Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo neměl někdy podobný problém. Poslední 3 týdny mě extremně bolí záda i v klidu, pod lopatkami veprostřed.
Do toho mě bolí hlava, cítím unávu i v práci a každý večer poslední dny mám lehkou zimnici a studené ruce - a to topíme furt😁
Teplotu mám asi v pohodě 37,1 - 37,3.
Pracuji několik let, jako hospodyně každý den u jedné rodiny. Napadlo mě, že by to mohlo být z úklidu, ale přijde mi to divné, pracuji okolo 7 hodin, je mi 33
Setkal se s tím někdo? Půjdu k doktorce po Vánocích, ale udělám si test raději na Covid. V rodině máme celiaka, ale, že by se to projevilo nyní?
Test na močové cesty mám negativní.
Nesetkal se s tim někdo? Dekuji moc 🙏
Proč až po Vánocích, když je to extrémní a trvá to tři týdny?
Hlavně kvůli práci – nevím, jestli teď do pátku zvládnu vzít si volno. Kdyby se to zhoršilo, půjdu dřív, ale zatím mě napadlo se zeptat tady, jestli někdo neměl něco podobného.
Taky jsem čekala, jestli se to bohužel nezlepší…😕
No já bych nečekala… určitě ne před svatkama… múže to být cokoliv, žlučník, žaludek ![]()
Záda můžou být španbým navykem pohybu, jednostranná zátěž. Zkusila si cvičení, zda ti nepomohlo?
Pravděpodobně ti napíšou fyzioterapie, naučit se lepe hýbat. Případně kdyby to bylo moc, můžeš i zajet na nějaký obstrik pro uvolnění. Jsou i léky na uvolnění.
Tak asi viróza ne? Když máš zvýšenou teplotu, zimnici a jsi unavená. Prostě vyležet.
Pokud tě záda bolí opravdu extrémně, tak už bys byla na neschopence nebo bys na ty bolesti brala aspoň léky. Extrémní bolest ti opravdu nedovolí chodit do práce a čekat na doktorka dva týdny.
Podle příznaků to bude nějaká viróza. Doporučila bych to pár dnů vyležet. Při viróze jsou bolesti svalů docela běžné a nemusí nutně bolet „celý člověk“.
Léky si beru denně, Brufen nebo Diclofenac, a do práce s tím chodím. Každopádně zítra si nakonec zajedu k doktorce. Díky
Příspěvek upraven 17.12.25 v 00:06
Díky všem za odpovědi, ![]()
nakonec raději půjdu zítra k doktorce.