Problém na pracovišti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
problém na pracovišti
Dobrý den, pracuji v soukromé firmě jako uklizečka. Mám problémy se svým vedoucím. Zatím jsem vždy jeho jednání ke mne ustála a dovedla se i bránit. Poslední 3 roky je to už neunosné řešila jsem to s ředitelem firmy, který je jeho nadřízeným. Zpočátku se mi zdálo, že je na mé straně, ale nakonec jsem zjistila, že ze mne vytahuje jen můj názor na mého vedoucího a pak se vše co jsem mu kdy řekla otočilo proti mně. Přemýšlím, že bych své problémy sepsala a šla za majitelem firmy, který těmto dvěma pánům firmu svěřil. Myslíte si, že je to dobrý nápad nebo mám raději ještě chvíli vydržet. Za 5 let bych měla jít do důchodu a kdyby bylo nejhůř tak bych šla do předčasného. Děkuji za kjaždou radu Hana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@hana60 píše:
nejhůř tak bych šla do předčasného. Děkuji za kjaždou radu Hana
Nevím, ale myslím si, že majitel firmy se nebude chtít plést do vztahů mezi zaměstnanci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedovedu si představit, promiň, jaké zásadní problémy může mít uklízečka s managementem?
- Citovat
- Upravit
Hm, nechtěla jsem moc popisovat o co jde. Vedoucí má právo kontrolovat své podřízené vím, ale myslím, že rozumně a pokud za mnou chodí a utírá prach na stole bílým papírem to samé na toaletách a to nejsme potravinářský ani zdravotní průmysl, u nás se pracuje se železem. Podle mne je to taková menší šikana. Za návštěvu lékaře mi strhnul 500,– z výplaty, že jsem se nevrátila včas,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hana60 Tak pokud máš ty stoly a toalety uklízet, tak je celkem pochopitelné, že očekává, že ten prach utřený bude.
Ad lékař, tam podle poskytnutých informací těžko říct, primárně máš lékaře vyřizovat mimo pracovní dobu a teprve pokud to není možné, tak v pracovní době a v té máš nárok na zaplacení doby nezbytně nutné u nejbližšího lékaře a tedy pokud si tam byla déle, tak je zbytek oné doby sice omluvený, ale neplacený, takže pak opravdu můžeš mít nižší výplatu. Strnout nějakou částku ze základní mzdy jako „pokutu“ ti nesmí, ale pokud máš nějaké nenárokové složky, tak tam může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak sem výše napsala uklizeno je, ale podle něj nikdy není, znáš to pořekadlo o té holi a psu, já napsala jen pár příkladů, které on dělá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že majitel firmy fakt nebude řešit uklízečku. Vem si to z jeho pohledu - pokud je s ředitelem spokojen, přece se ho nebude zbavovat kvůli uklízečce. Ta je přece jen snáze nahraditelná jak ředitel.
Hehe, taky když jsem nastoupila do první práce a byla mladý tele, jsem měla takové cuky nabonzovat naši ředitelku, tedy šéfovou majiteli. Ale neudělala jsem to, spíš jsem nenápadně směrovala tu ředitelku, aby šla makat do jiného oboru. Hehehe, a uspěla jsem, fakt odešla.
Ona byla neschopná, v tý pozici nešťastná a s.rala nejen mne, ale prostě každýho. No a pak mi došlo, že majiteli na té naší pobočce absolutně nezáleželo, spíš ji držel jen tak pro forma. Najal kdysi úplnou trubku jen na to, aby vyházela 90% lidí z firmy (ještě než jsem tam nastoupila) páč nikdo schopný na to neměl žaludek a nechával ji tam jen tak ze zvyku. Já tenkrát to, že bych odešla brala jako osobní prohru, takže jsem se zabejčila a odešla holt ona
a místo ní nastoupil úžasnej ředitel, fakt nejlepší šéf, pro kterýho byla radost dělat.
