Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den. Poraďte mi prosím jak se pozná podle příznaků zánět ledvin? Jaký jste měli příznaky? A pozná to lékař z moči?
Předem děkuji za odpovědi ![]()
@simonie405 je to bakteriální infekce-takže vysoká horečka, schvácenost, vysoké CRP, někdy až v septických hodnotách, bolest břicha, zad a samozřejmě nález v močí-bílkovina, krev, bakterie. A je to vidět na sonu-rozšířené pánvičky třeba.
@renap děkuji moc, v moči byl nález negativní a já měla hrozný strach protože už jedny atb beru na zánět dělohy a bála jsem se že to třeba kvůli tomu “maskuje” nález v moči. 😕 jinak mám právě bolesti zad které vystřeluji až do břicha ale horečku nemam.
Ja při něm měla strašné horečky a nevolnosti, jinak žádné příznaky, žádná bolest, na pohotovosti mi vzali crp, to mělo tisícové hodnoty a nikdo nevěděl z čeho, uděláno spousta vysetreni a až po odběru moče přišli na ledviny, z ničeho jiného to asi ani zjistit nejde.
Zánět ledvin, a to masivní, jsem měla bez horeček, pouze mě bolela záda. První lékař (gynekolog) to nepoznal a poznal to až urolog na základě ultrazvuku. Pak se to potvrdilo z moči. Nebyli mi ovšem schopni vysvětlit, proč měl být v jednu chvíli nález v moči negativní a za pár hodin v jiné nemocnici už byl v moči znát silný zánět.
Ja mela horecky a jen jsem spala. Zada mne nebolely vubec. Poznal to lékař z moci
@simonie405 proč jsi tak umanutá ohledně těch ledvin? Zejména pokud náš zánět dělohy a jsi vyšetřena?
@Evkad tak zánět ledvin když se neléčí tak pak jsou problémy.. a jde o to ze nález v moči byl a pak uz znovu ne, proto se raději ptám tady jestli vzdy při zánětu ledvin musí být nález v moči a jestli je vysoké CRP
@simonie405 píše: Více
Crp mi nikdo nedělal. Rovnou se vysmetřovala moč a krev. Crp má smysl dělat tak maximálně u obvoďáka, ne v nemocnici s dostupnou laboratoří.
@Janli crp se zjisti z krve které jde do laboratoře je to zakladni vyšetření krevního obrazu
@simonie405 Crp ti udělá každej obvoďák v ordinaci. Otázka pár minut