:06

Můžu se zeptat co berete teď? Nebo už jste bez antidepresiv? Já jsem si myslela že spíš začnu už konečně po třech letech snižovat než zvyšovat. Ale bohužel. Tahle nemoc je mrcha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.11.22 18:09

Mě se po něm spí dobře, nemám s tím problém. Přes den normálně fungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
25.11.22 18:22
@Bezchlebka píše:
Mě se po něm spí dobře, nemám s tím problém. Přes den normálně fungují.

Tak to je dobře, že tě tak netlumí a že po něm přes den funguješ. Já byla úplně nepoužitelná. AD jsem vystřídala asi 14 druhů, momentálně beru Deprex. A k tomu ještě jiné léky. Ten mirtazapin jsem brala v roce 2008, od kdy se léčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.10.23 12:45
@Bezchlebka píše:
Můžu se zeptat co berete teď? Nebo už jste bez antidepresiv? Já jsem si myslela že spíš začnu už konečně po třech letech snižovat než zvyšovat. Ale bohužel. Tahle nemoc je mrcha.

Asi píšu pozdě, se skoro ročním zpožděním, ale taká dávka |Mirtazapinu je naprosto vyloučená. Max. 45 mg denně. A to hlavně na deprese, protože sedativní účinek nastává u výrazně nižších dávek. To, že nefungoval při 45 mg, by měla být informace pro lékařku, aby vybrala další preparát k léčbě deprese a snížila mirtazapin na dávku, po které se ještě spí, neboť může nastat serotoninový syndrom!!! Když pominu fakt, že jsme musela přibrat 20 kg za krátkou dobu… Nechápu tu doktorku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí