Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nemyslím si, ze by te hned šla nahlásit. Většinou se posílá první dopis jako výzva k dostavení se a pokud po opakovaných vyzvach nereagujete pak teprve bych se obávala. Ale po jednom telefonátu bych určitě neplasila. ![]()
Švagrová vzala malou k dr., řekla, že má rýmu, dr. jí zkontrolovala a dohodly se na náhradnim termínu očkování, tím pádem ji nikdo nemoh nazvat problémovou matkou…
@Anonymní píše:
Volala mi teď lékařka, že jsme měli přijít s dítětem dnes na očkování. Byli jsme teď na dovolené a měla jsem si o termín zavolat, až se vrátíme. Zatím jsem nevolala, protože jsme nemocní. Vím to jistě, že jsme se domluvili takhle, byl tam se mnou i manžel a slyšel to stejně.
Před dovolenou už měl být očkovaný, ale byl nachlazený.
Byla na mě dost nepříjemná, chovala se, jak kdybych byla jedna z těch matek, které nechcou očkovat. To teda nejsem, máme vše podle očkovacího kalendáře.
Omluvila jsem se, i když si jsem jistá že žádný termín domluvený nebyl.
Domluvili jsme termín teda na příští týden a doufám, že budeme zdraví.
Mám strach, že mě nahlásí někde na sociálku nebo tak něco, za zanedbání péče. Je to možné, nebo zbytečně plaším?
Tak i kdyby tě někam nahlásila, tak co.
A tedy takhle brzy po nemoci bych neočkovala. Termín bych stanovila alespoň 14 dnů po odeznění nemoci.
Nahlásit vás nikam nemůže, bylo by to porušení lékařského tajemství
@iiiv píše:
Nahlásit vás nikam nemůže, bylo by to porušení lékařského tajemství
Tohle ale není pravda. Nesir tady bludy. Mudr. ma právo ohlásit neockovani na socialku. Za ockovanost dítěte do 15ti let zodpovídají rodiče a ti můžou dostat i pokutu. Pokud socialka shledaji zanedbani pece. Každopádně na socialku je nahlásit může.
No příští týden tam půjdeme a uvidíme jestli nebude v pořádku tak očkovat určitě nebude, nebylo řečeno že mám volat ihned jak se vrátíme, měla jsem zavolat prostě až se vrátíme, ještě jsme se bavily o tom, že bůhví jak to bude až se z takového vedra vrátíme do zimy, dalo se čekat že se trochu nachladí.. ale zapomněla na to a vycucala si z prstu nějaký termín (ten dnešní) o kterém jsem nevěděla ![]()
@lucenka píše:
Tak i kdyby tě někam nahlásila, tak co.
A tedy takhle brzy po nemoci bych neočkovala. Termín bych stanovila alespoň 14 dnů po odeznění nemoci.
tak já vím že by nic nenašli, ale už bychom tam jednou byli vedeni a nepotřebuji nějaké kontroly nebo problémy, zvlášť když to nebyla moje vina
@Anonymní píše: Švagrová vzala malou k dr., řekla, že má rýmu, dr. jí zkontrolovala a dohodly se na náhradnim termínu očkování, tím pádem ji nikdo nemoh nazvat problémovou matkou…
nevím jak to souvisí s mojí situací? u nás je taky jen rýma a určitě nepoběžím hned k doktorce, tam chytne horší věci v čekárně, šla bych kdybych měla domluvený termín, teda kdybych o něm aspoň věděla
@Anonymní píše:
No příští týden tam půjdeme a uvidíme jestli nebude v pořádku tak očkovat určitě nebude, nebylo řečeno že mám volat ihned jak se vrátíme, měla jsem zavolat prostě až se vrátíme, ještě jsme se bavily o tom, že bůhví jak to bude až se z takového vedra vrátíme do zimy, dalo se čekat že se trochu nachladí.. ale zapomněla na to a vycucala si z prstu nějaký termín (ten dnešní) o kterém jsem nevěděla
Tak musíš si uvědomit, že nemá jenom vás. Má toho víc. Je možné, že si vás zaměnila s někým jiným. Tohle určitě řeší s více rodičema. Každopádně nemusela na tebe být nepříjemná, když už si váš rozhovor nepamatuje detailně. ![]()
Moc to hrotíš, jsou maminky, které odkládají a odkládají a nic se nestane.
Navíc
Očkovat týden po nachlazení je dost riskantní.
Dcera má přes dva roky a ještě mmr nemá, pořád nějaké rýmy a něco, tak to i dr odkládá.
@Ivulka88 píše:
Tohle ale není pravda. Nesir tady bludy. Mudr. ma právo ohlásit neockovani na socialku. Za ockovanost dítěte do 15ti let zodpovídají rodiče a ti můžou dostat i pokutu. Pokud socialka shledaji zanedbani pece. Každopádně na socialku je nahlásit může.
může to hlásit max na hygienu.
@Anonymní píše:
nevím jak to souvisí s mojí situací? u nás je taky jen rýma a určitě nepoběžím hned k doktorce, tam chytne horší věci v čekárně, šla bych kdybych měla domluvený termín, teda kdybych o něm aspoň věděla
Podle mě si doktorka nemůže pamatovat, co kdy jaké mamince řekla. Ty jsi jí řekla, kdy se vrátíte z dovolené a ona si tam napsala datum. Nedělala bych z toho vědu. Prostě nejsi neočkovací matka…
@Anonymní píše:
Asi je to trochu šum v komunikaci, určitě jsi měla hned po dovolené zavolat, že je nastydlý. Alespoň se domluvit o posunutí termínu, prostě se aktivně zajímat.
Volala mi teď lékařka, že jsme měli přijít s dítětem dnes na očkování. Byli jsme teď na dovolené a měla jsem si o termín zavolat, až se vrátíme. Zatím jsem nevolala, protože jsme nemocní. Vím to jistě, že jsme se domluvili takhle, byl tam se mnou i manžel a slyšel to stejně.
Před dovolenou už měl být očkovaný, ale byl nachlazený.
Byla na mě dost nepříjemná, chovala se, jak kdybych byla jedna z těch matek, které nechcou očkovat. To teda nejsem, máme vše podle očkovacího kalendáře.
Omluvila jsem se, i když si jsem jistá že žádný termín domluvený nebyl.
Domluvili jsme termín teda na příští týden a doufám, že budeme zdraví.
Mám strach, že mě nahlásí někde na sociálku nebo tak něco, za zanedbání péče. Je to možné, nebo zbytečně plaším?