Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kakika píše:
@Lumius no jo, některé kočky jsou pěkné konzervy (konzervativní). Musím říct, že mám velké štěstí, že oba mí kocouři jsou celkem tolerantní. Nemají rádi jen silikonové, které měli vždy dva dny před výstavou, aby se mi vykoupaný kocour nezprasil. Ale dočasně ho přežijí. To já mám ten problém častěji, že si zvyknu na určité stelivo a oni ho něčím zkazí
Jsi konzerva?
![]()
@Lumius píše:
Jsi konzerva?![]()
co hůř, já už jsem i stará konzerva ![]()
@Kakika píše:
co hůř, já už jsem i stará konzerva
Ale tak prošlá ještě nejsi ne?
S internetem umíš, tak to nebude tak hrozný
![]()
@Lumius No, tak už mám po záruční době, ale dosloužíno ještě nemám ![]()
@Kakika píše:
@Lumius No, tak už mám po záruční době, ale dosloužíno ještě nemám
Ale houby, plechovky vydrží hooooooodně dlouho
.
Prosím tě, jaký dáváš syrový maso? Pokud dáváš… Já něco zkusil a dávám teď vlastně jen kuřecí prsa. Premrazene.
@Lumius Kuřecí nebo hovězí. Nikdy ne vepřové, může v něm být něco (zaboha si teď nevzpomenu co), na co jsou kočky citlivé a může to u nich vyvolat pseudovzteklinu (Aujezskyho choroba). A to kuřecí se přiznám, dávám i nepřemražené. Neměla bych, ale dávám
Králíčci jim nechutnají, ale to mi nevadí, protože já taky nežeru nic, co na rentgenu vypadá jak kočka ![]()
@Kakika píše:
@Lumius Kuřecí nebo hovězí. Nikdy ne vepřové, může v něm být něco (zaboha si teď nevzpomenu co), na co jsou kočky citlivé a může to u nich vyvolat pseudovzteklinu (Aujezskyho choroba). A to kuřecí se přiznám, dávám i nepřemražené. Neměla bych, ale dávámKrálíčci jim nechutnají, ale to mi nevadí, protože já taky nežeru nic, co na rentgenu vypadá jak kočka
To vepřové když premrzne, tak je taky v pohodě ne?
kuřecí jaký? Je to jedno? A co třeba kachna, husa, krůta? Nezkousela jsi? ![]()
Ten králík mě pobavil
![]()
@Lumius Ne, ani mrazením se nemusí zárodky u vepřového zničit. Varovala mě veterinářka. Když bylo Berrymu pět let, málem mi umřel, chytil nějakou hodně agresivní infekci. Odpoledne byl v pohodě a o tři hodiny později ležel bezvládný na kapačkách. První otázka veterinářky, když ho viděla, jestli prý jsem mu nedávala vepřové. Odpověděla jsem, že ne a ona se ujišťovala, jestli ani mražené. To mě vyškolilo natolik, že vepřové opravdu nikdy. Nedávala jsem ani předtím, ale po tomto zážitku už v tom vidím opravdu zhmotněnou hrozbu. Tehdy to bylo něco jiného. Aujeszkyho choroba má úmrtnost 100%. Veterinářka mi zpětně přiznala, že příznaky opravdu seděli a nedávala kocourovi moc šancí. Ale proto, že mě znala a věděla, že bych jí nezatajila krmení vepřovým, tak nad ním hůl nezlomila. Vysekal se z toho bez následků, dodnes nevíme, co přesně to bylo, druhý kocour to nechytil, ale Berry byl týden na kapačkách a další týden mu trvalo, než byl schopný chodit.
@Kakika píše:
@Lumius Ne, ani mrazením se nemusí zárodky u vepřového zničit. Varovala mě veterinářka. Když bylo Berrymu pět let, málem mi umřel, chytil nějakou hodně agresivní infekci. Odpoledne byl v pohodě a o tři hodiny později ležel bezvládný na kapačkách. První otázka veterinářky, když ho viděla, jestli prý jsem mu nedávala vepřové. Odpověděla jsem, že ne a ona se ujišťovala, jestli ani mražené. To mě vyškolilo natolik, že vepřové opravdu nikdy. Nedávala jsem ani předtím, ale po tomto zážitku už v tom vidím opravdu zhmotněnou hrozbu. Tehdy to bylo něco jiného. Aujeszkyho choroba má úmrtnost 100%. Veterinářka mi zpětně přiznala, že příznaky opravdu seděli a nedávala kocourovi moc šancí. Ale proto, že mě znala a věděla, že bych jí nezatajila krmení vepřovým, tak nad ním hůl nezlomila. Vysekal se z toho bez následků, dodnes nevíme, co přesně to bylo, druhý kocour to nechytil, ale Berry byl týden na kapačkách a další týden mu trvalo, než byl schopný chodit.
Tak to si musím pamatovat. Vepřové jsem ještě nedával a radši ani nedám. ![]()