Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jste se některá nesetkala s tím, že vám vaše tříleté dítě nechce chodit na „velkou“na záchod. Čůrat chodí normálně, ale na bobek chce pořád plínku. A když mu ji nedám, tak to drží třeba 2-3dny, což taky nechci. Už jsem mu za to slíbila hory doly, ale na záchod ani na nočník bobek neudělá. Jsem z toho docela zoufalá, a nevím jak na něj
? Jednou u bývalého přítele na velkou na záchod šel, ale jinak je to marná snaha. Předem děkuji za rady ![]()
Jo, známému kluk do asi pěti let chodil na vekou jen s plínkou a do skříně. Pak sám od sebe přestal.
Taky jsme to zažili. Pořád dokola jsem slibovala za výkon na wc hračku, kterou si vybral, až to nakonec dokázal.
No on taky běží do pokojíčku do domečku, tam se zavře a jde na velkou. No právě se bojim, aby to takhle nechtěl dělat ještě pár let
…Nějak to má v hlavičce nastavený tak, že se bojí si sednout na záchod, i když má dětský prkýnko..
Vlastní zkušenost nemám, ale kamarádky holka měla to samé, pomohl větrák na záchodě, strašně se jí to líbí. Bojovali dlouho(cca1rok) a vyřešila to blbina. ![]()
Kamarádka to vyřešila tak, že dceři vyrobila „bunkr“, aby měla soukromí. Od té doby v pohodě chodí.
No já jsem mu nabízela, když chodí do toho domečku kakat, kde má soukromí, že mu tam dám nočník a to taky nechce. Mám pocit, jako že je naučenej kakat ve stoje a nechce u toho sedět..
Řešíme ten samý problém. Na malou samostatně na nočník, ven chodíme bez pleny a na velkou si plenu přinese. Jinak nejde. Uz jsem i způsobila parkrat zacpu
Tlačí chudák ve stoje, opřený
o stůl. Nebo se drží závěsu
Dle mého je to vypracovany blok.Ale kdy se zrodil…marně pátrám. Dokud mentálně víc nevyspěje nic stim asi moc nenaděláme. Nočník má své místo a když ho přemístím víc do soukromí (stan, za závěs )tak ho jde okamžitě vrátit na své místo… Někdy přemýšlím o psychol. poradně. Ještě mě napadá zkusit to odbourat mimo domov.Taky se nám zadařilo o prázdninách 2× u dědy a to sám od sebe..pak už nikdy.Asi malá odměna od prarodičů
![]()
Také budu ráda za nějaké nápady..jak nad tímto vyzrát ![]()
Mame ten samy problem
je nam 2 roky a dva mesice. Curat chodi normalne i si rekne ale jak prijde na kakani bezi se schovat a na nocnik ani na zachod ji nedostanu
proste kaka do kalhotek a pak prijde ze udelaka bobik a ze se dela do nocniku
uz take nevim co sni ![]()
Ahoj u nás byl problém že si nechtěl na nočník sednout.. časem jsem zjistila že je ochoten nad ním stát. Vždycky zadržoval a když už (
pardon za popis
) to z něj div nepadalo tak si stoupl nad nočník.. takhle to bylo přibližně měsíc a kus, pak jsme šli vybrat novou redukci na záchod a od té doby chodí na velký záchod. chce si tam přistavit dřevěnou stoličku na které má nohy a dát novou redukci a dokonce nás začal i vyhánět. Hlavně kolem toho moc nestresujte ať si to nezafixujou jako něco hodně stresujícího. Držím palce ať to přejde jako u nás.. cca 4 měsíce