Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Beriete niekto Tecfideru? Mne vcera zmenili liecbu z Rebifu na Tectideru. Neviem, ci sa mam tesit alebo byt smutna. Na jednej strane je fajn, ze budem mat tabletky miesto injekcii, ale zase je blbe, ze mi ten Rebif nezabral a mala som zlu MR. Mam strach. Ako to je s tymi liekmi, keby neslo o peniaze (Rebif stoji 800eur) tak by mi ho nehali, lebo je pre mna lepsi, alebo bude pre mna naozaj lepsie toto nove. Ako to je? ![]()
Tecfidera teď celkem frčí.
Kam chodíš?
Je to lepší než Rebif. Navíc když ti to nezabírá
V Bratislave
Minuly rok, ked ma zaucali na Rebif (a chcela som tabletky), tak lekarka zvozila Tecfideru, ze ma neziaduce ucinky, nech si to skusaju na zajacikoch bla bla a presiel rok a uz mi ju predpisuju. Porazi ma.
A co chceš jiného, když ti rebif nezabírá?
Zkoušela jsi copaxone?
Prozatím se mi tecfidera jeví jako super lék
Tecfidera není až tak experimentální lék. Léta se používá na lupenku. Zkus si o tom něco najít na webu.
@Anonymní píše:
A co chceš jiného, když ti rebif nezabírá?
Zkoušela jsi copaxone?
Prozatím se mi tecfidera jeví jako super lék
Ty beries Tectideru?
@Anonymní píše:
Já ne.
Partner
A mohu se zeptat jak partner snáší Tecfideru? Omlouvám se, že lezu do dotazu. Já mám x let Copaxone a u Tecfidery se bojím hodně PML. Mezi nežádoucí účinky patří zažívací potíže a bojím se, že když mi bude pořád špatně, tak nezvládnu pracovat na plný úvazek, zároveň se starat o dvě školkové děti. Už teď toho mám plné kecky. Mám opravdu vysoké hodnoty JC viru. Lék Gilenya mi nebyl pojišťovnou schválen.
Má ho chvíli. Prozatím to jde.
Copaxone ani rebif nebyly pro něj dost efektivní.
Pokud ovšem máte vysoké hodnoty toho JC víru, tak asi to úplně vhodné není.
Mám pocit, že ty hodnoty partnerovi monitorují na každé kontrole.
Ale ještě je brzy na závěry. Zeptejte se za půl roku
Zažívacím potížím se dá předejít tak, že si dáte tabletu s vydatným a ideálně tučným jídlem
Dobrý večer, prosím o zkušenosti s léky TRACFIDERA, mám ji třetí den a je mi příšerně. Zvracím, na nohách se pořádně neudržím, bolí mě hlava.. Stalo se vám to někomu, prosím o radu. Děkuji moc ![]()