Nejde to v tvém případě vyřešit změnou zaměstnání? Po uklízečkách je celkem i poptávka… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Upřímně řečeno, i kdyby jsi šla za majitelem, obávám se, že nějak závratně to řešit nebude. Nehledě na to, jestli je stížnost oprávněná.
Tvým úkolem je uklízet a pokud to manažer kontroluje, má na to právo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hana60 píše:
Jak sem výše napsala uklizeno je, ale podle něj nikdy není, znáš to pořekadlo o té holi a psu, já napsala jen pár příkladů, které on dělá
Je nějaký důvod, proč by měl mít manažer firmy zapotřebí šikanovat uklízečku, pokud by bylo uklizeno, jak říkáš? Měli jste spolu jiný konflikt, poměr nebo tak něco?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmmm, taky jsem parkrat po nasi uklizecce v praci kontrolovala…a to, ze nejde o potravinarstvi/zdravotnictvi je jako argument? Vzdy to ma byt stejne-tedy uklizene. U nas se pracuje s lidmi, vetsinou vysoko postavenymi apod.,a dekuju pekne, aby si o nasi kancelari mysleli, ze jsme prasata…vyzaduju od uklizecky absolutni cistotu, prece se nebudu stydet, od toho ji zamestnavam. Takze moc nerozumim o co jde. Namatkova kontrola normalni, pokud je to pravidelne, zrejme je duvod to kontrolovat a mas treba jinou hranici cistoty.
Kazdopadne jen tak se vozit na uklizecce, pro legraci, si moc neumim predstavit.
EDIT:Ostatne vzdy kontroluju i pani, co uklizi u nas doma. A neprijde to divne me, a asi ani ji…parkat me videla, kdyz u nas jeste byla, ze jsem vse prosla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hana60 píše:
Hm, nechtěla jsem moc popisovat o co jde. Vedoucí má právo kontrolovat své podřízené vím, ale myslím, že rozumně a pokud za mnou chodí a utírá prach na stole bílým papírem to samé na toaletách a to nejsme potravinářský ani zdravotní průmysl, u nás se pracuje se železem. Podle mne je to taková menší šikana. Za návštěvu lékaře mi strhnul 500,– z výplaty, že jsem se nevrátila včas,…
No na druhou stranu, do firmy jsme taky radši vzali uklízečku, co měla praxi z nemocnice a tak teda uklízela parádně. I provozy, kde se maká se železem chtějí mít uklizeno na jedničku a ne to jen tak ošudlat, to je pochopitelné. Návštěva lékaře - to nevím, jak to máte nastavené, pokud to překočilo nějakou stanovenou dobu, měl právo ti to neproplatit. Jestli tam není ještě něco jiného, za šikanu bych to nepovažovala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm takže sem podle vás já ta potrefená husa co nejvíc křičí, i když to opravdu zkouší tím bílým papírem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hana60 A proč by to nemohl zkoušet bílým papírem? Když to bude ten den umyté, tak ten papír bude čistý, minimálně na toaletách a v kancelářích, na dílně po půl dni ne, ale ihned po umytí by to mělo být zcela čisté i tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hana60 píše:
Jak sem výše napsala uklizeno je, ale podle něj nikdy není, znáš to pořekadlo o té holi a psu, já napsala jen pár příkladů, které on dělá
Pokud mas uklizeno at zkousi treba bilou rukavickou ne? Kazdy zamestnavatel ocekava 100% odvedenou praci za to plati a je fuk jestli je to uklizecka nebo reditel.
- Citovat
- Upravit
@hana60 Jestli jedná ředitel v právu nebo tě zbytečně buzeruje nedokážu posoudit - pokud tam fakt řeší každé zrnko prachu, tak asi jo. Zas u těch toalet i chápu, že je chce mít fakt čisté. Každopádně ať je to jakkoliv, nemyslím si, že majitel bude mít potřebu řešit nespokojenou uklízečku, zvlášť, pokud jsou tvé vedoucí jinak ve své práci dobří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit