Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Setkali jste se s někým, kdo byl v dětství očkován a dospělosti dostal příušnice?
@velbloudiceB byla jsem očkovaná a chytla jsem je těsně před maturitou (stejně to měla zhruba polovina naší třídy).
Bratranec bratrance asi pred 10-15 lety. Ale myslim, ze se tenkrat mluvilo o tom, ze nejake rocniky (vcetne toho jeho) dostaly nejakou slabou vakcinu…
Můžu se zeptat jaký byl průběh?? Manžel už je má 9 dní. Asi týden vysoké horečky, lehký zánět mozkových blan, zánět varlete, zánět kloubů…
Je v nemocnici, tam se tváří, že je to ok, mě už to moc ok nepříjde. ![]()
Tak nyní řádí epidemie v Českých Budějovicích, zasáhla už i prvoligová sportovní družstva, většinou jsou nemocní ročník 1996, prý byla slabá vakcína. Jinak táta je měl v 50 a marodil možná měsíc. Vysoké horečky a nevolnosti. Následky nemá.
Celkem dost spolužáků z VŠ. Průběh dost na nic, ale nevím o tom, že by někdo měl trvalé následky.
@Anonymní píše:
Tak nyní řádí epidemie v Českých Budějovicích, zasáhla už i prvoligová sportovní družstva, většinou jsou nemocní ročník 1996, prý byla slabá vakcína. Jinak táta je měl v 50 a marodil možná měsíc. Vysoké horečky a nevolnosti. Následky nemá.
Jo jo, četla jsem to na netu.
Už aby to bylo za náma. (ním) Dobře že táta nemá následky.
@blobfish píše:
Celkem dost spolužáků z VŠ. Průběh dost na nic, ale nevím o tom, že by někdo měl trvalé následky.
Děkuji ![]()