Streptokok a šílený stav

Anonymní
16.12.25 14:32

Streptokok s šílený stav

Ahoj holky, chlap mel jit minuly tyden na operaci kolene ale nasli mu v krku streptokoka takze operace odlozena. Jen ho lehce bolelo v krku jinak nic….dneska dobíral antibiotika. Mne vcera vecer zacala horečka a zimnice, neskutečná bolest v krku jak kdybych mela na jedny strane ziletku, ale nejhorsi bolest spodnich zad a strili to do kycle….Nemuzu skoro lezet, v noci jsem i dvakrát zvracela, z ranního výtěru samozřejmě streptokok taky, uz mam v sobe prvni prasek antibiotik. Zazila jste nektera? Ja skoro nemarodim, tohle me hodne prekvapilo, kdy tak zaberou leky? Jsem v jednom ohni 38,6…. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35350
16.12.25 15:58

Angina, no. To ji mas poprve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3257
16.12.25 16:01

@mroe Nejsem zakladatelka, ale angínu jsem měla 1× za život asi v 10 letech. Čili před 37 lety. Už bych si ani nepamatovala, jak mi bylo přesně - co si pamatuji, tak hrozné to nebylo kromě horečky. Jaká byla realita těžko říct.
Naše děti měly pouze spálovou angínu a klasickou 1×. Jinak taky angínu nikdy neměly.
Tak chápu, že to někoho může překvapit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35350
16.12.25 16:02

Tak jeste urcite parkrat prijde…
Takhle vypada stav, na ktery se berou ATB. To si fakt s beznou virozou nikdo nesplete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11853
16.12.25 16:40
@mroe píše: Více

Dovolila bych si nesouhlasit..měla jsem bakteriální angínu 3× a ani při jedné mi nebylo tak blbě jako při klasické viroze…jednou mě dokonce ani nebolelo v krku a k lékaři jsem šla proto že jsem byla po operaci a měla jsem teplotu nad 38..myslela jsem tedy na pooperační komplikaci, ale byla to angína… :lol: 2× mě pak teda v krku sice bolelo ale ne nijak extra a nebýt toho že jsem byla v práci a lékařka mi koukla do krku a nechala udělat výtěr tak bych to léčila jen čajem a nějakýma cucacima pastilkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
16.12.25 16:53

Takhle, já si u sebe angínu absolutně nepamatuji, někdy v životě jsem ji měla. Jedno z mých dětí na angíny trpí a je to vždycky masakr, než zaberou ATB. Nejí, skoro nepije, bolí ji bříško, krk prakticky neprůchodný.. Horečka 38-39 než zaberou léky. Druhé dítě mělo vždycky pouze pozitivní streptest. Třetí ani to ne, nechytlo ani bacil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
16.12.25 17:26

Zažila jsem loni v lednu. Ve středu mě lehce bolelo v krku, ve čtvrtek už to bylo horší, myslela jsem, jak to zaženu cucacími bonbony a ono nic. Večer už jsem měla problém s pitím, už jsem nejedla nic hrubého. V pátek jsem nemluvila, mazala jsem k doktorce pro ATB. Pátek a sobota příšerná, problém byl i jen pít, natož jíst. V neděli už jsem mohla začít aspoň trošku polykat. Ten týden co jsem brala ATB jsem fakt odpočívala, pohyb jen koupelna, uvařit čaj, ulovit něco k jídlu. I bordel doma mě nechal chladnou. Jen jsem sledovala TV a pak jsem začala i plést, ale to trvalo pár dní. Pak mě to chtělo chytnou znovu v létě, tak tam jsem mazala pro ATB hned druhý den ráno a bylo to o moc lepší, jak se to nerozjelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 17:33

Práve, ze nemela… Mam po druhe za zivot i antibiotika. Je mi 34 a poprvé jsem je mela od zubarky. No je mi udesne, včera sem přes den ještě dořešila darky a všechno a vecer to prislo. Nejvic mě překvapili ty zada a kycle, ta bolest.

• Citovat
  • Upravit
42339
16.12.25 17:53
@mroe píše: Více

Mno, co chřipka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
16.12.25 17:57
@Havlova píše: Více
že, podle těch příznaků to vypadá na chřipku, navíc začíná její epidemie
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 17:58

@Havlova ja se otuzuju, mam bych rekla dobrou imunitu…. Vic nez chřipky me prevazne sunda nejaky zvraceni tak jednou rocne.

• Citovat
  • Upravit
42339
16.12.25 18:08
@Anonymní píše: Více

No, evidentně jsi chřipku ještě neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 18:18

@Havlova doktor podle výtěru rikal streptokok, s toho mam fakr poprve😢

• Citovat
  • Upravit
35350
16.12.25 18:37
@Havlova píše: Více

Jo, jasne. Ale na tu ATB stejne nefungujou…a taky…u ni neboli v krku…chtela jsem poukazat na rozdil. Mmch, anginu bez horecky jsem mela. Ale bez bolesti v krku ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35350
16.12.25 18:38
@Anonymní píše: Více

Nevis, o cem mluvis. Chripku neprechodis. Pletes si pojmy. Stejne, jako vetsina lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí