Probační úředník, zkušenosti s prací
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
http://pravniradce.ihned.cz/…ni-sluzba-cr
moc o tom nevím, ale určitě pro to potřebuješ nějaké konkrétní vzdělání. to bude uvedeno v zákoně, o kterém se zmiňuje výše uvedený článek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Přeji krásné odpoledne,
předem se omlouvám za anonymitu - je to z důvodu, že sem chodí rodina a nechci, aby zatím něco věděli a případně mi to vymlouvali.
Chtěla jsem se zeptat, zda náhodou nevíte něco o práci probačního úředníka. U nás je zrovna vyhlášeno výběrové řízení na tuto pozici, prostudovala jsem si většinu dostupných informací a práce mě zaujala. Jen by mě zajímalo - a to se nemůžu nikde dočíst - jaké typy odsouzených se dostávají probačnímu úředníkovi „pod ruce“? U jakých trestů? Jsou to jen zlodějíčci apod. nebo i vážné případy, např. ohrožení něčího života apod.?
Máte v tomto někdo osobní zkušenost nebo aspoň info z doslechu?
Moc díky.
sousedka je probační úředník, dostává pod ruku všechny typy činů.. u domácího vězení dochází na kontroly do místa bydliště, jestli je trest dodržován.. Kolikrát se ale dostane do kontaktu s různě nemocnými, například tuberkulozou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tasa Skvělý článek. Děkuji, prostuduju si ho. Požadavkům na vzdělání odpovídám. Tak si vyčkam, jestli se ještě někdo ozve s nějakými příklady ze života. Každopádně - ještě jednou díky. Zakl.
- Citovat
- Upravit
@xsaleen To jsi mě moc nepotěšila… A psychicky se to dá zvládnout? Já mám největší strach asi z toho, abych nemusela spolupracovat s někým, jehož činy mi jsou vyloženě proti srsti. Např. s někým, kdo vážně ublížil dítěti apod. Nevím, jestli bych to zkousla, proto se ptám, jestli i někdo takový by se ke mě mohl dostat…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@xsaleen To jsi mě moc nepotěšila… A psychicky se to dá zvládnout? Já mám největší strach asi z toho, abych nemusela spolupracovat s někým, jehož činy mi jsou vyloženě proti srsti. Např. s někým, kdo vážně ublížil dítěti apod. Nevím, jestli bych to zkousla, proto se ptám, jestli i někdo takový by se ke mě mohl dostat…
myslím, že si vybírat asi nemůžeš, kdo se k tobě dostane, kdo ne… jistě, ze začátku to budou jen zlodějíčci, ale pak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem v Probační a mediační službě pracovala..byla to strašně moc zajímavá práce. Koukni na stránky pmscr.cz. Jedná se hodně o podmíněně odsouzené /např. krádeže, loupeže, majetkové trestné činy, výživné apod/.vykonává se dohled. Jedná se i o podmíněná propuštění..tam můžou být i závažnější TČ. Pak úředník taky zprostředkovává mediaci mezi poškozeným a obviněným…je toho hodně. Zkus si projít ty stránky. Je to fakt moc zajímavá práce..potřebuješ se orientovat v trestním a občanským zákoníku..ale mít celkově přehled. K tomu pomáhá i povinný kurs, kterým musí každý úředník projít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kabab Moc děkuju. A jak jsi zvládala jednání s klienty, jejichž jednání ty bylo (mírně řečeno) proti srsti? Zakl.
- Citovat
- Upravit
Záleží dost jak si případy rozdělují na jednotlivých pracovištích…těžší případy si u nás obvykle brala vedoucí. Setkala jsem se osobně i odsouzeným za znásilnění. Dost často jsou mezi klienty drogově závislí. S TBC jsem se nesetkala. Bezdomovce jsme měli dva…to jsme pak vše dezinfikovali. Domácí vězení za mě ještě nebylo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@kabab Moc děkuju. A jak jsi zvládala jednání s klienty, jejichž jednání ty bylo (mírně řečeno) proti srsti? Zakl.
To mi bylo v podstatě u všech..no já nevím. To je prostě asi o profesionálním přístupu…pomáhají i supervize když je vede někdo dobrý. Ale přiznám se, že jsem měla své oblíbence, kterým jsem fandola v jejich životní změně. Ale těch je zoufale málo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kabab Zní to zajímavě. Asi člověk nezjistí, jestli na to má, dokud to nezkusí. Takže se přihlásím, uvidím, jestli se budu hodit já jim a odejít se dá vždycky. Já bych nějakou stereotypní práci stejně dělat nemohla a tohle nevypadá vůbec špatně. Jen se ještě zeptám - neměla jsi někdy strach, že bys mohla na klienta narazit někde v civilu, že by mohl ublížit tobě, popř. někoho z rodiny?
- Citovat
- Upravit
Ne…já pracovala v Praze na Smíchově a jezdili k nám klienti z Prahy východ…Praha je anonymní. Ale na malým městě se může víc něco přihodit. Jednu kolegyni z menšího města klient sledoval..nic se ale nestalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přeji krásné odpoledne,
předem se omlouvám za anonymitu - je to z důvodu, že sem chodí rodina a nechci, aby zatím něco věděli a případně mi to vymlouvali.
Chtěla jsem se zeptat, zda náhodou nevíte něco o práci probačního úředníka. U nás je zrovna vyhlášeno výběrové řízení na tuto pozici, prostudovala jsem si většinu dostupných informací a práce mě zaujala. Jen by mě zajímalo - a to se nemůžu nikde dočíst - jaké typy odsouzených se dostávají probačnímu úředníkovi „pod ruce“? U jakých trestů? Jsou to jen zlodějíčci apod. nebo i vážné případy, např. ohrožení něčího života apod.?
Máte v tomto někdo osobní zkušenost nebo aspoň info z doslechu?
Moc díky.