Přivýdělek bazárkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Přivýdělek bazárkem
Ahojky,
potřebuju poradit,
jsem na mateřské dovolené, a chtěla bych si otevřít doma bazárek s dětskými věcmi, převážně oblečení.
Co vše je nutné si ohledně toho zařídit?
Kolik si vlastně můžu přivydělat?
Co vše budu z výdělku odvádět?
Je tu někdo kdo s tím má zkušenosti, někdo kdo má taky bazárek nebo tak?
Moc by mi to pomohlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co vše je nutné si ohledně toho zařídit? Živnost + nahlásit to na příslušné úřady
Kolik si vlastně můžu přivydělat? Neomezeně
Co vše budu z výdělku odvádět? Nic, pak jen podle výdělku zdravotní
Je tu někdo kdo s tím má zkušenosti, někdo kdo má taky bazárek nebo tak? Já ne, ale beztak se někdo najde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra píše:
Co vše je nutné si ohledně toho zařídit? Živnost + nahlásit to na příslušné úřady
Kolik si vlastně můžu přivydělat? Neomezeně
Co vše budu z výdělku odvádět? Nic, pak jen podle výdělku zdravotní
Je tu někdo kdo s tím má zkušenosti, někdo kdo má taky bazárek nebo tak? Já ne, ale beztak se někdo najde.
Bez živnosti to nepůjde? A myslela jsem že pokud jsem na mateřské tak zdravotní odvádět nemusím… tak asi musím :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že neomezeně se ti nevyplatí vydělat, když máš vedlejší pracovní činnost, tak aby jsi neplatila soc+zdrav. tak bys měla mít zisk pod 58 000,– /rok a na daních samozřejmě taky nic platit nebudeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez živnosti by to šlo, ale riskuješ, že na tebe někdo pošle kontrolu a budeš nahraná. Pokud prodáš pár kousků oblečení po kamarádkách tak asi ok, ale jinak bych do toho moc nešla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivetttka píše:
Já si myslím, že neomezeně se ti nevyplatí vydělat, když máš vedlejší pracovní činnost, tak aby jsi neplatila soc+zdrav. tak bys měla mít zisk pod 58 000,– /rok a na daních samozřejmě taky nic platit nebudeš.
No, neptala se kolik se vyplatí, ale kolik může - a může neomezeně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivetttka píše:
Ted to moc nechapu, takze bych musela mit zisk pod 58 abych nemusela platit sockua zdravko jo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kristynakarlova píše:
Bez živnosti to nepůjde? A myslela jsem že pokud jsem na mateřské tak zdravotní odvádět nemusím… tak asi musím :/
Bez živnosti to nepůjde, protože jde o opakovanou výdělečnou činnost, nikoli o jednorázový prodej. Předpokládám, že budeš nakupovat a se ziskem prodávat, takže živnost opravdu potřebuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra píše:
Bez živnosti to nepůjde, protože jde o opakovanou výdělečnou činnost, nikoli o jednorázový prodej. Předpokládám, že budeš nakupovat a se ziskem prodávat, takže živnost opravdu potřebuješ.
Aha a co obnáší živnost? Zajímá mě teda hlavně investice a negativa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra píše:
No, neptala se kolik se vyplatí, ale kolik může - a může neomezeně.
to je jasný, ale nepředpokládám, že bazárkem vydělá nějaké super částky, ale spíš si chci přivydělat a přitom nic nestrkat státu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kristynakarlova píše:
Ted to moc nechapu, takze bych musela mit zisk pod 58 abych nemusela platit sockua zdravko jo?
Přečti si info tady, to bude asi nejlepší, je to tam hezky vysvětleno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kristynakarlova píše:
Aha a co obnáší živnost? Zajímá mě teda hlavně investice a negativa
Ca 1000,– vyřízení živnosti a negativa podle toho, v jakým obotu začínáš podnikat, jaký jsou s tím spojený náklady atd. To si ale musíš zjistit na tvou konkrétní situaci, to ti tu nikdo neřekne, protože asi nikdo neví, jaký bys ty konkrétně měla výdaje, kde bys brala oblečení ap.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivetttka píše:
to je jasný, ale nepředpokládám, že bazárkem vydělá nějaké super částky, ale spíš si chci přivydělat a přitom nic nestrkat státu
Presne tak, chci davat pryc co nejmin je mozne, to je pochopitellne, a hlavne chci aby se mi to vyplatilo, abych vse vydelane nedala na zdravko a statu :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úplně nejlepší je pročíst stránky jakpodnikat tečka cz a vše si nastudovat. Pokud chceš mít doma bazar typu přijdou, prohlédnou si to a třeba koupí, tak počítej, že bys měla mít jednu místnost vyčleněnou na ten bazar. Tu místnost bys měla na stavebním nechat vyjmout z domu a začlenit ji do podnikání, k tomu potřebuješ schválení hygieny a hasičů. Bazarové věci asi budou mít i nějaké hygienické náležitosti ohledně praní a žehlení - netuším. Ono podnikat není až taková sranda, jak si myslíš. Nehledě na to, že poslední dobou jsou lidi moc zmlsaní a chtěli by naprosto perfektní věci za 5,–Kč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit